Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ 2

Ποντιακά Μακαρόνια, 09/11/2012

Show: 
Video Category: 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά: 
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1-2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση: 
Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε τα μακαρόνια σπασμένα στη μέση, σε μία κατσαρόλα άδεια ή σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά, σκέτα μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν καφετιά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς, απαλά με μία κουτάλα. Σουρώνουμε, τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, τριμμένο στον τρίφτη και περιχύνουμε τα ζεστά μακαρόνια. Καίμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνουμε τα μακαρόνια.


Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου


Bαθμολογία:
       
20 ψήφοι
Προστέθηκε από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 08.03.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Πολύ γευστικά που γίνονται ανάρπαστα!!
Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου
photo: common
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (ριγκατόνι ή πέντες ή αχιβάδα ή στριφτό, οτιδήποτε κοντό μακαρόνι) βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 πακέτο μπέικον (το τσιγαρίζουμε)
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος light των 250ml
  • 200-250 γρ. τυριά τριμμένα διάφορα
Στα γρήγορα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα PYREX, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μπέικον, περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος, πασπαλίζουμε με τα τυριά και βάζουμε 2-3 κομματάκια βούτηρο.
  2. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φτιάχνω πολύ συχνά για γαρνιτούρα αντί πατατες τηγανιτές ή πιλάφι και το κυριότερο, τα παιδιά το λατρεύουν!!

Διαβάστε περισότερο: Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου http://www.sintagespareas.gr/sintages/ta-teleia-makaronia-fournou.html#ixzz2qQ4jJP2z


Νοστιμότατες πατάτες στο φούρνο


Bαθμολογία:
       
143 ψήφοι
Προστέθηκε από kostas, 11.05.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Απίστευτα νόστιμες πατάτες στο φούρνο, με χυμό από πορτοκάλι.
Νοστιμότατες πατάτες στο φούρνο
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • Ένα ταψί πατάτες
  • Χυμό από δυο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
  • 1 φλ/κι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κύβο διαλυμένο σε λίγο νερό ή αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Περιέχει
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί.
  2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε μαζί το χυμό, τη μουστάρδα, το λάδι, το πιπέρι, τον κύβο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού.
  3. Βάζουμε σε δυνατό φούρνο (250) για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πιάσουν κρούστα και να φύγουν όλα τα υγρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα γίνουν πιο νόστιμες και δεν θα μας κολλήσουν, άμα το ταψί μας είναι αντικολλητικό.
Εγώ βάζω μεσαίες πατάτες που τις κόβω σε ροδέλες και μετά κάθε ροδέλα στη μέση.


Κουνουπίδι ογκρατέν


Bαθμολογία:
       
4 ψήφοι
Προστέθηκε από Sol81, 24.04.10
AdTech Ad
Κουνουπίδι ογκρατέν
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μικρά
  • 15 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
  • 4 - 5 κ.σ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 300 - 400 ml γάλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τυρί κίτρινο
Στα γρήγορα
Κατηγορία
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα μικρά κουνουπίδια σε τέσσερα κομμάτια ή το μεγάλο σε οκτώ κομμάτια.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να πάρει βράση και τα βγάζουμε. Κρατάμε λίγο από το νερό στην άκρη.
  3. Τσιγαρίζουμε καλά το μπέικον και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.
  4. Σε κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο και ρίχνοντας το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτουμε το γάλα λίγο - λίγο, δηλ να αρχίσει να πήζει πριν ρίξουμε κι άλλο και προσθέτουμε γύρω στα 100 ml από το νερό που έβρασε το κουνουπίδι. Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο.
  6. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ταψί, περιχύνουμε με την μπεσαμέλ, ρίχνουμε από πάνω το μπέικον και τέλος σκεπάζουμε με φέτες τυριού ή τυρί τριμμένο.
  7. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40' μέχρι να ροδίσει.


Κουνουπίδι Γκρατινέ


Bαθμολογία:
       
21 ψήφοι
Προστέθηκε από NtinaKom, 14.12.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Μία διαφορετική συνταγή για τους λάτρεις του κουνουπιδιού.
Κουνουπίδι Γκρατινέ
photo: elenikolas
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι βρασμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1 δόση μπεσαμέλ (4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη, 7 κουταλιές σούπας αλεύρι και 4 φλυτζάνες γάλα, αλάτι-πιπέρι)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  2. Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλατοπιπερωμένο κουνουπίδι με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη φέτα και τ' αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά μαζί με το ελαιόλαδο.
  3. Βάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και το καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λατρεύω αυτό το φαγητό γιατί είναι ελαφρύ, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Ελπίζω να σας αρέσει.

Διαβάστε περισότερο: Κουνουπίδι Γκρατινέ http://www.sintagespareas.gr/sintages/kounoupidi-gkratine.html#ixzz2qQ6U0H45


Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και βότκα


Bαθμολογία:
       
12 ψήφοι
Προστέθηκε από Arience, 29.08.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό, κρέμα γάλακτος και βότκα.
Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και βότκα
photo: MamaKiki
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια τύπου λιγκουίνι
  • 300 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι βότκα
  • Λίγο εστραγκόν
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Ροζ πιπέρι προαιρετικά
  • Μπρικ προαιρετικά
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Περιέχει
Σερβίρει
3-4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε στο λάδι
  3. Προσθέστε τον καπνιστό σολομό σε κομμάτια
  4. Στη συνέχεια σβήνετε με τη βότκα
  5. Αφού πάρει μία βράση προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι ανάλογα με το γούστο σας
  6. Προσθέστε στη σάλτσα το εστραγκόν
  7. Μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρετε την πάνω από λιγκουίνι και αν θέλετε ρίξτε κόκκους ροζ πιπεριού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή γίνεται και με φαρφάλες. Για ιδιαίτερο χρώμα προσθέστε στο κάθε πιάτο μια κουταλιά του γλυκού μπρικ.

επισης αντι για βοτκα μπορουμε να βαλουμε ουζο
μπορουμε να προσθεσουμε ανηθο η και φρεσκο κρεμμυδακι



Ταλιατέλες με βότκα, σολομό πράσινο πιπέρι και μπρικ

ταλιατέλες, σολομός, μπρικ, κρέμα γάλακτος
gourmed author
Από:
Μερίδες: 
2
Χρόνος προετοιμασίας: 
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 
15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 
30 λεπτά
Εύγευστο και φινετσάτο πιάτο, ιδανικό για δείπνο για δύο. Όποιο από τα συστατικά δεν το συμπαθείτε μπορείτε να το παραλείψετε, π.χ. το ροκφόρ και αν θέλετε να το αντικαταστήσετε με λίγο λευκό τυρί κρέμα.
Συστατικά: 
500 γρ. ζυμαρικά ταλιατέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γρ. βούτυρο
100 ml βότκα
​50 γρ μπρικ

300 γρ. καπνιστό σολομό
80 γρ. ροκφόρ κομματιασμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι,πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγα τσάιβ για το γαρνίρισμα
Οδηγίες: 
1. Κόβουμε το σολομό σε μικρά ορθογώνια κομμάτια ή λωρίδες.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
4. Προσθέτουμε το μισό σολομό και λίγο πράσινο πιπέρι και τον σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
5. Σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
6. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο πράσινο πιπέρι και το ροκφόρ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
7. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
8. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό το μπρικ τα τσάιβ και σερβίρουμε.

 

Κανελόνια γεμιστά με κιμά

κανελόνι με κιμά
giorgos grigoriadis
Από:
Μερίδες: 
8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 
30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 
60 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 
90 λεπτά
Τα κανελόνα είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών. Μάλιστα είναι και μια βολική λύση για παιδικό πάρτυ. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε στον κιμά σας και λίγο ζαμπόν ή λίγο καυτερό αν θα το σερβίρετε σε μεγάλους.
Συστατικά: 
1 πακέτο κανελόνια
3/4 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
άσπρο κρασί
λίγο νερό 1/2 ποτήρι ντομάτα χυμό αλάτι & πιπέρι κανέλα 3-4 αβγά 4-5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά 1 φλ. τριμμένο τυρί
Οδηγίες: 
Για τον κιμά
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά. Ανακτεύουμε καλά και προσέχουμε να μην κάνει σβώλους.
3. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
4. Προσθέτουμε λίγο νερό, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό του. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε.
5. Αφήνουμε να μισοκρυώσει και σπάμε μέσα στον κιμά τα αβγά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Για τα κανελόνια
1. Βράζουμε τα κανελόνια σε σε μεγάλη κατσαρόλα, ακριβώς όπως κάνουμε με τα μακαρόνια.
2. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε τρυπητό και τα αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, ώσπου να κρυώσουν καλά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.

3. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό του κάθε κανελονιού με λίγο τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να μη γλιστράει η γέμιση. Προσέχουμε να μην παραγεμίσουμε τα κανελόνια με τη γέμιση, γιατί θα φουσκώσει.

4. Τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια σε ταψί και μόλις στρώσουμε όλα τα κανελόνια, προσθέτουμε το ζεστό γάλα ώστε σχεδόν να τα καλύψει.
5. Βάζουμε λίγο βούτυρο, αλάτι, άσπρο πιπέρι και κανέλα και τα ψήνουμε για περίπου 30-45 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και προαιρετικά σάλτσα ντομάτας.

Μπριζόλα με μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα

Μπριζόλα με μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα
gourmed author
Από:
Μερίδες: 
4
Χρόνος προετοιμασίας: 
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 
35 λεπτά
Γευστικός συνδιασμός που απογειώνει μία μοσχαρίσια μπριζόλα σε πιάτο γκουρμέ.
Συστατικά: 
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο, θυμάρι
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες: 
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα μέχρι να ενωθούν και το ρίχνουμε στα μανιτάρια. Αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσουν, προσθέτουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σάλτσα με τις μπριζόλες.




Λιγκουίνι με κοτόπουλο μελωμένο σε κόκα κόλα και πορτοκαλί σάλτσα


Μακαρονάδα... ένα εκπληκτικό πιάτο όπως κι αν είναι... Προσωπικά, γνωρίζω καλά ότι μπορώ να ζήσω μέχρι και 2-3 εβδομάδες τρώγοντας ζυμαρικά!! Ναι, ναι, μην γελάτε... σε κάποιο ταξίδι μας στην Ιταλία έτρωγα 10 μέρες μεσημέρι και βράδυ ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά με έχουν συντροφέψει σε όμορφες στιγμές με φίλους ή οικογένεια αλλά και άσχημες στιγμές... όταν με πονάει το στομάχι μου, όταν το μόνο που ήξερα να μαγειρεύω, πρωτοετής φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, ήταν μακαρόνια, αρακάς και ομελέτα. Αλλά δεν το μετάνιωσα!!! Είναι, βρε παιδί μου, ένα πιάτο που αλλάζει προσωπικότητα!! Άλλαξέ του παρέα κι αμέσως ...μεταμορφώθηκε!!! Και είναι τόσο κοινωνικό!!! Βάλτε με όποια, σχεδόν, παρέα θέλεις και δεν θα πει όχι και δεν θα αφήσει παραπονεμένο τον ουρανίσκο και τους γευστικούς κάλυκες!! Άστο μόνο του...και πάλι θα σταθεί όρθιο και περήφανο!! Πότε πρόχειρο, πότε πιο επίσημο ...εκεί ...υπέροχο πάντα!  Όλα τα συνδυάζει... νοστιμιά, ευκολία παρασκευής, πολλές παρέες αλλά και οικονομικότητα! Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικά;;;
Εγώ, πάντως όχι... την αμαρτία μου την αποδέχομαι!!
Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι ...καταπληκτική! Μόνον αυτό λέω!!! Είναι τόσο πλούσια και χορταστική!!! Αφήστε που έχει κι ένα καταπληκτικό χρώμα!!
Θέλετε τη συνταγούλα εεεεε;;;; Μα φυσικά και θα σας τη δώσω... γιατί όχι;;;

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Λιγκουίνι (ή άλλα ζυμαρικά)
Για τη σάλτσα
2 μπουτάκια κοτόπουλου σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, σε καρεδάκια
1 κίτρινη πιπεριά, σε καρεδάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά, σε καρεδάκια
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
150 ml κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο (για το σοτάρισμα)
250 ml κόκα κόλα
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι  -  Τρίχρωμο πιπέρι
1/2 κ.γλ.ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε κατά μέρος, κρατώντας λίγο από το νερό τους για να τα περιχύσουμε την ώρα που θα τα σερβίρουμε πριν τα ρίξουμε στη σάλτσα.
Πλένουμε καλά τους κύβους κοτόπουλου και τους βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με 1 ποτήρι νερό, τη ρίγανη και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο έως ότου οι κύβοι μαλακώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο και αφήνουμε να λιγοστέψει το νερό αρκετά αλλά όχι εντελώς.
Προσθέτουμε τα 100 ml κόκα κόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να μελώσει.
Ύστερα το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε κατά μέρος έως το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα.
Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά (κρεμμύδι, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο χωρίς όμως να μαραθούν εντελώς.
Σβήνουμε με την υπόλοιπη κόκα κόλα και αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε να πάρει η σάλτσα 2 βράσεις σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα έως ότου μειωθούν τα υγρά της και «δέσει».
Βάζουμε στο τηγάνι και τα βρασμένα ζυμαρικά, αφού τα έχουμε περιχύσει με 2-3 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Καλή σας συνέχεια και καλή σας μέρα!

Coca-Cola Candied Sweet Potatoes

Level: Easy
Found in Coca-Cola,   Thanksgiving,   Holiday,   Comfort Food,   Side Dish,   Dinner  By
Full Screen
Coca-Cola Candied Sweet Potatoes
This dish riffs off of a classic flavor profile that many people think of when they hear "sweet potatoes." Coca-Cola and brown sugar caramelize in the oven, while butter, vanilla and classic spices combine to taste like nostalgia.

Ingredients

Servings:
  • 2 Pounds sweet potatoes chopped into eighths
  • 2 Cups Coca-Cola (less for a drier dish)
  • .5 Teaspoons salt
  • .25 Teaspoons grated nutmeg
  • .25 Teaspoons cinnamon
  • .125 Teaspoons vanilla extract
  • 3 cloves
  • 3 Tablespoons butter

Preparation

  • Total Time:hr  10 min
  • Prep Time: 30 min
  • Cook Time: 40 min
  1. Preheat oven to 400 degrees.
  2. Bring all ingredients except for butter and sweet potatoes to a boil in a large oven-friendly pot.
  3. Turn heat down to medium and stir in butter and sweet potatoes.
  4. Bring back up to a boil, remove from heat, cover and place in oven and bake for 20 minutes.
  5. Remove lid and bake until tender. 


Thanksgiving Recipe: Coca-Cola Habanero Potatoes

Categories: Recipes, Robblog

2826292794_ccc33845e3.jpg
Photo by Tambako
I'm on vacation in Southern California now -- I'll be back in Houston resuming the donut patrol soon. But since everybody is getting ready for Thanksgiving, I thought I'd dig up a few recipes from one of my first cookbooks, Nuevo Tex-Mex, which I wrote with David Garrido, and share them for the holidays. The book offered some ambitious variations on old classics, like this twist on roasted potatoes. The sweet and hot potatoes in this recipe taste incredible with roast turkey. It's a challenging recipe because you have to be really careful not to burn the potatoes as the syrup thickens. Keep the heat low and don't stop stirring toward the end of the cooking time. I hope you agree it's worth the effort.
The recipe, after the jump.

Coca-Cola Habanero Potatoes (from Nuevo Tex-Mex)
Serves 4


  • 1 tablespoon butter

  • 4 yukon gold potatoes, cut 1/2 inch pieces

  • 1/2 medium onion, chopped

  • 2 garlic cloves, chopped

  • 1/2 habanero chile, seeded, minced

  • 2 cups Coca-cola

  • Salt to taste

In a medium size skillet pan over low heat, combine butter, potatoes, onion and garlic and cook for 15 minutes until the onions begin to caramelize. Add the habanero and Coca-Cola and cook slowly for 15 to 20 minutes, or until the potatoes are tender. If you start to run out of liquid before the potatoes are done, add a little water. The liquid should be reduced to a light syrup consistency. Spoon the liquid over the potatoes and season with salt.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου