Κρύα μαριναρισμένη σαλάτα της Αργυρώς
Bαθμολογία: | 8 ψήφοι |
Περιγραφή
Την απίθανη καλοκαιρινή σαλάτα που είχα φάει στο μαγαζί της Αργυρώς την είδα πρόσφατα στην εκπομπή της Μενεγάκη..
photo: evisam
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 μελιτζάνες φλάσκες σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια μεγάλα σε κυβάκια
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 3 πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια
- 1/2 κούπα κουκουνάρι
- 1/2 κόυπα σταφίδα μαύρη
- ξύδι μπαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε σε ταψί τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια με λίγο λάδι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τις πιπεριές
- Αφού βγάλουμε τις πιπεριές από το τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά, εκεί θα ρίξουμε το κρεμμύδι το οποίο θα τραβήξουμε γρήγορα από τη φωτιά ,για να μην καεί (θέλουμε το γίνει τραγανό απ'εξω και μέσα ζουμερό).
- Μέσα στο τηγάνι με το κρεμμύδι ρίχνουμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα και το μπαλσάμικο που το περιμένουμε να καραμελώσει
- Βγάζουμε απο φούρνο τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με αλάτι και πίπέρι ανακατεύωντας καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο όπου μπορεί να διατηρηθεί εκεί για αρκετές μέρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σαλάτα είναι ξεχωριστή γιατί καραμελώνει το μπαλσάμικοΜακαρονοσαλάτα Συνάντησης
Bαθμολογία: | | 59 ψήφοι |
Περιγραφή
Κάνω την σαλάτα αυτή πάντα όταν περιμένω κόσμο στο σπίτι, γιατί συνοδεύει υπέροχα, τόσο τα κρύα, όσο και τα ζεστά πιάτα ή ψητά κρεατικά. Αποτελεί κι από μόνη της ένα πλήρες κρύο ελαφρύ πιάτο για δείπνο. Την γευτήκαμε στην συνάντησή μας.Τι χρειαζόμαστε:
- 500γρ Μακαρονάκι κοράλλι
- 1000γρ Ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
- 500-600γρ αλλαντικά διάφορα κομμένα σε κύβους
- 250γρ Γκούντα τριμμένο ή μισό-μισό με κεφαλοτύρι τριμμένο
- 500γρ Μαγιονέζα
- 500γρ Γιαούρτι στραγγιστό
- 50-70γρ μουστάρδα απαλή
Στα γρήγορα
Σερβίρει
10 άτομα ανάλογα την όρεξη
Πώς το κάνουμε:
- Σε μπολ του 1,5 lit βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την μαγιονέζα, την μουστάρδα και ελάχιστο αλάτι. Αναδεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και αφήνουμε στην άκρη.
- Γεμίζουμε στο μισό μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνουμε και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά (χωρίς να αλατίσουμε) και τα σουρώνουμε. Ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό να παραμείνουν ζωηρά στο χρώμα τους. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε καθαρό αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τον χρόνο του πακέτου. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό.
- Εν το μεταξύ, στο διάστημα αυτό έχουμε κόψει σε κύβους τα αλλαντικά και τρίψαμε στον τρίφτη τα κίτρινα τυριά μας.
- Βάζουμε σε πολύ βαθύ μπολ, (εγώ χρησιμοποιώ ένα των 4,2lit) τα αλλαντικά, τα λαχανικά, τα μακαρόνια, την σος γιαουρτιού και τέλος τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε πολύ απαλά την σαλάτα μας από κάτω προς τα επάνω.
- Αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η επιλογή των λαχανικών κατά την γνώμη μου να είναι με βάση την κόκκινη πιπεριά, καρότο, αρακά και καλαμπόκι. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ ωραίο χρωματικό αποτέλεσμα!! Υ.Σ.Ευχαριστώ πολύ την Ναυσικά για την επεξεργασία της φώτο!!Δροσερή μακαρονοσαλάτα
Bαθμολογία: | | 50 ψήφοι |
Περιγραφή
Δροσερό, καλοκαιρινό πιάτο και για γέυμα τις ημέρες του καύσωνα, αλλά και για μπουφέ!
photo: Ναυσικά
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο μακαρόνια fusili (στριφτό)
- 350gr τυρί ρεγκάτο ή γκούντα
- 350gr ζαμπόν καπνιστό
- 3 πιπεριές χρωματιστές (κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
- 1 γιαούρτι TOTAL 250gr
- 1 βάζο μαγιονέζα 250gr
- 5-6 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Λίγο νερό.
Στα γρήγορα
Σερβίρει
6-8 άτομα.
Πώς το κάνουμε:
- Αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα: χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το γιαούρτι με την μαγιονέζα, στην συνέχεια ρίχνουμε την κέτσαπ και την μουστάρδα και αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αντίστοιχα λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα ώστε να μας αρέσει στη γεύση. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να μείνει αρκετές μέρες.
- Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια, τρίβουμε το τυρί χονδροκομμένο (στον τριφτή του κρεμμυδιού) και το ζαμπόν σε κομματάκια.
- Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να κρατάνε, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό στο σουρωτήρι ώστε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο σκεπασμένα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε ξεχωριστά στο κάθε πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εύκολη, γρήγορη, δροσερή και για μπουφέ.Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την σάλτσα βάλτε κάποια έτοιμη της HELMANS αν δεν έχετε χρόνο.
Σαλάτα με λάχανο και καρύδια
Bαθμολογία: | | 10 ψήφοι |
Περιγραφή
Απλή δροσερή σαλάτα που συνοδεύει σχεδόν τα πάντα.
photo: Sol81
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 λάχανο άσπρο
- 250 gr. μαγιονέζα
- 250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 ξινόμηλα
- 100 gr. καρυδια
- μισό λεμόνι
- αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Πώς το κάνουμε:
- Τρίβουμε το λάχανο.
- Κόβουμε τα ξυνόμηλα σε κομματάκια και τα περιχύνουμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Σπάμε τα καρύδια.
- Σ'ενα μπωλάκι ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι.
- Βάζουμε το λάχανο, μέτα τα ξυνόμηλα και τρίβουμε τα καρύδια.
- Βάζουμε αλάτι και περιχύνουμε με το dressing.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα ξυνόμηλα να είναι μεσαίου μεγέθους.Απρόοπτο
Bαθμολογία: | | 69 ψήφοι |
Περιγραφή
Πατάτες με κρέμα γάλακτοςΤι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό πατάτες
- 15 φέτες ζαμπόν
- 1/2 κιλό τυρί τριμμένο
- 2 κρέμες γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
- Βάζουμε μία στρώση πατάτες σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε κομματάκια και το προσθέτουμε πάνω στις πατάτες.
- Ρίχνουμε και το τυρί το τριμμένο.
- Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Στο τέλος ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και λίγο βούτυρο.
- Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι το τριμμένο τυρί να είναι διάφορα τυριά και όχι ένα συγκεκριμένο.χόλιο από FRANCINE, 26-8-08
Εξαιρετική συνταγή. Με μια παραλλαγή
γίνεται ένα αυθεντικό "Gratin Dauphinois". Απλώς μη βάλετε ζαμπόν, τυρί
κλπ. Βουτυρώστε το πυρέξ με βιτάμ, απλώνοντάς το με 1/2 σκελίδα σκόρδο.
Θέλει να το απλώσετε καλά για να μυρίσει το βιτάμ σκορδάκι. Μετά απλώστε
μια στρώση πατάτες σε ροδέλες λεπτές. Ρίξτε κρέμα γάλακτος, αλάτι,
πιπέρι και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο. Κάθε 2η στρώση ξύστε λίγο
σκορδάκι. Στην τελευταία στρώση πάνω από την κρέμα γάλακτος πασπαλίστε
με φρυγανιά ή με τυρί τριμμένο, για την κορύστα. Επίσης μπορείτε να
βάλετε τυρί τριμμένο και σε μια μεσαία στρώση. Προσοχή: αν η κρέμα
γάλακτος είναι πηχτή τότε αντικαταστείστε 2 στρώσεις με φρέσκο γάλα.
Είναι τέλειο και συνοδεύει ωραία το μοσχάρι Bourguignon.
Είναι τέλειο και συνοδεύει ωραία το μοσχάρι Bourguignon.
Αυγά τσακλατιστά με τυρί φέτα
Bαθμολογία: | | 30 ψήφοι |
Περιγραφή
Αυγά χτυπητά με φέτα, στο τηγάνι. Ο συνδιασμός αυγού-φέτας είναι αξεπέραστος. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.Τι χρειαζόμαστε:
- 4 αυγά
- 150-180 γρ. τυρί φέτα
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Στα γρήγορα
Σερβίρει
2 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Τρίβω τη φέτα με ένα πηρούνι.
- Τσακλατίζω τα αυγά (τα χτυπάω).
- Ρίχνω στα αυγά αλάτι-πιπέρι και τη φέτα.
- Βάζω στο τηγάνι λίγο λάδι να κάψει.
- Ρίχνω το μίγμα με τα αυγά στο τηγάνι και τηγανίζω ανακατεύοντας διαρκώς (τσακλατίζοντας δηλαδή ;)
- Όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλει πολύ αλάτι, ειδικά αν η φέτα είναι αλμυρή.Τσακλατίζω: χτυπαώ, ανακατεύω
Αφράτα πισία
Bαθμολογία: | | 103 ψήφοι |
Περιγραφή
Αφράτα πισία με γέμιση τυριού ή πατάτας.Τι χρειαζόμαστε:
Για την ζύμη
- 750 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
- πιπέρι (προαιρετικά)
- 4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
Στα γρήγορα
Σερβίρει
15-17 κομμάτια
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.Αφράτη τυρόπιτα
Bαθμολογία: | | 24 ψήφοι |
photo: dcroula
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 300γρ. Φέτα
- 300 γρ. Μυζήθρα
- 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1/2 λίτρο γάλα
- 5 αυγά
- 200 ml σόδα αεριούχα (αναψυκτικό)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, λιωμένο βούτυρο γάλακτος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Αλείφετε το ταψί με λάδι και βούτυρο και στρώνετε 4 φύλλα, επίσης αλειμμένα με λάδι.
- Τρίβετε τη φέτα και τη μυζήθρα, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε στο μείγμα τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.
- Ρίχνετε στο ταψί μια ποσότητα από το μείγμα του τυριού και σκεπάζετε μ’ ένα φύλλο σουρωμένο.
- Συνεχίζετε με μείγμα τυριού και πάνω από αυτό στρώνετε άλλο φύλλο.
- Τέλος, ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα τυριού και καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα, αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.
- Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και τη βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 °C για 40’.
- Την περιχύνετε, καυτή όπως είναι, με τη σόδα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20’, μέχρι να απορροφηθεί η σόδα και να φουσκώσει.
Γαύρος Ξιδάτος
Bαθμολογία: | | 40 ψήφοι |
Περιγραφή
Νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι αλλά και το τσιπουράκι μας!Τι χρειαζόμαστε:
- Γαύρος
- Χονδρό Αλάτι
- Ξύδι
- Λάδι
- Ρίγανη
- Κόκκους πιπέρι
- Κόκους Μπαχάρι
- Σκόρδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε τα εντόσθια και τη ραχοκοκκαλιά.
- Αραδιάζουμε τα ψαράκια στο τρυπητό και τα ρίχνουμε από πάνω μπόλικο χονδρό αλάτι. Αν είναι πολλά τα κάνουμε σε στρώσεις και ανάμεσα αλατίζουμε.
- Αφήνουμε τον αλατισμένο γαύρο περίπου 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
- Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε ταπεράκι. Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.
- Αφήνουμε το γαύρο μέσα στο ξύδι για περίπου 12 ώρες, καλύτερα μέσα στο ψυγείο.
- Μετά από 12 ώρες βάζουμε το γαυρο σε άλλο τάπερ σκεπάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Τρώγεται την επόμενη μέρα για να προλάβει να πάρει τα αρώματα από τα μυρωδικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συντηρείται στο ψυγείο αρκετό καιρό. Η συνταγή δεν είναι δικιά μου, έτσι το κάνουν εδώ στο Βόλο, την έμαθα και εγω και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.Γιαννιώτικη Ζυμαρόπιτα
Bαθμολογία: | | 19 ψήφοι |
Περιγραφή
Πίτα με λίγα υλικά όπως την έφτιαχναν τα παλιά τα χρόνια... (για μεγάλο τετράγωνο ταψί)Τι χρειαζόμαστε:
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι στραγγισμένο γιαούρτι
- 1 ποτήρι νερο
- 1 ποτήρι γάλα
- 6-7 κρασοπότηρα αλεύρι
- αλάτι
- λαδι
- βούτυρο
- φετα
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύω τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό το γάλα και το αλάτι
- Προσθέτω το αλευρι
- Βουτυρώνω το ταψι και ρίχνω λίγο λαδι
- Χυνω το μείγμα και τρίβω απο πάνω μπόλικη φέτα
- Πιέζω με ένα πιρουνάκι τη φέτα
- Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα
Κασόπιτα ή Ζυμαρόπιτα Γιαννιώτικη
Bαθμολογία: | | 29 ψήφοι |
Περιγραφή
Μια εύκολη πιτούλα που φτιάχνουμε στα Γιάννενα, την έφτιαχνε η γιαγιά μου την φτιάχνει η μαμά μου και την φτιάχνω και εγώ. Κι όπως λέει και ο ανηψιός μου, από όλες τις πιτούλες, αυτή είναι η πιο αγαπημένη του. Την φτιάχνουμε πάντα μαζί.
photo: ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44
Τι χρειαζόμαστε:
- 12 κ.σ. αλεύρι
- 1 αυγό
- γάλα (όσο πάρει για να γίνει αραιός χυλός περίπου 600 ml)
- τριμμένη φέτα (ανάλογα με τα γούστα)
- αλάτι
- ελαιόλαδο και ελάχιστη μαργαρίνη για το ταψί
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
1 ταψί του φούρνου ή μεγάλο σινί
Πώς το κάνουμε:
1) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι με
το αλάτι, προσθέτουμε το γάλα και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και
ανακατέυουμε με ένα σύρμα να μην μας σβολιάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εμάς μας αρέσει με αρκετή φέτα σε χοντρά κομμάτια τριμμένη. Η πίτα πρέπει να βγεί λεπτή με τραγανή κρούστα πάνω κάτω και κρεμώδη υφή στη μέση. Τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα, απλά δεν είναι τραγανή. Ψήνεται ιδανικά σε σινί, στρογγυλό χαλκωματένιο ταψί που χρησιμοποιούν στα Γιάννενα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αποκλειστικά για πίτεςΕυχαριστούμε την dcroula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Γκόλιο
Bαθμολογία: | | 15 ψήφοι |
Περιγραφή
Πρόκειται για μια Θρακιώτικη συνταγή, πεντανόστιμη! Θα έλεγα ότι είναι ίσως μια κολοκυθοομελέτα φούρνου ή μία ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα!
photo: ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μεγάλα κολοκυθάκια
- 4 αυγά
- 1,5 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1 κ.γλυκού μπέικιν
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλ.τσαγιού αλεύρι μπλε
- λάδι και αλεύρι για το ταψί
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια από το πράσινο μέρος τους, τα τρίβετε, τα ανακατεύετε με το 1 κ.γλ. αλάτι και αφήνετε να στραγγίσουν.
- Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν και αν θέλετε λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
- Ενώνετε το μείγμα αυτό με τα τριμμένα κολοκυθάκια (στίβοντάς τα και μια τελευταία φορά πριν τα ρίξετε).
- Λαδώνετε ένα ταψί, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ρίχνετε μέσα το χυλό.
- Τέλος, περιχύνετε το χυλό με λίγο λάδι και λίγο αλεύρι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσει (περίπου 3/4 της ώρας).
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη σας φοβίσει εάν ο χυλός είναι αραιός, έτσι πρέπει να είναι. Αυτή η ξεσκέπαστη πιτούλα είναι πολύ χαμηλή, περίπου 1-2 εκ. Γι΄αυτό χρησιμποποιήστε ανάλογο ταψί. Επίσης, σίγουρα ταιριάζουν και κομματάκια φέτας, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Σ΄αυτήν την περίπτωση προσέξτε το αλάτι! Μην προσθέσετε άλλο αρωματικό γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε μόνο του, έτσι απλά..Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Bαθμολογία: | | 25 ψήφοι |
Περιγραφή
Γρήγορη και νόστιμη για ορεκτικό και κάθε περίσταση.
photo: λωξαντρα
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι (των 200 γραμμαρίων)
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
- 5 αβγά
- 1/2 κιλό τυρί φέτα
- 1/2 κιλό διάφορα τριμμένα τυριά
- 1 φλιτζάνι φαρίναπ
- λίγο πιπέρι και ρίγανη ή δυόσμο
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν την έχω δοκιμάσει τη συνταγή. Τη φτιάχνει όμως μια γνωστή και είναι πολύ καλή. Δοκιμάστε και πείτε τις εντυπώσεις σας
Καταπληκτική "πίτα"!!!!!!
Μια ωραία παραλλαγή είναι η προσθήκη πράσου, χωρίς να αλλάξουν καθόλου τα υπόλοιπα υλικά. Ιδέα του άντρα μου που είναι μάγειρας και εξαιρετικά καλοφαγάς!
Best Regards
Chocolate addict
Μια ωραία παραλλαγή είναι η προσθήκη πράσου, χωρίς να αλλάξουν καθόλου τα υπόλοιπα υλικά. Ιδέα του άντρα μου που είναι μάγειρας και εξαιρετικά καλοφαγάς!
Best Regards
Chocolate addict
Σχόλιο από Mona_Lisa, 20-6-11
Dystyxws ellinikous xarakthres den
exw.Eimai ellhnida ekswterikou kai to kinito mou den exei
ellhnika...oson afora tin pitta...o arravwniastikos mou einai gallos kai
misei thn feta..E, Ayth thn Tyropitta THN LATREPSE kai aytos kai oloi
oi synadelfoi tou!mexri kai stin diki mou douleia mou tin zitane kathe
evdomada!!se eyxaristoume poli gia thn syntagh!!einai foveri kai i pitta
kai esy pou mas edwses thn syntagh!!!Καβουρμάς
Bαθμολογία: | | 6 ψήφοι |
Περιγραφή
Τρομερός μεζές για όσους ξέρουν να τρώνε!!Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 250 γρ χοιρινό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- κίμινο
- πράσα, σκόρδο προαιρετικά
- μεμβράνη ή λαδόκολα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζω σε μια κατσαρόλα με νεράκι να βράσουν τα κρέατα [και τα πρασα αν χρησιμοποιήσω]
- Βράζω γύρω στις 6 ώρες σε σιγανή φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει λιώμα
- Ζυμώνω στο μίξερ το κρέας με το ζουμι του [θα είναι λίγο] τα μπαχαρικα [και το σκόρδο αν βάλετε] να γίνει ένα μίγμα όπως τα λουκάνικα
- Απλώνω στο πάγκο μια λαδόκολα
- Βάζω επάνω το μίγμα σε σχήμα οπως τα λουκάνικα
- Τυλίγω σφικτά και δενω τις άκρες αφου έχω βγάλει τον αέρα
- Διατηρείται 2-3 μέρες στο ψυγείο μετά κατάψυξη. Μπορείτε να τυλίξετε και με μεμβράνη το μίγμα
- Τα μυρωδικά ειναι κατα βούληση όσο πικάντικο σας αρέσει
- Η ποσοτητα του κρέατος είναι για ένα μικρό ρολό καβουρμά
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε μικρούς κυλίνδρους με λαδόκολα να βάλετε στην καταψυξη και να ξεπαγώνετε όσο θέλετε. Ειναι πολυ ωραίος μεζές τηγανητό,με αυγά, με ζυμαρικα, όπως σας κάνει κέφι!! Την συνταγη την εχω δει στο 'μπουκιά και συχώριο'.Καλή όρεξη!
Κολοκυθοκεφτεδάκια της Χριστίνας
Bαθμολογία: | | 26 ψήφοι |
Περιγραφή
Καλοκαιρινά κεφτεδάκια χωρίς τηγάνισμα... Κάτω τα λιπαρα!
photo: mitsaki
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 350 γρ. τυρί τριμμένο (ό,τι αγαπάτε)
- 3 πιπεριές (όποιο είδος σας αρέσει)
- 1 κρεμμύδι
- 3 αυγά
- μαϊντανό (όσο θέλετε)
- ρίγανη
- άνιθο (τουλάχιστον μισό ματσάκι)
- τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- ελάχιστο ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
30-50 κολοκυθοκεφτεδάκια
Πώς το κάνουμε:
- Παιρνάμε τα κολοκυθάκια από τον τρίφτη ωμά ή από το μούλτι (για πιο ευκολία). Τα αφήνουμε να στραγγίσουν τουλάχιστον 1 ώρα.
- Λιώνουμε στο μούλτι τις πιπεριές, το κρεμμύδι και όλα τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στα καλοκυθάκια.
- Ζυμώνουμε και βάζουμε και τα αυγά. Προσθέτουμε σταδιακά και την φρυγανιά μέχρι να γίνει ζύμη εύπλαστη.
- Την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεί.
- Έπειτα βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα περνάμε από τριμμένη φρυγανιά.
- Τα βάζουμε σε λαδόκολα και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 για 20-30 λεπτά. Καλή όρεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ο φούρνος σας δεν έχει αέρα, ψήνονται ωραιότατα και στις αντιστάσεις στους 180 για 30 λεπτά τουλάχιστον.Διατροφή χωρίς γλουτένη
Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:- ελέγξτε τα τυριά,
- χρησιμοποιήστε φρυγανιά χωρίς γλουτένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου