Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΓΛΥΚΑ

Ο πιο απλός και εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς για την Καθαρά Δευτέρα!

Ένα νόστιμο γλυκό που ξετρελαίνει τα παιδιά και είναι ιδανικό για την Καθαρά Δευτέρα!


Υλικά

    2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
    1 φλιτζάνι λάδι
    2 φλιτζάνια ζάχαρη
    4 φλιτζάνια νερό
    Λίγη κανέλα


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το αφήνετε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και αρχίζετε να το ανακατεύετε γρήγορα. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύετε ώστε να μην σας μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι. Όταν πάρει ένα αρκετά σκούρο χρώμα, το βγάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και μέσα ρίχνετε ένα ξυλαράκι κανέλας. Το αφήνετε να βράσει ενώ το ανακατεύετε συχνά. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζετε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, αρχίζετε και ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι. Προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι και να σας κάψει. Όταν ρίξετε προσεκτικά όλο το σιρόπι, ανακατεύετε ώστε να 'δέσει' το γλυκό, κοινώς να 'πιει' το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη. Όταν διαπιστώσετε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς σας είναι έτοιμος για να τον σερβίρετε. Βάλτε τον σε μία φόρμα, πατήστε τον καλά για να είναι ομοιόμορφος μέσα στη φόρμα και ύστερα γυρίστε ανάποδα σε ένα πιάτο. Καλή σας απόλαυση...






Συνταγή για τα τέλεια μπράουνις

Φτιάξτε γρήγορα τα πιο τέλεια μπράουνις και βάλτε τα στην σχολική τσάντα των παιδιών ως ένα νόστιμο σνακ.

300 γρ κουβερτούρα περιεκτικότητας σε κακάο 70%
160 γρ βούτυρο
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια φόρμα του κέικ 10 επί 27 εκ περίπου, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.

Πηγή: sintagestispareas.gr


Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα

Είναι ένα πανεύκολο παγωτάκι στην παρασκεύη του, χωρίς αυγά, με τέλεια γεύση και περιθώριο πάρα πολλών παραλλαγών.
Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα


Τι χρειαζόμαστε:

    1 morfat
    1 ζαχαρούχο γάλα
    1 εβαπορέ


Πώς το κάνουμε:

    Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκεύη.
    Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat.γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό ειναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγη.
    Προσθετουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
    Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
    Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και... έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

1)ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ μπορούμε να βάλουμε 2 μπανανες με λίγο γάλα στο μούλτι και προσθέτουμε όπως θα κάναμε με το ζαχαρούχο. Το παγωτό με αυτή την παραλλαγή δεν θα είναι το ίδιο γλυκο, οπότε μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι. Βγαίνει και λίγο πιο σκληρό. Εγώ το προτιμώ έτσι να πω την αλήθεια.

2) ΑΝΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ μπορουμε να βάλουμε ο,τι χυμό θέλουμε και την ποσότητα μπορούμε να την μετρήσουμε με το κουτάκι της morfat, βάζουμε όσο χυμό χωράει το κουτάκι αυτό.

3) ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΕΡΕΟ το οποίο μπορεί να είναι φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.




ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑ
ανακατευω στο εβαπορε πριν το ριξω στο μειγμα 1 1/2 κουταλακι του γλυκου νεσκαφε (εμεις παιρνουμε gold.μονο αυτος μας αρεσει!) και προεραιτικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κακαο.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
2 μπαλες μοκα, 1 μπαλα βανιλια(το βασικο μειγμα δηλαδη) , καραμελωμενες φλουδες αμυγδαλου, σαντιγη και απο πανω τριμμενη σοκολατα γαλακτος!ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!

Διαβάστε περισότερο: Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα http://www.sintagespareas.gr/sintages/eykolo-pagoto-me-zaxarouxo-gala.html#ixzz2qDtYrJL0


Αγιορείτικοι λουκουμάδες που τρώγονται στο λεπτό!


Απορώ πως είναι δυνατόν! Τόσο καιρό ασχολούμαι με τη μαγειρική και την κουζίνα και δεν είχα φτιάξει ποτέ λουκουμάδες! Τς,τς,τς, μέγα λάθος. Έψαξα και σας βρήκα την καλύτερη συνταγή λουκουμάδων. Την παραδέχτηκε ακόμα κι ο πατέρας μου, λάτρης της παράδοσης!
Η καλύτερη συνταγή λουκουμάδων έρχεται από το Άγιο Όρος και ομολογώ ότι κάτι ξέρουν εκεί πάνω από λουκουμάδες. Μήπως αυτός είναι ένας λόγος να τους επισκεφτούμε;

Λίστα για ψώνια
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού
λίγο αλάτι 
1,5 φλιτζάνι νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ξύλο κανέλα

Οι λουκουμάδες έχουν κι αυτοί τα μυστικά τους όπως τα περισσότερα πιάτα.

Θα ξεκινήσουμε πρώτα με το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι κρύο για να βουτάμε τους λουκουμάδες μόλις τους βγάλουμε από το κατσαρολάκι. Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τους λουκουμάδες. Ρίχνουμε στο μπολ πρώτα το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια ή με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Και τώρα το μυστικό...

Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο χυλό. Σφίγγουμε το χέρι σε μπουνιά και αφήνουμε να βγει χυλός ανάμεσα από δύο δάχτυλα, τον αντίχειρη και το δείκτη. Ρίχνουμε την ποσότητα του χυλού που βγαίνει πάνω σε ένα βρεγμένο κουταλάκι και την αφήνουμε να γλιστρήσει στο καυτό λάδι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΤΟ ΛΑΔΙ (τότε θα γίνει πανικός και δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε!).

Εναλλακτικά, αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ τη συσκευή που κάνει λουκουμάδες και γλιτώνουμε από τη φασαρία. Στην πρώτη περίπτωση οι λουκουμάδες είναι σαν μπαλίτσες ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι στρογγυλοί με τρύπα στη μέση.

Τηξγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βουτάμε στο σιρόπι για λίγα λεπτά. Πάλι με άλλη τρυπητή κουτάλα τους βγάζουμε από το σιρόπι και τους σερβίρουμε πασπαλίζοντας τους με κανέλα, σησάμι και καρύδι.

Σας άνοιξε η όρεξη; Εμένα να δείτε! Πάω να τους απολαύσω γιατί δεν βλέπω να μένει ψίχουλο!

Καλή σας απόλαυση!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ 2(ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 640 γρ. αλεύρι
  • 640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 16-18 γρ. μαγιά μπύρας ή 2 κ σουπας κοφτες ξηρη μαγια μπυρας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • λίγη κανέλα

Σιρόπι:
  • 640 γρ. ζάχαρη
  • 320 γρ. νερό
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού

AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  2. Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.
Σιρόπι:
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12\'.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για σιρόπι μπορούμε να τους σερβίρουμε μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.
 **************************************************

Ενα μικρό κολπάκι, που δεν είδα να εινει γραμμένο, για να γίνουν τραγανοί και ζουμεροί οι λουκουμάδες, για όποιον τους προτιμάει έτσι...

Ετσι όπως τους βγάζουμε απο το τηγάνι, καυτούς και αχνιστούς και αφού τους βάλουμε σε αποροφητικό χαρτί, προεραιτικά για να στεγνώσουν απο το λάδι τους βουτάμε στο ΚΡΥΟ σιρόπι.

Ετσι "πίνουν" σιρόπι και γινονταί τραγανοί και ζουμεροί ταυτόχρονα.

Επίσης τους ριχνουμε απο πάνω, κατα το σερβίρισμά μπόλικο τριμμένο καρύδι και κανέλλα.


 ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

Περιγραφή

Εύκολο και γρήγορο γιαουρτογλυκό, ιδανικό για δροσιά μετά την κατανάλωση κρέατος
Ανοιξιάτικο γιαουρτογλυκό
photo: golfo
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
  • 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 250 γραμμάρια καρυδόψυχα
Στα γρήγορα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ
  2. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σαντιγύ
  3. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τον ανανά και τα δαμάσκηνα
  4. Περνάμε από το μπλέντερ τα καρύδια σε όσο ψιλά μας αρέσουν
  5. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρώτα από ολα σας χαιρετώ όλους σας μια και είναι η πρώτη μου επαφή μαζί σας. Εγώ το φτιάχνω πάντα μετά από κάποιο τραπέζι με ψητά κρέατα και πραγματικά εξαφανίζεται... κατά καιρούς και ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ διάφορα φρούτα. Επίσης έχω μουσκέψει σαβαγιάρ στο ζουμί της κομπόστας του ανανά, έχω στρώσει από πάνω το μίγμα γιαουρτιού και έχω τελειώσει με μέλι. Τέλειο....


Γιαουρτογλυκάκι


Bαθμολογία:
       
7 ψήφοι
Προστέθηκε από Ρηνιώ, 27.03.11
AdTech Ad

Περιγραφή

Γρήγορο επιδόρπιο σε ποτήρι, πάρα πολύ ελαφρύ και δροσιστικό!
Γιαουρτογλυκάκι
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 γιαούρτια 2%
  • 2 γεμάτες κ.σ. άχνη
  • 8 μπισκότα πτι-μπερ ή digestives
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλο κόκκινο φρούτο
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Σερβίρει
4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Σπάμε με το χέρι 2 μπισκότα σε κάθε ποτήρι.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα γιαούρτια με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα (δε θα είναι σφιχτή, αλλά δε μας πειράζει καθόλου!)την οποία μοιράζουμε στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα.
  3. Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νεράκι και βάζουμε κουταλιές πάνω από την κρέμα σε κάθε ποτήρι.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και σερβίρουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ γρήγορο γλυκάκι και το σκέφτηκα σαν εναλλακτικό cheesecake ελαφρύ με υλικά που έχουμε όλοι πάντα σπίτι! Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε!

εύκολο & νόστιμο ρυζόγαλο!!


Bαθμολογία:
       
133 ψήφοι
Προστέθηκε από A la Marion, 24.07.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Το ρυζόγαλο που τρώνε όλοι!!!
Εύκολο & νόστιμο ρυζόγαλο!!
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
  • κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Περιέχει
Φτιάχνει
6-7 μπολάκια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι.
  2. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσετε τις 2 κουταλίες κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
  3. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει (θα το δείτε με το μάτι).
  5. Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος)
Καλή επιτυχία!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη από τη μισή κούπα ζάχαρη να βάλετε μια κουταλιά της σούπας. Γίνεται εξίσου ωραία και αν δεν είναι και πολύ γλυκό το ρυζόγαλο τρώγεται ευχάριστα. Επίσης όταν βράζει το γάλα μην σκεπάσετε την κατσαρόλα!!

Πολύ-πολύ νόστιμο!! Ιδανικές αναλογίες στα υλικά. Δοκιμάστε να προσθέσετε, αντί της βανίλιας, φλούδα μισού λεμονιού κι ένα ξυλάκι κανέλας, δίνει φανταστικό άρωμα!! Επίσης, με λίγη υπομονή και συνεχές ανακάτεμα (περίπου 30'-35' αφού προσθέσουμε το γάλα στο ρύζι) πήζει και χυλώνει πάρα πολύ ωραία, χωρίς κορν φλάουρ ;-)
Πάντως, πράγματι πολύ εύκολο και νόστιμο ρυζογαλάκι!!
Merci!!

*************************************

ο ρυζόγαλο αυτό το φτιάχνω κι εγώ πολλά χρόνια.Το βρήκα σε βιβλίο της Βέφας. Είναι πράγματι πολύ καλή η αναλογία και εύκολο στην παρασκευή του. Αντί για κορν φλάουρ βάζω ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια!!!


Διαβάστε περισότερο: Εύκολο & νόστιμο ρυζόγαλο!! http://www.sintagespareas.gr/sintages/eykolo-nostimo-rizogalo.html#ixzz2qPIOarKJ



Πορτοκαλόπιτα


Bαθμολογία:
       
341 ψήφοι
Προστέθηκε από Riniw, 19.04.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Κατι σαν γαλακτομπούρεκο αλλα με πορτοκάλια. Πορτοκαλια απο πορτοκαλιες!!!!
Πορτοκαλόπιτα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο φυλλο κρουστα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι 2%
  • 4 αυγα
  • 1 ποτηρι καλαμποκελαιο
  • 1 φλ. ζαχαρη
  • 1-2 βανιλιες
  • 1 φακελακι μπεϊκιν παουντερ
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

για το σιροπι:
  • 3 ποτηρια νερο
  • 2 ποτηρια ζαχαρη
  • ξυλακι κανελλας (προαιρετικα)
  • φλουδα ενος πορτοκαλιου
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Περιέχει
Σερβίρει
15-20 ατομα αναλογα το ταψι
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα φυλλα σε ενα μπολ και χτυπαμε με το συρμα. Οταν γινει ενα ομοιογενες μιγμα αρχιζουν να ριχνουμε τα φυλλα. Πριν τα εχουμε κοψει οπως ειναι απο τη συσκευασια σε 4 κομματια το καθε φυλλο. Ενα-ενα λοιπον τσαλακωνουμε τα κομμενα φυλλα σαν να τσαλακωνουμε χαρτι και τα ριχνουμε μεσα στο μιγμα.
  2. Αφου τελειωσουν τα φυλλα, βαζουμε το μιγμα σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους αναλογα το φουρνο.
  3. Εχουμε εν τω μεταξυ βρασει και δεσει το σιροπι. Οταν ψηθει το γλυκο μας, το χαραζουμε και ριχνουμε το χλιαρο εως κρυο σιροπι. Μπορουμε να συνοδευσουμε με σαντυγι ή παγωτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

1.Καλο θα ειναι τα αυγα να ειναι πριν ελαφρως χτυπημενα για να μη σβολιασουν στο μιγμα.
2.Αν δεν βαλουμε καλαμποκελαιο και βαλουμε ελαιολαδο καλο θα ειναι να βαλουμε λιγοτερο γιατι ειναι πιο βαρυ. 1/2 με 3/4 ειναι αρκετο.
3.Οταν βρασει το σιροπι και το αφησουμε να κρυωσει,καλο θα ειναι να βγαλουμε απο μεσα τη φλουδα γιατι αν μεινει πολυ ωρα μεσα θα πικρισει.
4. Για πιο ευκολο,θα μπορουσαμε αφου χτυπησουμε τα υλικα να ριξουμε το μιγμα στο ταψι μας και υστερα να βαλουμε τα φυλλα για να ειναι πιο μεγαλος ο χωρος και να απλωθουν τα φυλλα καλυτερα. Ειναι ομως το ιδιο να το κανουμε στο μπολ κατευθειαν. Καλη επιτυχια!

Διαβάστε περισότερο: Πορτοκαλόπιτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/portokalopita.html#ixzz2qPLd2cTN







ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ by basilis kallidis
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 2 φόρμες του κέικ):
  • 500 γρμ. φύλλο κρούστας
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
  • 1φλ. μέλι
  • 1φλ. νερό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 6 κ.σ. Λιμοντσέλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα φύλλα σε κομματάκια και τα κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της πίτας μαζί και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από τα φύλλα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, στον αέρα.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο η πίτα την περιχύνουμε με το σιρόπι.



ΚΟΡΜΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ by vasilis kallidis
ΥΛΙΚΑ (για 10 - 12 άτομα):
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Αναμονή: 2 ώρες
  • 2 πακέτα μπισκότα
  • 2 κουβερτούρες NESTLE DESSERT
  • 1 πακέτο βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 φλ. νερό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 κ.γ. γαρίφαλο
Για τη γέμιση:
  • 500 γρμ. κάστανα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγη βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το κακάο  και το νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κυβάκια, τα μπαχαρικά και τα κροκάδια και ανακατεύουμε απαλά. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μίγμα σε μία λαδόκολλα. Βράζουμε την κρέμα με το 1/3 από τα κάστανα και τη ζάχαρη και τα αλέθουμε στο πολυμιξεράκι. Μέσα στο μίγμα ρίχνουμε τα υπόλοιπα κάστανα, το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κορμού. Τυλίγουμε απαλά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να δέσει.


Δροσερή μους από γιαούρτι και ανανά, 09/03/2012

Show: 
Video Category: 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά: 
  • 1 φρέσκο ανανά
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το μέλι και τον χυμό του λάιμ. Ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε τη φρουτοσαλάτα σε έξι ποτήρια.Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και το ξύσμα του λάιμ, μέχρι να σχηματισθεί μία απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά μ’ ένα κουτάλι. Μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια, πάνω από τη φρουτοσαλάτα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο.



Αχλάδια βρασμένα σε κόκκινο κρασί, 20/11/2012 by vasilis kallidis

η καλυτερη συνταγη  για μους

Show: 
Video Category: 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά: 
  • 12 αχλάδια
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κανελόξυλο
  • 4-5 γαρίφαλα
Για τη μούς:
  • 5 αυγά
  • 150 γρμ. ζάχαρη
  • 250 γρμ. κουβερτούρα
  • 100γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση: 
Αποφλοιώνουμε τα αχλάδια, με τον πατατοκαθαριστή και βγάζουμε τον πυρήνα τους, με το ειδικό εργαλείο. Τα αραδιάζουμε όρθια σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα περιχύνουμε, με το κόκκινο κρασί . Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη ,σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Κατά διαστήματα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το σιρόπι παντού, πάνω στα αχλάδια. Αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν, μέσα στο σιρόπι τους και μετά τα κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε την σοκολάτα  σε μπέν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κρύα!) και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τη ζάχαρη και μόλις ασπρίσει το μίγμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα της σοκολάτας. Από εδώ και πέρα, ανακατεύουμε με το χέρι και μία σπάτουλα. Μόλις ενωθούν τα δύο μίγματα, μοιράζουμε τη μούς σε ποτήρια ή μπολ. Σερβίρουμε με τα αχλάδια, λίγο από το σιρόπι τους και αν θέλουμε και λίγη σαντιγύ.

μυστικο: η κρεμα γαλακτος σε θερμοκρασια δωματιου
2.οταν πηξει το κρασι και κρυωσι το βαζουμε πανω απο τα αχλαδια

Τρουφάκια με σοκολάτα και ουίσκι, 01/01/2012 by vasilis kallidis

Show: 
Video Category: 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά: 
  • 2 πακέτα μπισκότα
  • 300 γρ. Καρύδια
  • 100 γρ. Κουβερτούρα
  • 6 κ. σούπας κακάο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 350 γρ. Βούτυρο
  • 1 ποτηράκι ουίσκι
Εκτέλεση: 
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε στο μίγμα τους κρόκους και το ουίσκι. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας. Προσθέτουμε τα καρύδια. Αφήνουμε το μίγμα να σφίξει στο ψυγείο όλο το βράδυ. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και τα ρολάρουμε σε κακάο.



ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ by vasilis kallidis
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Αναμονή: όλο το βράδυ
 
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί):
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. ριζάλευρο
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
 
Για το σιρόπι:
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ανθόνερο
  • φλούδα από 1 λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.  Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα 2 αυγά, 2 κρόκους, το σιμιγδάλι και το ριζάλευρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μπολ  με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε το μείγμα στην ίδια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο κρούστας καλά, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη και διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα. Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού. Αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου