Ποντιακά Μακαρόνια, 09/11/2012
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά:
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1-2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε
μπόλικο αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε τα μακαρόνια σπασμένα
στη μέση, σε μία κατσαρόλα άδεια ή σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίζουμε
σε μέτρια φωτιά, σκέτα μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν καφετιά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και τα βράζουμε για 7-8
λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς, απαλά με μία κουτάλα. Σουρώνουμε, τα
μακαρόνια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το
σκόρδο, τριμμένο στον τρίφτη και περιχύνουμε τα ζεστά μακαρόνια. Καίμε
το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου
Bαθμολογία: | 20 ψήφοι |
Περιγραφή
Πολύ γευστικά που γίνονται ανάρπαστα!!
photo: common
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο μακαρόνια (ριγκατόνι ή πέντες ή αχιβάδα ή στριφτό, οτιδήποτε κοντό μακαρόνι) βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 πακέτο μπέικον (το τσιγαρίζουμε)
- 2 κουτιά κρέμα γάλακτος light των 250ml
- 200-250 γρ. τυριά τριμμένα διάφορα
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα PYREX, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μπέικον, περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος, πασπαλίζουμε με τα τυριά και βάζουμε 2-3 κομματάκια βούτηρο.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φτιάχνω πολύ συχνά για γαρνιτούρα αντί πατατες τηγανιτές ή πιλάφι και το κυριότερο, τα παιδιά το λατρεύουν!!Διαβάστε περισότερο: Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου http://www.sintagespareas.gr/sintages/ta-teleia-makaronia-fournou.html#ixzz2qQ4jJP2z
Νοστιμότατες πατάτες στο φούρνο
Bαθμολογία: | 143 ψήφοι |
Περιγραφή
Απίστευτα νόστιμες πατάτες στο φούρνο, με χυμό από πορτοκάλι.Τι χρειαζόμαστε:
- Ένα ταψί πατάτες
- Χυμό από δυο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
- 1 φλ/κι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κύβο διαλυμένο σε λίγο νερό ή αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε μαζί το χυμό, τη μουστάρδα, το λάδι, το πιπέρι, τον κύβο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού.
- Βάζουμε σε δυνατό φούρνο (250) για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πιάσουν κρούστα και να φύγουν όλα τα υγρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα γίνουν πιο νόστιμες και δεν θα μας κολλήσουν, άμα το ταψί μας είναι αντικολλητικό.Εγώ βάζω μεσαίες πατάτες που τις κόβω σε ροδέλες και μετά κάθε ροδέλα στη μέση.
Κουνουπίδι ογκρατέν
Bαθμολογία: | 4 ψήφοι |
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μικρά
- 15 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
- 4 - 5 κ.σ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 300 - 400 ml γάλα
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Τυρί κίτρινο
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε τα μικρά κουνουπίδια σε τέσσερα κομμάτια ή το μεγάλο σε οκτώ κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να πάρει βράση και τα βγάζουμε. Κρατάμε λίγο από το νερό στην άκρη.
- Τσιγαρίζουμε καλά το μπέικον και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο και ρίχνοντας το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το γάλα λίγο - λίγο, δηλ να αρχίσει να πήζει πριν ρίξουμε κι άλλο και προσθέτουμε γύρω στα 100 ml από το νερό που έβρασε το κουνουπίδι. Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο.
- Βάζουμε το κουνουπίδι σε ταψί, περιχύνουμε με την μπεσαμέλ, ρίχνουμε από πάνω το μπέικον και τέλος σκεπάζουμε με φέτες τυριού ή τυρί τριμμένο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40' μέχρι να ροδίσει.
Μπριζόλα με μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα
Μερίδες:
4
Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
35 λεπτά
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Εποχή:
Γευστικός συνδιασμός που απογειώνει μία μοσχαρίσια μπριζόλα σε πιάτο γκουρμέ.
Συστατικά:
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο, θυμάρι
αλάτι & πιπέρι
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο, θυμάρι
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Αλατοπιπερώνουμε
τις μπριζόλες τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στη σχάρα ή
στον φούρνο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε
και τα σοτάρουμε με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι
να μαραθούν.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα μέχρι να ενωθούν και το ρίχνουμε στα μανιτάρια. Αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσουν, προσθέτουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σάλτσα με τις μπριζόλες.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Λιγκουίνι (ή άλλα ζυμαρικά)
Καλή σας συνέχεια και καλή σας μέρα!
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα μέχρι να ενωθούν και το ρίχνουμε στα μανιτάρια. Αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσουν, προσθέτουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σάλτσα με τις μπριζόλες.
Λιγκουίνι με κοτόπουλο μελωμένο σε κόκα κόλα και πορτοκαλί σάλτσα
Μακαρονάδα... ένα
εκπληκτικό πιάτο όπως κι αν είναι... Προσωπικά, γνωρίζω καλά ότι μπορώ
να ζήσω μέχρι και 2-3 εβδομάδες τρώγοντας ζυμαρικά!! Ναι, ναι, μην
γελάτε... σε κάποιο ταξίδι μας στην Ιταλία έτρωγα 10 μέρες μεσημέρι και
βράδυ ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά με έχουν συντροφέψει σε όμορφες στιγμές με
φίλους ή οικογένεια αλλά και άσχημες στιγμές... όταν με πονάει το
στομάχι μου, όταν το μόνο που ήξερα να μαγειρεύω, πρωτοετής φοιτήτρια
στη Θεσσαλονίκη, ήταν μακαρόνια, αρακάς και ομελέτα. Αλλά δεν το
μετάνιωσα!!! Είναι, βρε παιδί μου, ένα πιάτο που αλλάζει προσωπικότητα!!
Άλλαξέ του παρέα κι αμέσως ...μεταμορφώθηκε!!! Και είναι τόσο
κοινωνικό!!! Βάλτε με όποια, σχεδόν, παρέα θέλεις και δεν θα πει όχι και
δεν θα αφήσει παραπονεμένο τον ουρανίσκο και τους γευστικούς κάλυκες!!
Άστο μόνο του...και πάλι θα σταθεί όρθιο και περήφανο!! Πότε πρόχειρο,
πότε πιο επίσημο ...εκεί ...υπέροχο πάντα! Όλα τα συνδυάζει...
νοστιμιά, ευκολία παρασκευής, πολλές παρέες αλλά και οικονομικότητα!
Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικά;;;
Εγώ, πάντως όχι... την αμαρτία μου την αποδέχομαι!!
Η συγκεκριμένη σάλτσα
είναι ...καταπληκτική! Μόνον αυτό λέω!!! Είναι τόσο πλούσια και
χορταστική!!! Αφήστε που έχει κι ένα καταπληκτικό χρώμα!!
Θέλετε τη συνταγούλα εεεεε;;;; Μα φυσικά και θα σας τη δώσω... γιατί όχι;;;
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Λιγκουίνι (ή άλλα ζυμαρικά)
Για τη σάλτσα
2 μπουτάκια
κοτόπουλου σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά,
σε καρεδάκια
1 κίτρινη πιπεριά,
σε καρεδάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά, σε καρεδάκια
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
200 ml ελαφρά
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
150 ml κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο (για
το σοτάρισμα)
250 ml κόκα κόλα
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι - Τρίχρωμο
πιπέρι
1/2 κ.γλ.ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό
ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα
ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε κατά μέρος, κρατώντας λίγο από το νερό τους για να
τα περιχύσουμε την ώρα που θα τα σερβίρουμε πριν τα ρίξουμε στη σάλτσα.
Πλένουμε καλά τους
κύβους κοτόπουλου και τους βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με 1 ποτήρι
νερό, τη ρίγανη και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει
το κοτόπουλο έως ότου οι κύβοι μαλακώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι,
πιπέρι και 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο και αφήνουμε να λιγοστέψει το νερό αρκετά αλλά
όχι εντελώς.
Προσθέτουμε τα 100
ml κόκα κόλα και
αφήνουμε το κοτόπουλο να μελώσει.
Ύστερα το βγάζουμε
από το τηγάνι και το αφήνουμε κατά μέρος έως το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα.
Βάζουμε στο τηγάνι
το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά (κρεμμύδι, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά
και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο χωρίς όμως να μαραθούν εντελώς.
Σβήνουμε με την
υπόλοιπη κόκα κόλα και αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε να πάρει
η σάλτσα 2 βράσεις σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και
προσθέτουμε την
κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει
η σάλτσα έως ότου μειωθούν τα υγρά της και «δέσει».
Βάζουμε στο τηγάνι
και τα βρασμένα ζυμαρικά, αφού τα έχουμε περιχύσει με 2-3 κ.σ. από το νερό στο
οποίο έβρασαν, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Καλή σας συνέχεια και καλή σας μέρα!
Coca-Cola Candied Sweet Potatoes
This dish riffs off of a classic flavor profile that many
people think of when they hear "sweet potatoes." Coca-Cola and brown
sugar caramelize in the oven, while butter, vanilla and classic spices
combine to taste like nostalgia.
Ingredients
Servings:
- 2 Pounds sweet potatoes chopped into eighths
-
2
Cups
Coca-Cola (less for a drier dish) - .5 Teaspoons salt
- .25 Teaspoons grated nutmeg
- .25 Teaspoons cinnamon
- .125 Teaspoons vanilla extract
- 3 cloves
- 3 Tablespoons butter
Preparation
- Total Time: 1 hr 10 min
- Prep Time: 30 min
- Cook Time: 40 min
- Preheat oven to 400 degrees.
- Bring all ingredients except for butter and sweet potatoes to a boil in a large oven-friendly pot.
- Turn heat down to medium and stir in butter and sweet potatoes.
- Bring back up to a boil, remove from heat, cover and place in oven and bake for 20 minutes.
- Remove lid and bake until tender.
Thanksgiving Recipe: Coca-Cola Habanero Potatoes
Photo by Tambako |
The recipe, after the jump.
Coca-Cola Habanero Potatoes (from Nuevo Tex-Mex)
Serves 4
- 1 tablespoon butter
- 4 yukon gold potatoes, cut 1/2 inch pieces
- 1/2 medium onion, chopped
- 2 garlic cloves, chopped
- 1/2 habanero chile, seeded, minced
- 2 cups Coca-cola
- Salt to taste
In a medium size skillet pan over low heat, combine butter, potatoes, onion and garlic and cook for 15 minutes until the onions begin to caramelize. Add the habanero and Coca-Cola and cook slowly for 15 to 20 minutes, or until the potatoes are tender. If you start to run out of liquid before the potatoes are done, add a little water. The liquid should be reduced to a light syrup consistency. Spoon the liquid over the potatoes and season with salt.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου