Η τέλεια συνταγή για ζύμη πίτσας (2)
Posted on by bakerman
Εδώ
και πολύ καιρό προσπαθούσα να βρω την τέλεια συνταγή για ζύμη πίτσας.
Για την ζύμη μόνο. Αφού δοκίμασα δεκάδες συνταγές και άλλες τόσες
παραλλαγές τους, κατέληξα να καταλάβω ότι less is more. Η σωστή
ζύμη δεν χρειάζεται 500 υλικά για γίνει, χρειάζεται μονάχα σωστές
αναλογίες και εξάσκηση. Πάρτε λοιπόν την απλούστερη συνταγή για τέλεια
ζύμη:
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις (κατα)χρήσεις
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, δηλαδή 16 γρ.
- 400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
- Προαιρετικά: 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι.
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τρόπος παρασκευής:
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι(ναι πιρούνι) ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
- Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Του δίνουμε σχήμα μπάλας, του ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο. Εν τω μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε την Σάλτσα για την πίτσα μας (δεν φαντάζομαι να βάζετε σκέτο χυμό ντομάτας!!! Η μαγειρεμένη σάλτσα κάνει τεράστια διαφορά στην γεύση της πίτσας!)
- Μετά την 1 ώρα θα έχει φουσκώσει αρκετά. Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
- Τώρα μπορούμε να το κόψουμε σε 3 κομμάτια και να βάλουμε τα 2 σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
- Το κομμάτι που θα κρατήσουμε είναι αρκετό για μια πίτσα διαμέτρου 30 εκ. Το ανοίγουμε με τον πλάστη και βάζουμε τα υλικά που θέλουμε.
- Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 250 βαθμούς για 5-10 λεπτά και στην συνέχεια την ανεβάζουμε στο μεσαίο ράφι και την αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. (ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με τον φούρνο και τον τρόπο που θα την ψήσετε οπότε προσοχή)
Ο ιδανικός τρόπος ψησίματος είναι πάνω σε ειδική πέτρα.
Αν δεν έχετε δεν πειράζει, χρησιμοποιήστε αντικολλητικό ταψάκι (πήρα
σήμερα ένα από το alex pak, τέλειο). Υπάρχουν ακόμα ειδικά ταψάκια για
πίτσα τα οποία είναι γεμάτα μικρές τρύπες για να γίνεται πιο τραγανή η
ζύμη. Μπορείτε επίσης να την ψήσετε στην λαμαρίνα του φούρνου σας αφού την πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι ή επάνω σε χαρτί ψησίματος(όπως
τα κουλουράκια), το καλό με αυτό τον τρόπο είναι ότι μπορείτε να δώσετε
ότι σχήμα θέλετε και να την κάνετε όσο μεγάλη επιθυμείτε, και πιστέψτε
με, μόλις πάρετε το κολάι όλοι θα ζητάνε και δεύτερο (και τρίτο)
κομμάτι! Η τελευταία σας επιλογή είναι να αγοράσετε το ειδικό φουρνάκι
για πίτσα το οποίο είναι άλλη φάση!(εννοείται ότι το έχω πάρει και είμαι
απόλυτα ικανοποιημένος!)
Όταν ψηθεί η πίτσα, βάλτε την πάνω σε ένα ξύλο κοπής ή σε μια πετσέτα για να μην ιδρώσει η ζύμη.
Σημείωση: η
συνταγή δεν είναι δική μου, την έχω βρει στο διαδίκτυο αλλά την
προτείνω γιατί από όλες όσες δοκίμασα είναι η μοναδική που προσφέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα(και έχω φτιάξει αμέτρητες πίτσες μ’ αυτή τη συνταγή).
Πολλές συνταγές λένε ότι φτιάχνουν την τέλεια πίτσα αλλά όσες κι αν
δοκίμασα γινόντουσαν αηδία. Αν θέλετε εγγυημένο αποτέλεσμα δοκιμάστε την
κι αν δεν σας αρέσει ελάτε να μου το πείτε, εδώ θα είμαι.
Κι άλλη σημείωση:
τα υλικά που γράφω είναι για 3 πίτσες και οι ποσότητες των υλικών
πρέπει να τηρηθούν για να πετύχει η ζύμη. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε
λιγότερα υλικά για να βγάλετε μία πίτσα αλλά πριν το κάνετε σας
συμβουλεύω να δοκιμάσετε πρώτα τις δοσολογίες που γράφω για να δείτε πως
περίπου πρέπει να είναι η ζύμη σας για να πετύχει.Εύκολη συνταγή για ψωμί
Bαθμολογία: | 107 ψήφοι |
Περιγραφή
Το μόνο ίσως ψωμί με φαρίνα και μπύρα, έτοιμο σε 1 ½ ώρα.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φαρίνα
- 1 κουτί μπύρα 330 ml
- 1 κουτ γλυκ. αλάτι
- 1 κουτ σουπ. λάδι
- προαιρετικά σουσάμι
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
1 καρβέλι
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.
- Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.
- Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
- Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έκανα διπλή δόση και το έβαλα σε στρογγυλό ταψάκι Ν 25.Διαβάστε περισότερο: Εύκολη συνταγή για ψωμί http://www.sintagespareas.gr/sintages/eykoli-sintagi-gia-psomi.html#ixzz2ql4FX7YK
Φτιάξτε το Δικό σας Ψωμί
Posted on by bakerman
Αν έχει τύχει να αγοράσετε ψωμί λίγα λεπτά αφότου έχει βγει από τον φούρνο θα ξέρετε πολύ καλά ότι η γεύση του απλά δεν περιγράφεται! Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να πετύχεις τη στιγμή που βγαίνει το ψωμί είναι να είσαι φούρναρης ή πάρα πολύ τυχερός, και οι περισσότεροι δεν είμαστε τίποτα από τα δύο
Υλικά
- 250 γρ. σκληρό αλεύρι
- 156 γρ. χλιαρό νερό
- 5 γρ. ξηρή μαγιά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Μέθοδος Παρασκευής
Προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά στο μπολ του μίξερ ή σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όλο το νερό και χτυπάμε με τους ζυμωτήρες του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ή ζυμώνουμε με τα χέρια για 10 λεπτά μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας μια λεία μπάλα.
Αφού δώσουμε στο ζυμάρι σχήμα μπάλας το τοποθετούμε σε μια ελαφρώς λαδωμένη λεκάνη, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη ή με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε μια ζεστή γωνιά για 1 ώρα.
Μόλις περάσει 1 ώρα το ζυμάρι θα έχει φουσκώσει αρκετά. Το ζυμώνουμε ξανά με τα χέρια μας για να φύγει όλος ο αέρας που έχει δημιουργηθεί.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το ζυμάρι σε χαρτί ψησίματος και το πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού. (για τη συγκεκριμένη δόση θα φτιάξετε ένα καρβέλι με μήκος περίπου 25 εκ., ύψος 6-7 εκ. και πλάτος 10 εκ., αλλά με τον καιρό θα βρείτε πως ακριβώς θα δίνετε σχήμα το ψωμί σας)
Αφήνουμε το καρβέλι μας όπως είναι για 60 λεπτά χωρίς να το πειράξουμε καθόλου.
Μεταφέρουμε το χαρτί ψησίματος με το καρβέλι επάνω σε μια λαμαρίνα ή σε ταψί. Ψεκάζουμε λίγο κρύο νερό επάνω στο καρβέλι μας και ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε σηκώνουμε το καρβέλι και το χτυπάμε από κάτω, αν κάνει έναν κούφιο ήχο τότε είναι έτοιμο. Προσέξτε μόνο μην το παραψήσετε και κάνει χοντρή κόρα!
Η τέλεια μπατζίνα
Bαθμολογία: | 9 ψήφοι |
Περιγραφή
Μετά από πολλά πολλά χρόνια που φτιάχνω μπατζίνα και μετά από πολλές δοκιμές με αυγά, γάλα, μόνο αυγά, μόνο γάλα κλπ κατέληξα στις παρακάτω αναλογίες... Απίθανη!Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη στον τρίφτη
- 100 ml γάλα φρέσκο
- 150 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ φαρίνα
- 300 γρ φέτα
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα στην κατάψυξη για 1-2 μέρες τουλάχιστον. Σας λέω να την βάλετε στην κατάψυξη για να σας "βγάλει" τα υγρά. Εγώ αγοράζω 2-3 μεγάλες κολοκύθες, τις τρίβω και τις χωρίζω ανά κιλό και τις βάζω στην κατάψυξη και φτιάχνω μπατζίνες όλο τον χειμώνα. Το ίδιο γίνεται και αν βάλετε αλάτι στην κολοκύθα (βγάζει τα υγρά) αλλά προσωπικά δεν θέλω άλλο αλάτι στην συνταγή αφού βάζω φέτα.
- Αφού βγάλουμε την κολοκύθα από την κατάψυξη την στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια.
- Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την φαρίνα και ανακατεύουμε με τα χέρια
- Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια (προσωπικά μου αρέσει να βρίσκω κομμάτια)
- Εγώ με αυτή τη δόση γεμίζω το ταψί του φούρνου αφού το στρώσω με λαδόκολλα και άλλο ένα μικρό ταψάκι πίτσας. Πρέπει να είναι λεπτή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 στις αντιστάσεις με το ταψί χαμηλά, στην τελευταία σχάρα κάτω-κάτω στον φούρνο για 30'-40'
Διαβάστε περισότερο: Η τέλεια μπατζίνα http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-teleia-mpatzina.html#ixzz2ql4ZbNlA
Η Μπατσίνα της Ρένας
Bαθμολογία: | 19 ψήφοι |
Περιγραφή
Νόστιμη και υγεινή πιτούλα που τρώγεται από μικρούς και μεγάλους. Αν έχετε κίτρινη κολοκύθα πρέπει να την δοκιμάσετε...
photo: sinfulsonia
Τι χρειαζόμαστε:
- μισή μικρή κίτρινη κολοκύθα (γύρω στα 300-500gr ή 2 γεμάτες χούφτες) τριμμένη και πολύ καλά στραγγισμένη
- 4 αυγά
- ½ κιλό φέτα και μία κούπα τριμμένη γραβιέρα Κρήτης ή άλλο πικάντικο τυρί
- 50-100γρ βούτυρο (προτείνεται Κερκύρας ή στακοβούτυρο) ανάλογα τα γούστα
- αλεύρι φάριν-απ
- φρέσκο γάλα
- αλάτι & πιπέρι
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
1 μεγάλο ρηχό ταψί φούρνου
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά (η φέτα καλό είναι να κοπεί σε μεγαλύτερα κομματάκια) και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μίγμα μας.
- Επειδή σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένας χυλός όχι παχύς (κάτι σαν πηχτή ομελέτα επιδιώκουμε) τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε με το μάτι: ρίχνουμε λίγο γάλα (1 φλιτζάνι του τσαγιού ας πούμε) και ανακατεύοντας προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (μία χούφτα περίπου). Προσοχή στον σκοπό μας, δεν θέλουμε πηχτό χυλό, αν δούμε ότι βάλαμε πολύ αλεύρι για το γάλα μας, προσθέτουμε και άλλο γάλα. Αν δούμε ότι παραείναι αραιό το αποτέλεσμα βάζουμε κι άλλο αλευράκι.
- Προσθέτουμε αλατάκι και πιπεράκι (εγώ έβαλα μπόλικο πιπέρι και λίγο αλάτι λόγω των τυριών).
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ελαφρά λαδωμένο ταψί μας και σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση.
- Ψήνουμε στους 200°C σε αντίσταση πάνω-κάτω με το ταψί στην κάτω σχάρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται πιο εύκολα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή λόγω των υλικών της, μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα γούστα και παίζοντας με όλα τα υλικά.
Επίσης για πιο κρεπαλοκαταστάσεις μπορεί να συμπληρωθεί βάζοντας ζαμπόν (και άλλα αλλαντικά όχι πολύ λιπαρά όμως) ή μυρωδικά (στο κολοκύθι ταιράζει ο άνηθος και ο δυόσμος).
Την πιτούλα αυτή την έμαθα από την μανούλα την Ρένα που την έμαθε από την μανούλα της και πάει λέγοντας... Ελπίζω κάποια στιγμή να μου την φτιάξουν τα παιδιά μου που την λατρέυουν !
ΣΗΜ: μπορει να γινει με γιαουρτι αντι γαλα και με πρασινο κολοκυθακι που απλως το εχουμε στραγγιξει αντι για κιτρινη κολοκυθα
Διαβάστε περισότερο: Η Μπατσίνα της Ρένας http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-mpatsina-tis-renas.html#ixzz2ql4qce6
Κρέπες κρύες με τόνο και μαγιονέζα
Πίτσες / Κρέπες |
Υλικά
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη ! |
Γαλατόπιτα αλμυρή
Bαθμολογία: | 12 ψήφοι |
Περιγραφή
Είναι μια εύκολη και ωραία συνταγή και θρεπτική για τα παιδιά με υλικά που έχουμε σπίτι σχεδόν πάντα...Τι χρειαζόμαστε:
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 3 κ.σ σιμιγδάλι χοντρό
- 3 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.σ μαργαρίνη
- 3 αυγά
- φέτα όσο θέλουμε
- αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πείζει (να γίνει σαν χυλός).
- Κατεβάζουμε και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και την φέτα.
- Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι 35x25 και ρίχνουμε λιγο φρυγανιά όπως θα αλευρώναμε μια φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα και χτυπάμε τον κρόκο και τον στρώνουμε πάνω για να κάνει μια ωραία κρούστα.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα στους 180.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν έχει μυστικά είναι ευκολότατη και νόστιμη...Διαβάστε περισότερο: Γαλατόπιτα αλμυρή http://www.sintagespareas.gr/sintages/galatopita-almiri.html#ixzz2qlI89V3r
Η γρήγορη πίτσα της μαμάς μου
Bαθμολογία: | 4 ψήφοι |
Περιγραφή
Είναι η πιο νόστιμη πίτσα που έχω φάει στη ζωή μου με τα πιο αγνά υλικά!
photo: Vai
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
- 400γρ φαρινάπ (όσο πάρει)
- 2 αυγά
- 1 κουτάκι μπύρα
- 15 φετες πάριζα
- 15 φέτες γκούντα
- 250γρ τριμμένο ρεγκάτο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- κέτσαπ (όση επιθυμείτε)
- 1 κουταλάκι ρίγανη
Στα γρήγορα
Σερβίρει
8- 10 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Προθέρμανση φούρνου στους 180.
- Λαδώνουμε αρκετά το βαθύ ταψί του φούρνου.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το φαρινάπ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη μπύρα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη στο λαδωμένο ταψί.
- Αλείφουμε τη ζύμη με τη κέτσαπ, προσθέτωντας τη ζάχαρη και τη ρίγανη.
- Βάζουμε τις φέτες τυριού, από πάνω τη πάριζα και τέλος το τριμμένο ρεγκάτο.
- Την αφήνουμε στο φούρνο περίπου 40 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη ζύμη πρέπει να την απλώσετε στο ταψί πολύ καλά για να γίνει λεπτή κι αν κολλάει στα χέρια σας βάλτε λίγο λαδάκι.Διαβάστε περισότερο: Η γρήγορη πίτσα της μαμάς μου http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-grigori-pitsa-tis-mamas-mou.html#ixzz2qlISJU51
Ψωµί των 5' µε µπίρα
Και μόνο που σε 5 λεπτά το βάζετε στο φούρνο, αξίζει τον
κόπο να δοκιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο ψωμί! Η συνταγή παρουσιάστηκε
στην εκπομπή «10 με 1 μαζί», στις 9/11.
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι, να αραιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι σε
ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα
υλικά. Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Δίνουμε στη ζύμη
σχήμα φραντζόλας και τη βάζουμε στη φόρμα. Λαδώνουμε ελαφρά την
επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο
φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄, να
ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη
φόρμα, να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά συνταγής
- 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι
Ψωμάκι με μπύρα πανεύκολο!!
ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΟΧΟ !!! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ!
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί μπύρα το 0,5 [δηλαδή το πιο μεγάλο απο το μικρό]
1 πακέτο φαρίν απ κοκκινη [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του] και μισό ακόμα πακέτο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
...ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
σε ενα μπώλ αδειάζουμε την μπύρα,και μετά χωρίς να βάλω χέρι με ενα κουτάλι ρίχνουμε το αλεύρι [μην ξεχάσετε το αλάτι]και ανακατεύω,μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική ,οπως ειναι το γνωστό μας ζυμάρι,οταν βάλουμε ολο το αλεύρι την δούλεψα [οχι ζύμωμα]λίγο με το χέρι,αν σας κολλάει πλύντε τα χέρια σας δηλαδή βρέξτετα και προσθέστε με ενα ψευτοζύμωμα λίγο αλεύρι ακόμα ..θα το καταλάβετε..Ρίξτε αλεύρι σε ενα ταψάκι και βάλτε το αμέσως στο φούρνο,[αφου το χαράξετε απο πάνω] που έχετε προθερμάνει .ψήνετε σιγά σιγά στους 180 βαθμους,μόλις σχεδον ειχε ψηθεί το τράβαμε απο το φούρνο του΄βάζουμε λιγο βουτυράκι απο πάνω και το ξαναφουρνίζουμε για λίγο.παιδιά γίνετε φανταστικό.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί μπύρα το 0,5 [δηλαδή το πιο μεγάλο απο το μικρό]
1 πακέτο φαρίν απ κοκκινη [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του] και μισό ακόμα πακέτο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
...ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
σε ενα μπώλ αδειάζουμε την μπύρα,και μετά χωρίς να βάλω χέρι με ενα κουτάλι ρίχνουμε το αλεύρι [μην ξεχάσετε το αλάτι]και ανακατεύω,μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική ,οπως ειναι το γνωστό μας ζυμάρι,οταν βάλουμε ολο το αλεύρι την δούλεψα [οχι ζύμωμα]λίγο με το χέρι,αν σας κολλάει πλύντε τα χέρια σας δηλαδή βρέξτετα και προσθέστε με ενα ψευτοζύμωμα λίγο αλεύρι ακόμα ..θα το καταλάβετε..Ρίξτε αλεύρι σε ενα ταψάκι και βάλτε το αμέσως στο φούρνο,[αφου το χαράξετε απο πάνω] που έχετε προθερμάνει .ψήνετε σιγά σιγά στους 180 βαθμους,μόλις σχεδον ειχε ψηθεί το τράβαμε απο το φούρνο του΄βάζουμε λιγο βουτυράκι απο πάνω και το ξαναφουρνίζουμε για λίγο.παιδιά γίνετε φανταστικό.
ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα):
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Για τη ζύμη:
- 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. νερό
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1κ.γ. αλάτι
Για το τόπινγκ:
- 400 γρμ. κασέρι
- 6 φέτες ζαμπόν ή σαλάμι αέρος
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 6-7 ντοματίνια
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 /2 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5-6
λεπτά, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και το ακουμπάμε σε
ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Απλώνουμε στη μέση τα όλα υλικά
ψιλοκομμένα και το τυρί. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα σα βιβλίο και
χαράζουμε το «ρολό» σε κομμάτια. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο
φούρνο στους 230 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
υροπιτάκια σε 5 λεπτάκια
Bαθμολογία: | 69 ψήφοι |
Περιγραφή
Γρήγορα και εύκολα τυροπιτάκια.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1/2 κιλό τυρί της αρεσκεία σας
- 1 φαρίνα των 500 gr
Στα γρήγορα
Σερβίρει
6 άτομα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε κάνουμε και παραλλαγές, προσθέτουμε πιπεριά σε κυβάκια, ελιές, καλαμπόκι, μανιτάρια, ντομάτα ή και καπνιστή μπριζόλα. Γίνονται ακριβώς σαν πιτσάκια.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Διαβάστε περισότερο: Τυροπιτάκια σε 5 λεπτάκια http://www.sintagespareas.gr/sintages/tiropitakia-se-5-leptakia.html#ixzz2qlKZckCb
Τα τυροπιτάκια της μαμάς (μου)
Bαθμολογία: | 494 ψήφοι |
Περιγραφή
Ειναι μια γευστικη απολαυση. Να φανταστειτε εγω το τυρι δεν το τρωω σε πιτες ή τυροπιτακια αλλα εδω τρελενομαι...Τι χρειαζόμαστε:
- 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500γρ)
- 1 γιαουρτάκι (200γρ)
- 2 αυγά
- τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας όσο θέλετε
- 8 φέτες κομμένο μπέικον
- αραβοσιτέλαιο (όσο χωράει το κυπελάκι από το γιαούρτι - θα το γεμίσετε όταν αδειάσετε το γιαουρτάκι)
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποιώ κόκκινη φαρίνα Γιώργης και γιαούρτι Φάγε.Ευχαριστούμε την Ναυσικά για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Διαβάστε περισότερο: Τα τυροπιτάκια της μαμάς (μου) http://www.sintagespareas.gr/sintages/ta-tiropitakia-tis-mamas-mou.html#ixzz2qlKn2jRI
Πατατοσαλάτα, η τέλεια συνοδεία για BBQ
Άλλη μια υπέροχη εκδοχή της πατατοσαλάτας.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζουμε σε κατσαρόλα
με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να
τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.
Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά τη φανταστική πατατοσαλάτα και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.
Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά τη φανταστική πατατοσαλάτα και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 20 λεπτά
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
- 4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
- 4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
- 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ξίδι
- 1 φλ. τσαγιού σπιτική μαγιονέζα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ
Πατατοσαλάτα με Αγγουράκια Τουρσί
- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Σαλάτα
- Βαθμός Δυσκολίας: Απλές, Εύκολες
- Σερβίρεις : 6
- Χρόνος Προετοιμασίας : PT40M 40'
- Χρόνος Μαγειρέματος : PT10M 10'
- Έτοιμη σε : PT50M 50'
Ingredients
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
Method
Step 1
Βάζεις σε ένα μπωλ τις πατάτες.
Step 2
Προσθέτεις το κρεμμύδι, τα αγγουράκια, το μαϊντανό και λίγο αλάτι.
Step 3
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύεις τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
Step 4
Περιχύνεις το μείγμα με τις πατάτες και ανακατεύεις καλά να πάει παντού η σάλτσα.
Step 5
Συγχαρητήρια η πατατοσαλατα με αγγουρακια τουρσι είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.
Tips
- Μπορείς να προσθέσεις κι άλλα λαχανικά ή αρωματικά φυτά της αρεσκείας σου.
- Μπορείς να γαρνίρεις με φύλλα μαϊντανού ή ακόμα και με ροδέλες από το αγγουράκι τουρσι.
Μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα
- Κουζίνα: Ιταλική Κουζίνα
- Γεύμα: Μεζέδες, Σαλάτα
- Βαθμός Δυσκολίας: Απλές, Εύκολες
- Σερβίρεις : 4
- Χρόνος Προετοιμασίας : PT10M 10'
- Χρόνος Μαγειρέματος : PT20M 20'
- Έτοιμη σε : PT30M 30'
Ingredients
- 220 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ή οποιοδήποτε μικρό μακαρόνι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι
- 200 γραμμάρια μαγιονέζα
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Method
Step 1
Βράσε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα.
Step 2
Όσο βράζουν τα μακαρόνια, ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπεριά, το ξύδι, την ζάχαρη, την μαγιονέζα, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
Step 3
Όταν βράσουν τα μακαρόνια, και τα ρίξεις στο σουρωτήρι, ρίξε από πάνω τους κρύο νερό για να κρυώσουν.
Step 4
Ρίξε τα μακαρόνια στο μπολ και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να απλωθεί η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια.
Step 5
Μπράβο σου, η μακαρονοσαλατα με μαγιονεζα είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.
Tips
- Μπορείς αν προτιμάς να μην βάλεις κόκκινη πιπεριά και ζάχαρη, αλλά σκέτη πράσινη πιπεριά για να είναι πιο αλμυρή η μακαρονοσαλάτα σου.
Τονοσαλάτα με μαρούλι
- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Σαλάτα
- Βαθμός Δυσκολίας: Απλές, Εύκολες
- Σερβίρεις : 2
- Χρόνος Προετοιμασίας : PT40M 40'
- Χρόνος Μαγειρέματος : PT0M 0'
- Έτοιμη σε : PT40M 40'
Έφτιαξα μια πολύ νόστιμη, ευπαρουσίαστη και δροσιστική τονοσαλατα με μαρουλι και την σέρβιρα σαν μεσημεριανό στο γραφείο και θα την μοιραστώ μαζί σας. Έχω κάνει διάφορες εκτελέσεις της σαλάτας
για αυτό και αποφάσισα να αναφέρω την πιο απλή και σαν tips θα γράψω
κάποιους συνδυασμούς που έχω δοκιμάσει. Γράψε μου κι εσύ σχόλια και
ιδέες με προσθήκες ή αφαιρέσεις υλικών.
Ingredients
- 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Λίγο αλάτι
- Μισό λεμόνι
- Πιπέρι
Method
Step 1
Άνοιξε την κονσέρβα και βγάλε προσεκτικά τον τόνο για να μην θρυμματιστεί. Αποθήκευσε το λάδι του τόνου.
Step 2
Χώρισε το μαρούλι σε δύο πιάτα (δύο φύλλα μαρουλιού σε κάθε πιάτο) και βάλε τον τόνο σε ίσες ποσότητες (δια του 4) πάνω από κάθε φύλλο μαρουλιού.
Step 3
Πάνω από τον τόνο ρίξε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.
Step 4
Ρίξε σε ίση ποσότητα το λάδι από την κονσέρβα του τόνου πάνω στη σαλάτα και κάνε το ίδιο και με το λεμόνι.
Step 5
Συγχαρητήρια, η τονοσαλατα με μαρουλι είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.
Tips
- Μπορείς να προσθέσεις και κάπαρη πάνω από τον τόνο στην τονοσαλάτα σου.
- Μπορείς αν θέλεις να κάνεις την σαλάτα πιο θρεπτική να προσθέσεις και βραστό αυγό σε μικρά κομμάτια.
Κατηγορία Συνταγής: Σαλάτες, Σαλάτες με Θαλασσινά
Υλικά Συνταγής: Αλάτι, Κόκκινη πιπεριά, Κρεμμύδι, Λεμόνια, Μαρούλι, Πιπέρι, Τόνος
Μέσος Όρος Βαθμολογίας
(5 / 5)
2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή
Πατατοσαλάτα με Καρότο
- Κουζίνα: Γερμανική Κουζίνα
- Γεύμα: Σαλάτα
- Βαθμός Δυσκολίας: Απλές, Εύκολες
- Σερβίρεις : 8
- Χρόνος Προετοιμασίας : PT30M 30'
- Χρόνος Μαγειρέματος : PT10M 10'
- Έτοιμη σε : PT40M 40'
Ingredients
- 10 μέτριες πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3 καρότα ζεματισμένα ελαφρά και κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Method
Step 1
Σε ένα μπωλ βάζεις τις πατάτες και τα καρότα.
Step 2
Προσθέτεις το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λάδι και τη μαγιονέζα.
Step 3
Ανακατεύεις καλά και γαρνίρεις με το μαϊντανό.
Step 4
Συγχαρητήρια η πατατοσαλατα με καροτο είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.
Tips
- Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις κι άλλα λαχανικά στη σαλάτα σου και να δώσεις περισσότερο χρώμα στο τραπέζι σου.
Πατατοσαλάτα με Άνηθο
- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Σαλάτα
- Βαθμός Δυσκολίας: Απλές, Εύκολες
- Σερβίρεις : 6
- Χρόνος Προετοιμασίας : PT15M 15'
- Χρόνος Μαγειρέματος : PT20M 20'
- Έτοιμη σε : PT35M 35'
Ingredients
- 10 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες στο μέγεθος που θέλεις
- 100 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 70 ml ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Method
Step 1
Σε μια κατσαρόλα σωτάρεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να μαλακώσει, αν θέλεις μπορείς να το βάλεις και ωμό.
Step 2
Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το φρέσκο κρεμμύδι.
Step 3
Ρίχνεις και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.
Step 4
Αφήνεις το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αναμιγνύεις με τις πατάτες.
Step 5
Συγχαρητήρια η πατατοσαλατα με ανηθο είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.
Tips
- Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σου.
ανηθος κρεμμυδακι
Σαλάτα λάχανο με μήλα κ σταφίδες. | ||||||||||||||||||||||
Δροσερή κ νόστιμη με πλούσια γεύση κ υφή.Χορταστική, πληρει όλες τις προυποθέσεις ακόμα κ στα πιο απαιτητικά γούστα.
...................... Υλικά ........................................ 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο 1/2 φλυτζ.τσαγιου ξενθές σταφίδες 1 μήλο 4-5 ροδέλες κονσέρβα ανανά 1 κόκκιν πιπεριά λίγο σέλινο λίγα ψημένα αμύγδαλα ................................ Για τη sause ........................... 1/2 κεσεδάκι στραγ.γιαούρτι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο χυμό 1 λεμονιού 1-2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ 1/2 φλυτζ.τσαγιού κρασί .................................... Εκτέλεση ............................... Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο κρασί απο νωρίς κ τα αφήνουμε αρκετές ώρες.Ψιλοκόβετε το λάχανο κ ρίνετε μέσα τις σταφίδες κ ψιλοκόψτε ένα μήλο.Προσθέστε τις ροδέλες ανανά, την πιπεριά κ το σέλινο σε κομματάκια.Φτιάξτε την sause, ανακατεύοντας το κρασί οπου μούλιασαν οι σταφίδες, το γιαούρτι, το σκόρδο, το λεμόνι κ το τζίντζερ κ περιχύστε την σαλάτα.Ανακατέψτε καλά κ προσθέστε απο πάνω λίγα ψημένα αμύγδαλα. Πριν ρίξετε τα κομματάκια του μήλου,ραντίστε τα με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Καλή σας όρεξη Κοτοσαλάτα του ggr
ΠεριγραφήΤι το διαφορετικό μπορεί να έχει αυτή η κοτοσαλάτα σε σχέση με τις υπόλοιπες –τουλάχιστον δέκα– που υπάρχουν μέσα στο site; Εάν δεν είναι αρκετός ο λόγος ότι έτσι.... συμπληρώνεται ενδεκάδα, εγώ δεν έχω άλλο τρόπο να σας πείσω να δοκιμάσετε αυτήν αντί κάποιας άλλης. Ή, καλύτερα, έχω μια σειρά από ΜΙΚΡΟΥΣ άλλους λόγους. Για δείτε .....Τι χρειαζόμαστε:
Στα γρήγορα
Σερβίρει
σαν σαλάτα, 12-15 άτομα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΔεν υπάρχουν μυστικά. Ανοίξτε να διαβάσετε μία απ’ όλες τις –ένδεκα πλέον– συνταγές που υπάρχουν στο site και αφήστε και τη φαντασία σας να παίξει τον ρόλο της.Διαβάστε περισότερο: Κοτοσαλάτα του ggr http://www.sintagespareas.gr/sintages/kotosalata-tou-ggr.html#ixzz2qlPGLOE7 Πρασόπιτα της Μάρως
photo: xaroula
Τι χρειαζόμαστε:
Στα γρήγορα
Σερβίρει
6 άτομα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΑν θέλετε πιο μυρωδάτη την πίτα μπορείτε εκτός από μαϊντανό να προσθέσετε και άλλα αρωματικά χόρτα (άνηθο, μάραθο, δυόσμο). Σε αυτή την περίπτωση θα παραλείψετε το κάρι. Ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να προσθέσετε και το ανάλογο αλάτι.Πίτα με πράσο και κοτόπουλο
ΠεριγραφήΜια συνταγή που την είχα βρει στο περιοδικό Olive πριν από κάποια χρόνια, την έχω κάνει αρκετές φορές και πάντοτε κλέβει την παράσταση!
photo: thomaei
Τι χρειαζόμαστε:
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΜπορούμε να κάνουμε και ατομικά πιτάκια χρησιμοποιώντας μικρές ταρτιέρες. Είναι νόστιμη και εμφανίσιμη και μπορεί να σταθεί άξια σε μπουφέδες ή ως κυρίως πιάτο συνοδευμένο με μια πράσινη σαλάτα.Διαβάστε περισότερο: Πίτα με πράσο και κοτόπουλο http://www.sintagespareas.gr/sintages/pita-me-praso-kai-kotopoulo.html#ixzz2qlPmSfSP Ρολά με πράσο και κιμά
ΠεριγραφήΕίναι μια πεντανόστιμη πίτα με τέλεια γέμιση και φανταστικό φύλλο. Φτιάξτε τη και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας! Η συνταγή είναι από το πρωϊνό του ΑΝΤ1 και την Αργυρώ.Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για το φύλλο:
Στα γρήγορα
Σερβίρει
6-8 άτομα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΑν σας περισσέψει φύλλο, βάλτε σε ένα μπολ φέτα και λιώστε την με το πηρούνι. Προσθέστε ένα αβγό, regato τριμμένο και ό,τι άλλο τυρί θέλετε και γεμίστε με τον ίδιο τρόπο το φύλλο που σας περίσσεψε. Γίνονται υπέροχα ρολά τυριού!Διαβάστε περισότερο: Ρολά με πράσο και κιμά http://www.sintagespareas.gr/sintages/rola-me-praso-kai-kima.html#ixzz2qlPxEwK4 Μακεδονίτικη Πρασοκιμαδόπιτα 2
Τι χρειαζόμαστε:
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΤα έξι φύλλα είναι για μεγάλο ταψί, όπως είναι αυτό του φούρνου. Για μικρότερο ταψί ανοίξτε 8 φύλλαΔιαβάστε περισότερο: Μακεδονίτικη Πρασοκιμαδόπιτα 2 http://www.sintagespareas.gr/sintages/makedonitiki-prasokimadopita-2.html#ixzz2qlQ7raw1 Γρήγορο μπουγιουρντί
ΠεριγραφήΈνα γρήγορο μπουγιουρντί που φτιάχνω στον φούρνο μικροκυμάτων.
photo: zafirenia
Τι χρειαζόμαστε:
Στα γρήγορα
Σερβίρει
4 άτομα
Πώς το κάνουμε:Λίγα μυστικά ακόμαΌταν είναι έτοιμο εγώ το ανακατεύω με ενα πιρούνι ώστε να πάνε παντού όλες οι γεύσεις. Καλή όρεξη!Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βημα βήμα. Διαβάστε περισότερο: Γρήγορο μπουγιουρντί http://www.sintagespareas.gr/sintages/grigoro-mpougiournti.html#ixzz2qlQN9sbD Μπουγιουρντί στο τηγανάκι
ΠεριγραφήΕίναι ενας πεντανόστιμος μεζές για κρασάκι, ουζάκι ή μπυρίτσα! Πανεύκολος και έτοιμος σε 10 λεπτά!
photo: xaroula
Τι χρειαζόμαστε:
Στα γρήγορα
Σερβίρει
4 άτομα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΑυτή τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη, έκανα τις παρεμβάσεις μου και σας ην παρουσιάζω!Διαβάστε περισότερο: Μπουγιουρντί στο τηγανάκι http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpougiournti-sto-tiganaki.html#ixzz2qlQYDIqq Η πιο εύκολη (και πιο νόστιμη) καλοκαιρινή τονοσαλάταΓράφτηκε από τον Ελευθερία ΙωαννίδουΥλικά: 1 κονσέρβα τόνο σε νερό 2 μεγάλες ντομάτες 1 πιπεριά Μερικά φύλλα μαρουλιού 1αγγούρι ½ κρεμμύδι Λίγες ελιές ½ ματσάκι άνηθο Αλάτι-πιπέρι Λάδι-Ξύδι-Μουστάρδα Παρασκευή: •Χωρίζεις τα φύλλα του μαρουλιού και τα πλένεις καλά. Τα στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί και τα ψιλοκόβεις. •Κόβεις σε κομματάκια την ντομάτα, το αγγούρι, την πιπεριά και το κρεμμύδι. •Στραγγίζεις την κονσέρβα του τόνου. Τα προσθέτεις όλα σε ένα μπόλ. •Τέλος προσθέτεις τις ελιές και τον άνηθο. •Ανακατεύεις το ντρέσινγκ και περιχύνεις τη σαλάτα. Δες ακόμη ένα τέλειο κόλπο για να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια στο μπάρμπεκιου. Δοκίμασε το τελειότερο σάντουιτς με τόνο και μαγιονέζα..Γράφτηκε από Αμαλία ΒάγιαΤι θα χρειαστείς.. 4 φέτες ψωμί του τοστ 1 κονσέρβα τόνο σε νερό 2-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα λίγο σέλινο ψιλοκομμένο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι Πώς να το κάνεις... 1. Άδειασε τον τόνο σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τις δύο κουταλιές μαγιονέζα, το σέλινο, το κρεμμύδι, το λεμόνι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. 2. Ανακάτεψε με ένα πηρούνι και πρόσθεσε και άλλη μαγιονέζα αν θέλεις να είναι πιο κρεμώδες το μείγμα σου. 3. Χρησιμοποίησε το μείγμα αμέσως ή αποθήκευσέ το στο ψυγείο για μέχρι μία εβδομάδα. 4. Πάρε το ψωμί του τοστ και φτιάξε δύο υπέροχα σαντουιτσάκια για σένα και τον αγαπημένο σου. Παραλλαγές 1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι ή ελαιόλαδο αντί για μαγιονέζα. 2. Αντί για τόνο μπορείς να βάλεις σολωμό ή κοτόπουλο. Δες ακόμα: Εσύ το ήξερες πως η πατάτα γίνεται ζάχαρη; |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου