Ο πιο απλός και εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς για την Καθαρά Δευτέρα!
Ένα νόστιμο γλυκό που ξετρελαίνει τα παιδιά και είναι ιδανικό για την Καθαρά Δευτέρα!
Υλικά
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το αφήνετε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και αρχίζετε να το ανακατεύετε γρήγορα. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύετε ώστε να μην σας μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι. Όταν πάρει ένα αρκετά σκούρο χρώμα, το βγάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και μέσα ρίχνετε ένα ξυλαράκι κανέλας. Το αφήνετε να βράσει ενώ το ανακατεύετε συχνά. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζετε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, αρχίζετε και ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι. Προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι και να σας κάψει. Όταν ρίξετε προσεκτικά όλο το σιρόπι, ανακατεύετε ώστε να 'δέσει' το γλυκό, κοινώς να 'πιει' το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη. Όταν διαπιστώσετε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς σας είναι έτοιμος για να τον σερβίρετε. Βάλτε τον σε μία φόρμα, πατήστε τον καλά για να είναι ομοιόμορφος μέσα στη φόρμα και ύστερα γυρίστε ανάποδα σε ένα πιάτο. Καλή σας απόλαυση...
Συνταγή για τα τέλεια μπράουνις
Φτιάξτε γρήγορα τα πιο τέλεια μπράουνις και βάλτε τα στην σχολική τσάντα των παιδιών ως ένα νόστιμο σνακ.
300 γρ κουβερτούρα περιεκτικότητας σε κακάο 70%
160 γρ βούτυρο
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια φόρμα του κέικ 10 επί 27 εκ περίπου, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
Πηγή: sintagestispareas.gr
Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα
Είναι ένα πανεύκολο παγωτάκι στην παρασκεύη του, χωρίς αυγά, με τέλεια γεύση και περιθώριο πάρα πολλών παραλλαγών.
Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα
Τι χρειαζόμαστε:
1 morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ
Πώς το κάνουμε:
Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκεύη.
Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat.γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό ειναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγη.
Προσθετουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και... έτοιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
1)ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ μπορούμε να βάλουμε 2 μπανανες με λίγο γάλα στο μούλτι και προσθέτουμε όπως θα κάναμε με το ζαχαρούχο. Το παγωτό με αυτή την παραλλαγή δεν θα είναι το ίδιο γλυκο, οπότε μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι. Βγαίνει και λίγο πιο σκληρό. Εγώ το προτιμώ έτσι να πω την αλήθεια.
2) ΑΝΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ μπορουμε να βάλουμε ο,τι χυμό θέλουμε και την ποσότητα μπορούμε να την μετρήσουμε με το κουτάκι της morfat, βάζουμε όσο χυμό χωράει το κουτάκι αυτό.
3) ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΕΡΕΟ το οποίο μπορεί να είναι φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.
ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑ
ανακατευω στο εβαπορε πριν το ριξω στο μειγμα 1 1/2 κουταλακι του γλυκου νεσκαφε (εμεις παιρνουμε gold.μονο αυτος μας αρεσει!) και προεραιτικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κακαο.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
2 μπαλες μοκα, 1 μπαλα βανιλια(το βασικο μειγμα δηλαδη) , καραμελωμενες φλουδες αμυγδαλου, σαντιγη και απο πανω τριμμενη σοκολατα γαλακτος!ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!
Ένα νόστιμο γλυκό που ξετρελαίνει τα παιδιά και είναι ιδανικό για την Καθαρά Δευτέρα!
Υλικά
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το αφήνετε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και αρχίζετε να το ανακατεύετε γρήγορα. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύετε ώστε να μην σας μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι. Όταν πάρει ένα αρκετά σκούρο χρώμα, το βγάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και μέσα ρίχνετε ένα ξυλαράκι κανέλας. Το αφήνετε να βράσει ενώ το ανακατεύετε συχνά. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζετε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, αρχίζετε και ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι. Προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι και να σας κάψει. Όταν ρίξετε προσεκτικά όλο το σιρόπι, ανακατεύετε ώστε να 'δέσει' το γλυκό, κοινώς να 'πιει' το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη. Όταν διαπιστώσετε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς σας είναι έτοιμος για να τον σερβίρετε. Βάλτε τον σε μία φόρμα, πατήστε τον καλά για να είναι ομοιόμορφος μέσα στη φόρμα και ύστερα γυρίστε ανάποδα σε ένα πιάτο. Καλή σας απόλαυση...
Συνταγή για τα τέλεια μπράουνις
Φτιάξτε γρήγορα τα πιο τέλεια μπράουνις και βάλτε τα στην σχολική τσάντα των παιδιών ως ένα νόστιμο σνακ.
300 γρ κουβερτούρα περιεκτικότητας σε κακάο 70%
160 γρ βούτυρο
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια φόρμα του κέικ 10 επί 27 εκ περίπου, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
Πηγή: sintagestispareas.gr
Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα
Είναι ένα πανεύκολο παγωτάκι στην παρασκεύη του, χωρίς αυγά, με τέλεια γεύση και περιθώριο πάρα πολλών παραλλαγών.
Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα
Τι χρειαζόμαστε:
1 morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ
Πώς το κάνουμε:
Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκεύη.
Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat.γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό ειναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγη.
Προσθετουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και... έτοιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
1)ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ μπορούμε να βάλουμε 2 μπανανες με λίγο γάλα στο μούλτι και προσθέτουμε όπως θα κάναμε με το ζαχαρούχο. Το παγωτό με αυτή την παραλλαγή δεν θα είναι το ίδιο γλυκο, οπότε μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι. Βγαίνει και λίγο πιο σκληρό. Εγώ το προτιμώ έτσι να πω την αλήθεια.
2) ΑΝΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ μπορουμε να βάλουμε ο,τι χυμό θέλουμε και την ποσότητα μπορούμε να την μετρήσουμε με το κουτάκι της morfat, βάζουμε όσο χυμό χωράει το κουτάκι αυτό.
3) ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΕΡΕΟ το οποίο μπορεί να είναι φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.
ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑ
ανακατευω στο εβαπορε πριν το ριξω στο μειγμα 1 1/2 κουταλακι του γλυκου νεσκαφε (εμεις παιρνουμε gold.μονο αυτος μας αρεσει!) και προεραιτικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κακαο.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
2 μπαλες μοκα, 1 μπαλα βανιλια(το βασικο μειγμα δηλαδη) , καραμελωμενες φλουδες αμυγδαλου, σαντιγη και απο πανω τριμμενη σοκολατα γαλακτος!ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!
ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ by basilis kallidis
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 2 φόρμες του κέικ):
ΥΛΙΚΑ (για 2 φόρμες του κέικ):
- 500 γρμ. φύλλο κρούστας
- ξύσμα από 3 λεμόνια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 1φλ. μέλι
- 1φλ. νερό
- χυμός από 2 λεμόνια
- 6 κ.σ. Λιμοντσέλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα φύλλα σε κομματάκια και τα
κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της πίτας μαζί και
ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από τα φύλλα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, στον αέρα.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο η πίτα την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, στον αέρα.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο η πίτα την περιχύνουμε με το σιρόπι.
ΚΟΡΜΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ by vasilis kallidis
ΥΛΙΚΑ (για 10 - 12 άτομα):
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Αναμονή: 2 ώρες
- 2 πακέτα μπισκότα
- 2 κουβερτούρες NESTLE DESSERT
- 1 πακέτο βούτυρο
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 φλ. νερό
- 2 κρόκοι αυγών
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.γ. γαρίφαλο
Για τη γέμιση:
- 500 γρμ. κάστανα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- λίγη βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε
σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το κακάο και το νερό και τα σιγοβράζουμε
μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κυβάκια, τα
μπαχαρικά και τα κροκάδια και ανακατεύουμε απαλά. Σπάμε τα μπισκότα σε
ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε
το μίγμα σε μία λαδόκολλα. Βράζουμε την κρέμα με το 1/3 από τα κάστανα
και τη ζάχαρη και τα αλέθουμε στο πολυμιξεράκι. Μέσα στο μίγμα ρίχνουμε
τα υπόλοιπα κάστανα, το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα
κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κορμού. Τυλίγουμε απαλά και
βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να δέσει.
Δροσερή μους από γιαούρτι και ανανά, 09/03/2012
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά:
- 1 φρέσκο ανανά
- ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 2 κ. σούπας μέλι
- χυμός από 2 λάιμ
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 300 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σούπας άχνη ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λάιμ
- τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε
τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ μαζί
με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το μέλι και τον χυμό του λάιμ. Ανακατεύουμε
απαλά και μοιράζουμε τη φρουτοσαλάτα σε έξι ποτήρια.Χτυπάμε στο μίξερ
την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και το ξύσμα του λάιμ, μέχρι να
σχηματισθεί μία απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε
απαλά μ’ ένα κουτάλι. Μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια, πάνω από τη
φρουτοσαλάτα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Αχλάδια βρασμένα σε κόκκινο κρασί, 20/11/2012 by vasilis kallidis
η καλυτερη συνταγη για μους
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά:
- 12 αχλάδια
- 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
- 1 κανελόξυλο
- 4-5 γαρίφαλα
- 5 αυγά
- 150 γρμ. ζάχαρη
- 250 γρμ. κουβερτούρα
- 100γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Αποφλοιώνουμε
τα αχλάδια, με τον πατατοκαθαριστή και βγάζουμε τον πυρήνα τους, με το
ειδικό εργαλείο. Τα αραδιάζουμε όρθια σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα
περιχύνουμε, με το κόκκινο κρασί . Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη
ζάχαρη ,σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30
λεπτά. Κατά διαστήματα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το σιρόπι παντού,
πάνω στα αχλάδια. Αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν, μέσα στο σιρόπι τους
και μετά τα κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε
την σοκολάτα σε μπέν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνουμε λίγο να
κρυώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου (όχι
κρύα!) και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, σε θερμοκρασία
δωματίου, μαζί με τη ζάχαρη και μόλις ασπρίσει το μίγμα, προσθέτουμε
λίγο-λίγο το μίγμα της σοκολάτας. Από εδώ και πέρα, ανακατεύουμε με το
χέρι και μία σπάτουλα. Μόλις ενωθούν τα δύο μίγματα, μοιράζουμε τη μούς
σε ποτήρια ή μπολ. Σερβίρουμε με τα αχλάδια, λίγο από το σιρόπι τους και
αν θέλουμε και λίγη σαντιγύ.
μυστικο: η κρεμα γαλακτος σε θερμοκρασια δωματιου
2.οταν πηξει το κρασι και κρυωσι το βαζουμε πανω απο τα αχλαδια
μυστικο: η κρεμα γαλακτος σε θερμοκρασια δωματιου
2.οταν πηξει το κρασι και κρυωσι το βαζουμε πανω απο τα αχλαδια
Τρουφάκια με σοκολάτα και ουίσκι, 01/01/2012 by vasilis kallidis
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά:
- 2 πακέτα μπισκότα
- 300 γρ. Καρύδια
- 100 γρ. Κουβερτούρα
- 6 κ. σούπας κακάο
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 3 κρόκοι αυγών
- 350 γρ. Βούτυρο
- 1 ποτηράκι ουίσκι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε
το βούτυρο μαζί με το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα, το κακάο και
τη ζάχαρη, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε στο μίγμα τους κρόκους
και το ουίσκι. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη
σος σοκολάτας. Προσθέτουμε τα καρύδια. Αφήνουμε το μίγμα να σφίξει στο
ψυγείο όλο το βράδυ. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και τα ρολάρουμε σε
κακάο.
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ by vasilis kallidis
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Αναμονή: όλο το βράδυ
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί):
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. ριζάλευρο
- 2 αυγά
- 2 κρόκοι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. βούτυρο
Για το σιρόπι:
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 κ.σ. ανθόνερο
- φλούδα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε
τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 10 λεπτά και το
αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το
ξύσμα λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να
ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.
Ανακατεύουμε
καλά σε ένα μπολ τα 2 αυγά, 2 κρόκους, το σιμιγδάλι και το ριζάλευρο.
Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μπολ με τα
αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε το μείγμα στην ίδια κατσαρόλα σε
χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να βράσει και
να πήξει.
Κόβουμε
τα φύλλα κρούστας στη μέση. Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο κρούστας
καλά, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη και διπλώνουμε τις δύο
άκρες προς τα μέσα. Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολάκι και το βάζουμε σε ένα
ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα
και ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις
αντιστάσεις. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και όσο είναι
ζεστό, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού. Αφήνουμε όλο το βράδυ να
κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου