Υλικά:
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά φιλετάκια αλατίζουμε και ψήνουμε στη σχάρα ή σε «σχαροτήγανο».
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει.
Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο μακαρονάκι.
Ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνουμε στη σαλάτα.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με τα φιλετάκια γαλοπούλας.
Μία συνταγή από τον σεφ Βασίλη Αλβανίδη
- 800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 αγγούρι
- 10 ντοματίνια
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 4 κουταλιές καλαμπόκι βρασμένο
- 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο νερό
- Μαϊντανό
- Αλάτι - πιπέρι
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά φιλετάκια αλατίζουμε και ψήνουμε στη σχάρα ή σε «σχαροτήγανο».
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει.
Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο μακαρονάκι.
Ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνουμε στη σαλάτα.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με τα φιλετάκια γαλοπούλας.
Μία συνταγή από τον σεφ Βασίλη Αλβανίδη
Ψαρονέφρι με μανιτάρια και μουστάρδα, 12/03/2013 by vasilis kallidis
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά:
Για το ψαρονέφρι:
- 800 γρμ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε κυβάκια
- 400 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
- 2 κ.σ. FLORA
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- χυμός από 2 λεμόνια
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- λίγη ρίγανη
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι και πιπέρι
- 600 γρμ. αρακάς
- λίγος άνιθος
- 2 κ.σ. FLORA
- 1 φλ. γάλα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε
το ψαρονέφρι και το σωτάρουμε με το FLORA σε ένα φαρδύ αντικολλητικό
τηγάνι για 6-7 περίπου λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα
μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-6 λεπτά,
ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και βάζουμε στο
τηγάνι τη μουστάρδα, το χυμό από τα λεμόνια και το αλατοπίπερο.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, τον σουρώνουμε
και τον αλέθουμε ζεστό στο μπλέντερ μαζί με το γάλα, το αλάτι και το
FLORA. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με πουρέ αρακά.
Χοιρινό γλασαρισµένο και πουρές ογκρατέν µε κρέµα τυριού και κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
Iσως το πιο εύκολο, νόστιμο και γρήγορο φαγητό για το
γιορτινό σας τραπέζι. Σε μισή ώρα τρώτε! Απλά φτιάξτε το. Είναι τέλειο
και εντυπωσιακό!
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε
τα αποξηραμένα φρούτα με τη μαυροδάφνη σε μπολ. Κόβουμε σε χοντρές φέτες
(μενταγιόν) το ψαρονέφρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Ροδίζουμε το ψαρονέφρι 2΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη
μαυροδάφνη. Σιγοβράζουμε 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι.
Αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές
φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα.
Για τον πουρέ: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις βράζουμε να μαλακώσουν για περίπου 20΄. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, και τα αποξηραμένα φρούτα για 3΄-4΄. Τα ρίχνουμε στον πουρέ. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε το αλεύρι να ψηθεί για 2΄, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, την κρέμα γάλακτος NOYNOY light. Αφήνουμε την κρέμα στη φωτιά να πυκνώσει ελαφρά (πρέπει να είναι αραιή). Προσθέτουμε το μισό τυρί στην κρέμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στο πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τον πουρέ σε βουτυρωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 200οC για 15΄ να ροδίσει το τυρί.
Για τον πουρέ: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις βράζουμε να μαλακώσουν για περίπου 20΄. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, και τα αποξηραμένα φρούτα για 3΄-4΄. Τα ρίχνουμε στον πουρέ. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε το αλεύρι να ψηθεί για 2΄, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, την κρέμα γάλακτος NOYNOY light. Αφήνουμε την κρέμα στη φωτιά να πυκνώσει ελαφρά (πρέπει να είναι αραιή). Προσθέτουμε το μισό τυρί στην κρέμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στο πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τον πουρέ σε βουτυρωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 200οC για 15΄ να ροδίσει το τυρί.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
Υλικά συνταγής
- 3 κομμάτια (περίπου 1 κιλό) ψαρονέφρι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 10 βερίκοκα αποξηραμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού μπαλσάμικο
- 1½ φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τον πουρέ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 απαποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 5 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό (5-6) πατάτες καθαρισμένες
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 350 ml κρέμα γάλακτος NOYNOY light
- 150 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου με Μουστάρδα Ρίγανη & θυμάρι Kalamata Papadimitriou
Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια. Αφράτα, μαλακά μπιφτέκια με μελωμένες πατάτες. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
Η συνταγή παρουσιάστηκε και στο "ΠρωινόΑΝΤ1" στις 28/5/2012.
Mερίδες: 5Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτάΧρόνος Ψησίματος: 90 λεπτά
Κοτόπουλο με πιπεριές
Bαθμολογία: 14 ψήφοι Περιγραφή
Νόστιμο κοτόπουλο με διάφορα χρώματα πιπεριές, στο τηγάνι
photo: Λυδια ΦωκαΤι χρειαζόμαστε:
- 1 κοτόπουλο ενός κιλού
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 250γρ μανιτάρια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- 3 ντοματούλες κομμένες σε κυβάκια
- 1 ποτηράκι χλιαρό νερό
Στα γρήγοραΠώς το κάνουμε:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες.
- Βάζουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι με καπάκι και σωτάρουμε το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα 2 κρεμμύδια, τα μανιτάρια και μετά τις πιπεριές.
- Μόλις σωταριστούν όλα μαζί, ρίχνουμε τη μουστάρδα και μετά την κρέμα γάλακτος και αν θέλουμε και μια κουταλιά βούτυρο.
- Τέλος προσθέτουμε τις ντοματούλες, αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε για καμιά ώρα στο τηγάνι να γίνει το φαγήτό.
ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΕΤΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΡΙΓΑΝΑΤΟ
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες και 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
- 1 πανσέτα ολόκληρη περίπου 2 ½ κιλά, με το δέρμα της
- 6 κ.σ. vitam culinesse
- 6 κ.σ. μουστάρδα hellmans
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. πιπέρι χοντροσπασμένο
- 3 κ.σ. ρίγανη
Για τον πουρέ:
- 1 σελινόριζα σε κυβάκια
- 3 πατάτες σε κυβάκια
- 2 κ.σ. μουστάρδα hellman's
- χυμός από 2 λεμόνια
- 2 φλ. ζεστό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το vitam culinesse, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το μισό αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφουμε με το μίγμα το κάτω μέρος
της πανσέτας και την γυρίζουμε ανάποδα με το δέρμα προς τα πάνω.
Αλατίζουμε καλά με το υπόλοιπο αλάτι μόνο το δέρμα. Βάζουμε την πανσέτα
σε ένα ταψί, καλύτερα πάνω σε σχάρα και ρίχνουμε τριγύρω 2 ποτήρια νερό ή
κρασί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις
αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά στους 180 για 1 ώρα
και 30 λεπτά. Προσέχουμε πάντα το ταψί να έχει λίγα υγρά.
Βράζουμε τις πατάτες και τη
σελινόριζα σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και όσο είναι καυτά τα
λαχανικά τα λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα,
τον χυμό, το γάλα και το ζουμί από το ταψί. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
ένας αφράτος πουρές. Σερβίρουμε την πανσέτα κομμένη σε φετάκια μαζί με
τον πουρέ.
ΡΟΛΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ
ΥΛΙΚΑ (για 24 ρολά):
- 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- λίγο ελαιόλαδο για την επιφάνεια του φύλλου
- 1 ½ μεγάλη πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 16 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα σε θερμοκρασία δωματίου
- 24 λωρίδες των 5εκ. κασέρι (600 γρμ.)
- 24 λωρίδες των 5εκ. αρμένικο σουτζούκι ή άλλο πικάντικο λουκάνικο
- 1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε
2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε
τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά, μέχρι να
μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
Προθερμαίνετε
το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και στρώνετε τη
λαδόκολλα. Τοποθετείτε το φύλλο καθέτως μπροστά σας. Το κόβετε καθέτως
σε λωρίδες των 7,5 εκ. με κοφτερό μαχαίρι. Τις στοιβάζετε και τις
σκεπάζετε με μία στεγνή και μία υγρή πετσέτα.
Ανακατεύετε
το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μπωλ. Παίρνετε το πρώτο φύλλο
και το τοποθετείτε καθέτως μπροστά σας. Το αλείφετε με το μείγμα
ελαιόλαδου – βουτύρου. Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο και
επαναλαμβάνετε. Στην κάτω μεριά της λωρίδας, 1 εκ. από την άκρη, βάζετε 1
γεμάτο κουταλάκι από το μείγμα πιπεριάς – κρεμμυδιού, τοποθετώντας από
πάνω ένα κομμάτι λουκάνικο. Διπλώνετε την κάτω άκρη και τα πλαϊνά, και
τυλίγετε το φύλλο για να φτιάξετε ρολό. Τοποθετείτε το ρολό, με την
ένωση από κάτω, μέσα στο ταψί. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα
τα υλικά. Αλείφετε τα ρολά με ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 15 λεπτά,
μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 5 - 6 άτομα):
- 1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 600 γρ. κιμά
- 400 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. Flora
- 4 κ.σ. κέτσαπ Hellman's
- 1 σπιτικό ζωμό Knorr μυρωδικών
- 1 γερή πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το
κρεμμύδι και το μισό σχεδόν Flora μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό και το κέτσαπ.
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για τον φούρνο με λίγο Flora και απλώνουμε
τις μισές πατάτες. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το μισό
μοσχοκάρυδο και απλώνουμε λίγο τυρί. Βάζουμε από πάνω τον κιμά και
συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο
μοσχοκάρυδο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί, βάζουμε στο
φαγητό 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190
βαθμούς στον αέρα για 40 περίπου λεπτά.
ΠΑΤΑΤΑΤΟ
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες και 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτομα):
- 1,5 κιλό μοσχάρι ποντίκι
- 1,5 κιλό πατάτες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντομάτες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το
ροδίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Στο ίδιο λάδι αχνίζουμε τα
κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα
και προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε
κυβάκια, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Βάζουμε στο φαγητό 3 ποτήρια ζεστό
νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 2 ώρες.
Βασίλης Καλλίδης «6 ταπεράκια για το γραφείο», 13/01/2012
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
6 ΤΑΠΕΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ1. ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΚΑΙ ΠΙΤΟΥΛΕΣΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΑΤΟΜΟ:
ΤΑΙΛΑΔΕΝΖΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ NOODLES
YΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, την πιπεριά και τον κόλιανδρο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίγμα, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
Για την σαλάτα:
Μουλιάζουμε τα noodles σε καυτό νερό για 4’ – 5’ λεπτά και τα σουρώνουμε.Tα ανακατεύουμε με τα λαχανικά όλα ψιλοκομμένα, τα μυρωδικά, το σησαμέλαιο και την σος. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με τους κεφτέδες.
Προστέθηκε από πατσιλινάκου,
23.04.08
- 8 γαρίδες
- 1 αβοκάντο
- 1/3 κρεμμυδιού
- χυμό από 1 λεμόνι
- ½ ντομάτα
- λίγος μαϊντανός
- λίγη καυτερή πιπεριά ή χαρίσα
- αλάτι – πιπέρι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- πιτούλες
- 1/3 φλ. πληγούρι
- 1/3 κρεμμύδι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. ρεβύθια βρασμένα
- 1 κ. σούπας γιαούρτι
- αλάτι – πιπέρι
- 250 γρ. κιμάς
- ½ κρεμμύδι
- λίγη φρυγανιά
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- λίγο κύμινο
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγος ξερός δυόσμος
- αλάτι – πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- 200 γρ. σολομός
- 1 φλ. βρασμένες φακές
- λίγος μαϊντανός και λίγος άνηθος
- ½ πιπεριά
- 2 κρεμμυδάκια
- ½ ντομάτα
- 100 γρ. φέτα
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 καρότο
- λίγο ξύδι
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι – πιπέρι
- 200 γρ. γαλοπούλα στήθος
- 4 κ.σούπας σάλτσα ντομάτας
- 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- λίγη χαρίσα
- λίγο σαφράν
- ½ φλ. ρύζι μπασμάτι
- 4 κ. σούπας βρασμένες φακές
- αλάτι
- 100 γρ. νούντλς βρασμένα
- 1/3 μελιτζάνας
- ½ κολοκυθάκι
- 1/3 κρεμμυδιού
- λίγα μπουκετάκια μπρόκολου
- λίγα φετάκια καρότου
- 1/3 σκελίδα σκόρδου
- λίγο σπανάκι
- 2 κ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- 100 γρ. φέτα
- λίγος μαϊντανός
- 1 πρέζα κίτρινο κάρυ
- 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 κούπα πένες ολικής άλεσης
- 1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο
- 8 ντοματίνια
- 100 γρ. κασέρι
- 1 πιπεριά
- λίγος μαϊντανός
- λίγη πάπρικα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Tαΐλανδέζικα Κεφτεδάκια με Σαλάτα Noodles
19/06/2012ΤΑΙΛΑΔΕΝΖΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ NOODLES
YΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:
- 600γρ κιμά (κοτόπουλο – χοιρινό)
- 2 κρεμμύδια
- 6 πράσινα κρεμμυδάκια
- 100γρ τζίντζερ
- 1 αβγό
- ½ καυτερή πιπεριά
- ½ ματσάκι κόλιανδρο
- ½ φλιτζάνι chili sauce
- 4 κ.σ. σουσάμι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 κ.γ. αλάτι
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, την πιπεριά και τον κόλιανδρο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίγμα, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
Για την σαλάτα:
- 1 πακέτο noodles
- 1 αγγουράκι
- 2 πιπεριές χρωματιστές
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 50γρ τζίντζερ
- 4 φρέσκια κρεμμυδάκια
- 4 κ.σ. σησαμέλαιο
- Λίγο κόλιανδρο
- 6 κ.σ. γλυκόξινη σος
- Λίγο δυόσμο
Μουλιάζουμε τα noodles σε καυτό νερό για 4’ – 5’ λεπτά και τα σουρώνουμε.Tα ανακατεύουμε με τα λαχανικά όλα ψιλοκομμένα, τα μυρωδικά, το σησαμέλαιο και την σος. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με τους κεφτέδες.
Βασίλης Καλλίδης «Μπιφτέκια με τρεις διαφορετικές σάλτσες», 10/02/2012
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΙΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΛΤΣΕΣΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ:
- 300 γρ. κιμά από αρνάκι
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντρoκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για κιμά
- 1 αβγό
- 2 μεγάλες φέτες ψωμιού μουλιασμένες και καλά στιμμένες ή 2 παξιμάδια κρίθινα αλεσμένα
- 2 κ.γλυκού κοφτές αλάτι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- λίγο πιπέρι
- 250 γρ.γιαούρτι
- 1 κ. σούπας πάστα πράσινης ελιάς
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- λίγο πράσινο ταμπάσκο
- λίγο ελαιόλαδο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 κομματάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- λίγο φρέσκο κόλιαντρο
- λίγο πιπέρι καγιέν
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- 1 κουτάκι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 κ. σούπας πελτές τομάτας
- 2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- ½ φλυτζάνι ξύδι
- λίγο τζίντζερ
- λίγο γαρύφαλο
- λίγη κανέλα
- λίγο δενδρολίβανο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- λίγο αλάτι
Μπιφτέκια φούρνου αφράτα
Bαθμολογία: | 718 ψήφοι |
Περιγραφή
Τα πιο αφράτα και εύγευστα μπιφτέκια που έχω καταφέρει να φτιάξω!
photo: dolphinvh
Τι χρειαζόμαστε:
- 1kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
- 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
- 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
- 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
- 1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το ταψί
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
50-55 μπιφτέκια
Πώς το κάνουμε:
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.
- Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), "μεζεδάκια για μερακλήδες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. (Καμπανά)Γιορτινο ρολο κιμα γεμιστο με πατατες βουτυρου. | ||||||||||||
Μια υπεροχη συνταγη για υπεροχες απολαυσεις!
Υλικα κιμα. 1 κιλο αναμικτο κιμα φρυγανια τριμενη 2 μετρια κρεμμυδια τριμενα 2 αυγα αλατι, πιπερι, ριγανη κυμινο, παπρικα, μοσχοκαρυδο(αναλογα ποσο πικαντικο θελετε) ελαιολαδο Ριχνουμε στον κιμα ολα τα υλικα και ζυμωνουμε οπως οταν κανουμε μπιφτεκια.Αφηνουμε τον ζυμωμενο κιμα στο ψυγειο για μιση ωρα να σφιξει λιγο.Η ζυμη του να ειναι λιγο σφιχτη. Υλικα γεμισης. 5-6 φετες ζαμπον 5-6 φετες μπεικον Ποικιλια κιτρινων τυριων τριμενα 1 κομματι φετα τριμενη Εδω παιρνουμε μονο το ζαμπον και μπεικον και τα σωταρουμε ελαφρα να παρουν ροδοκοκκινο χρωμα και τα αφηνουμε στην ακρη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παιρνουμε τον κιμα και τον ανοιγουμε σε φυλλο οβαλ με τα χερια μας. Το φυλλο να ειναι μετριο σε παχος.Απλωνουμε μια μια τις φετες εναλλαξ ζαμπον και μπεικον.Απο πανω ριχνουμε τα τριμενα κιτρινα τυρια και στο τελος την τριμενη φετα.Δεν το κλεινουμε ρολο γιατι στο ψησιμο θα ειναι χοντρο και θα υπαρξουν αψητα σημεια.Αγκαλιαζουμε τις 2 πλευρες των φυλλων να κολλησουν.Προσοχη να μην υπαρξουν τρυπες στο ρολο γιατι θα βγει η γεμιση στο ψησιμο.Ριχνουμε νερακι στην γαστρα, τοποθετουμε προσεκτικα μεσα το ρολο και ριχνουμε ελαιολαδο.Ψηνουμε στους 180-200 αναλογως τον φουρνο μας.Αν ψηθει με αερα, δεν χρειαζεται γυρισμα. Οταν παρει ενα ομοιομορφο ροδοκοκκινο χρωμα, ειναι ετοιμο. Για τις πατατες. Παιρνουμε μικρες στρογγυλες πατατουλες και τις αραδιαζουμε στο ταψακι, εχοντας βεβαια χιλιοστα αποσταση η μια με την αλλη. Τις ριχνουμε νερακι,φρεσκο βουτυρο και αλατι πιπερι και τις ψηνουμε μεχρι να μαλακωσουν, να παρουν χρωμα και να γινουν λουκουμια. Γιατι σαν λουκουμια θα γινουν, τοσο νοστιμες!!!!!!!!!!! Συνοδευεται με πρασινη σαλατα της αρεσκειας σας και κοκκινο κρασι. Προταση για σαλατα! Μαρουλι, ροκα, φρεσκο κρεμμυδακι, ανιθος, λιαστη ντοματα, φρεσκο αγγουρι, κριθαροκουλουρο κρητικο σε μικρα κυβακια,παρμεζανα σε φλουδες και κυβους απο κατσικισιο τυρι σκληρο. Dressing απο ελαιολαδο και μπαλσαμικο.Μπορειτε να στολισετε με μικρα κοκκινα ρεπανακια. Ποντιακά Μακαρόνια, 09/11/2012
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βράζουμε
μπόλικο αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε τα μακαρόνια σπασμένα
στη μέση, σε μία κατσαρόλα άδεια ή σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίζουμε
σε μέτρια φωτιά, σκέτα μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν καφετιά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και τα βράζουμε για 7-8
λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς, απαλά με μία κουτάλα. Σουρώνουμε, τα
μακαρόνια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το
σκόρδο, τριμμένο στον τρίφτη και περιχύνουμε τα ζεστά μακαρόνια. Καίμε
το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου
ΠεριγραφήΠολύ γευστικά που γίνονται ανάρπαστα!!
photo: common
Τι χρειαζόμαστε:
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΤο φτιάχνω πολύ συχνά για γαρνιτούρα αντί πατατες τηγανιτές ή πιλάφι και το κυριότερο, τα παιδιά το λατρεύουν!!Διαβάστε περισότερο: Τα τέλεια μακαρόνια φούρνου http://www.sintagespareas.gr/sintages/ta-teleia-makaronia-fournou.html#ixzz2qQ4jJP2z Νοστιμότατες πατάτες στο φούρνο
ΠεριγραφήΑπίστευτα νόστιμες πατάτες στο φούρνο, με χυμό από πορτοκάλι.Τι χρειαζόμαστε:
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΘα γίνουν πιο νόστιμες και δεν θα μας κολλήσουν, άμα το ταψί μας είναι αντικολλητικό.Εγώ βάζω μεσαίες πατάτες που τις κόβω σε ροδέλες και μετά κάθε ροδέλα στη μέση. Κουνουπίδι ογκρατέν
Τι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
Μπριζόλα με μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα
Μερίδες:
4
Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
35 λεπτά
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Εποχή:
Γευστικός συνδιασμός που απογειώνει μία μοσχαρίσια μπριζόλα σε πιάτο γκουρμέ.
Συστατικά:
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ½ φλιτζάνι γάλα ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ελαιόλαδο, θυμάρι αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Αλατοπιπερώνουμε
τις μπριζόλες τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στη σχάρα ή
στον φούρνο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε
και τα σοτάρουμε με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι
να μαραθούν.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα μέχρι να ενωθούν και το ρίχνουμε στα μανιτάρια. Αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσουν, προσθέτουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σάλτσα με τις μπριζόλες. Λιγκουίνι με κοτόπουλο μελωμένο σε κόκα κόλα και πορτοκαλί σάλτσα
Μακαρονάδα... ένα
εκπληκτικό πιάτο όπως κι αν είναι... Προσωπικά, γνωρίζω καλά ότι μπορώ
να ζήσω μέχρι και 2-3 εβδομάδες τρώγοντας ζυμαρικά!! Ναι, ναι, μην
γελάτε... σε κάποιο ταξίδι μας στην Ιταλία έτρωγα 10 μέρες μεσημέρι και
βράδυ ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά με έχουν συντροφέψει σε όμορφες στιγμές με
φίλους ή οικογένεια αλλά και άσχημες στιγμές... όταν με πονάει το
στομάχι μου, όταν το μόνο που ήξερα να μαγειρεύω, πρωτοετής φοιτήτρια
στη Θεσσαλονίκη, ήταν μακαρόνια, αρακάς και ομελέτα. Αλλά δεν το
μετάνιωσα!!! Είναι, βρε παιδί μου, ένα πιάτο που αλλάζει προσωπικότητα!!
Άλλαξέ του παρέα κι αμέσως ...μεταμορφώθηκε!!! Και είναι τόσο
κοινωνικό!!! Βάλτε με όποια, σχεδόν, παρέα θέλεις και δεν θα πει όχι και
δεν θα αφήσει παραπονεμένο τον ουρανίσκο και τους γευστικούς κάλυκες!!
Άστο μόνο του...και πάλι θα σταθεί όρθιο και περήφανο!! Πότε πρόχειρο,
πότε πιο επίσημο ...εκεί ...υπέροχο πάντα! Όλα τα συνδυάζει...
νοστιμιά, ευκολία παρασκευής, πολλές παρέες αλλά και οικονομικότητα!
Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικά;;;
Εγώ, πάντως όχι... την αμαρτία μου την αποδέχομαι!!
Η συγκεκριμένη σάλτσα
είναι ...καταπληκτική! Μόνον αυτό λέω!!! Είναι τόσο πλούσια και
χορταστική!!! Αφήστε που έχει κι ένα καταπληκτικό χρώμα!!
Θέλετε τη συνταγούλα εεεεε;;;; Μα φυσικά και θα σας τη δώσω... γιατί όχι;;;
ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο Λιγκουίνι (ή άλλα ζυμαρικά)
Για τη σάλτσα
2 μπουτάκια
κοτόπουλου σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά,
σε καρεδάκια
1 κίτρινη πιπεριά,
σε καρεδάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά, σε καρεδάκια
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
200 ml ελαφρά
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
150 ml κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο (για
το σοτάρισμα)
250 ml κόκα κόλα
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι - Τρίχρωμο
πιπέρι
1/2 κ.γλ.ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό
ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα
ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε κατά μέρος, κρατώντας λίγο από το νερό τους για να
τα περιχύσουμε την ώρα που θα τα σερβίρουμε πριν τα ρίξουμε στη σάλτσα.
Πλένουμε καλά τους
κύβους κοτόπουλου και τους βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με 1 ποτήρι
νερό, τη ρίγανη και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει
το κοτόπουλο έως ότου οι κύβοι μαλακώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι,
πιπέρι και 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο και αφήνουμε να λιγοστέψει το νερό αρκετά αλλά
όχι εντελώς.
Προσθέτουμε τα 100
ml κόκα κόλα και
αφήνουμε το κοτόπουλο να μελώσει.
Ύστερα το βγάζουμε
από το τηγάνι και το αφήνουμε κατά μέρος έως το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα.
Βάζουμε στο τηγάνι
το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά (κρεμμύδι, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά
και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο χωρίς όμως να μαραθούν εντελώς.
Σβήνουμε με την
υπόλοιπη κόκα κόλα και αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε να πάρει
η σάλτσα 2 βράσεις σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και
προσθέτουμε την
κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει
η σάλτσα έως ότου μειωθούν τα υγρά της και «δέσει».
Βάζουμε στο τηγάνι
και τα βρασμένα ζυμαρικά, αφού τα έχουμε περιχύσει με 2-3 κ.σ. από το νερό στο
οποίο έβρασαν, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Καλή σας συνέχεια και καλή σας μέρα!
|
Photo by Tambako |
The recipe, after the jump.
Coca-Cola Habanero Potatoes (from Nuevo Tex-Mex)
Serves 4
- 1 tablespoon butter
- 4 yukon gold potatoes, cut 1/2 inch pieces
- 1/2 medium onion, chopped
- 2 garlic cloves, chopped
- 1/2 habanero chile, seeded, minced
- 2 cups Coca-cola
- Salt to taste
In a medium size skillet pan over low heat, combine butter, potatoes, onion and garlic and cook for 15 minutes until the onions begin to caramelize. Add the habanero and Coca-Cola and cook slowly for 15 to 20 minutes, or until the potatoes are tender. If you start to run out of liquid before the potatoes are done, add a little water. The liquid should be reduced to a light syrup consistency. Spoon the liquid over the potatoes and season with salt.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου