Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΕΚΤΙΚΑ 3

 COLESLAW =ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


1 k soypas moustarda ntizon 2,5 k s

miloxido, 1 k soupas lemoni 2,5 k soupas

zaxari k g alati ta anakateuoume mexri na

liosei kai i kauteri moustarda ntizon

bazoume ti magioneza 1 glitzani,1/2 flitz

giaourti straggisto.



 1/2 flitzani karoto
500 grm laxano
an theloume bazoume kai xinomilo


ta anakateueis kai ta afineis sto psugeio

to mustiko gia na ginei kalo.3-4 orew.

coleslaw συνοδευει τελεια burger

Aπο Αννα Μαρια Barouh



Σαλάτα cole slow

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μπολ (μαγιονέζα, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι). Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν και περιχύνουμε τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 στις 20/4/2012.

Υλικά συνταγής


  • 2 φλ. λάχανο τριμμένο
  • 1 φλ. καρότο τριμμένο
  • ½ φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. μήλο τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • ½ κεσεδ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο τυρί Gouda
  • Αλάτι – πιπέρι 


Πίτσα με αραβική πίτα

Bαθμολογία:
       
 
4 ψήφοι
Προστέθηκε από vasilitsa, 17.05.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Έτοιμη πίτσα σε 10 λεπτάκια
Πίτσα με αραβική πίτα
photo: maria86c
  • + στις Συνταγές μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • αραβικές πίτες
  • ζαμπόν
  • διάφορα τυριά
  • μανιτάρια
  • πιπεριές
  • σάλτσα
  • (ή τα υλικά της αρεσκίας σας για την πιτσα!)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιχαλίζουμε λίγο τις πιτούλες με νεράκι
  2. Βάζουμε την πιτούλα σε ένα ταψάκι, βάζουμε 3 σταγόνες λαδάκι, απλώνουμε σάλτσουλα και βάζουμε τα υλικά μας.
  3. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία,για αρχή μόνο απο πάνω για να λιώσουν τα τυριά και μετα ένα λεπτάκι πριν την βγάλουμε πάνω κάτω να γίνει τραγανή η πιτούλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή!!!!! Δεν έχει στανταρ χρόνο το ελεγχετε γιατί πολυ εύκολα η πιτούλα καίγεται..Έχω κάψει πολλές!!!!!
Καλή επιτυχία!!


Τοστ Ρολάκι

Bαθμολογία:
       
 
11 ψήφοι
Προστέθηκε από Des13, 06.07.09
AdTech Ad

Περιγραφή

Ελαφρύ και δροσερό. Ένας διαφορετικός τρόπος να παρουσιάσετε το τοστ.
Τοστ Ρολάκι
photo: VICKY B.
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 φέτες λευκό ψωμί ψίχα για τοστ
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 10 φέτες τυρί κίτρινο
  • 10 μπαστουνάκια αγγουράκι (φρέσκο)
  • κέτσαπ
  • αλουμινόχαρτο
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλείφετε το ένα μέρος του τοστ με λίγη (έως ελάχιστη) κέτσαπ και βάζετε επάνω το ζαμπόν. Γυρίζετε το τοστ και αλείφετε και την άλλη του πλευρά με κέτσαπ και βάζετε πάνω το τυρί.
  2. Στην άκρη του ψωμιού, πάνω στο τυρί, τοποθετείτε ένα μπαστουνάκι αγγουριού το οποίο θα έχει το μάκρος του ψωμιού και το πάχος ενός στυλού περίπου.
  3. Τοποθετείτε το τοστ πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο που θα έχει το μάκρος περίπου δύο φετών τοστ και το φάρδος μιάμιση φέτας τοστ και ξεκινώντας από το μέρος όπου βρίσκεται το αγγουράκι, τυλίγετε σφιχτά το τοστ σε ρολό μέσα στο αλουμινόχαρτο (βέβαια μετά από τα πρώτα 2-3 τυλίγματα θα καταλάβετε το μέγεθος που ακριβώς χρειάζεται και για το αγγούρι και για το αλουμινόχαρτο)
  4. Μόλις τελειώσετε με το τύλιγμα, βάζετε τα τοστάκια στο ψυγείο και λίγες ώρες και όταν τα βγάλετε και αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο, τα κόβετε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
  5. Το ψυγείο βοηθάει στο να μην ξεδιπλώνετε το ρολάκι και να έχει ωραία εμφάνιση κατά το σερβίρισμά του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ρολάκια αντέχουν το πολύ δυο μέρες στο ψυγείο. Μετά η γεύση τους αλλάζει και δεν είναι τόσο δροσερά.


Ρολάκια από ψωμί

Bαθμολογία:
       
 
15 ψήφοι
Προστέθηκε από Phoebe, 01.08.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Ιδανικά για πάρτυ ή για ένα ελαφρύ δείπνο.
Ρολάκια από ψωμί
  • + στις Συνταγές μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • ψωμί για τόστ χωρίς κόρα
  • 2 κουταλιές χοντροτριμμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές χοντροτριμμένη πράσινη πιπεριά
  • 1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλικομμένο
  • ¾ ποτηριού ψιλοκομμένο μπέικον
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Ειδικές περιστάσεις
Φτιάχνει
Περίπου 14 ρολάκια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Βήμα 2
2) Ανοίγουμε με πλάστη ένα ένα τα ψωμάκια.
Βήμα 3
3) Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι μια κουταλιά γέμιση.
Βήμα 4
4) Τυλίγουμε σε ρολάκια.
Βήμα 5
5) Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο (αφού τα καλύψετε με μεμβράνη) και να τα ψήσετε την επόμενη μέρα.

Διαβάστε περισότερο: Ρολάκια από ψωμί http://www.sintagespareas.gr/sintages/rolakia-apo-psomi.html#ixzz2qld718BE



Κρεμμυδοκεφτέδες

Bαθμολογία:
       
 
7 ψήφοι
Προστέθηκε από roulaan, 14.06.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Μαζι με τους κολοκυθοκεφτεδες βοηθουν τα καλοκαιριατικα βραδυα μας.
Κρεμμυδοκεφτέδες
photo: ANGOLINA
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλου κρεμμυδια τριμμενα
  • 1/2 κιλου αλευρι φαριναπ
  • 1 ματσακι δυοσμο ψιλοκομμενο ή 2 κουταλιες σουπας ξερο
  • 1 κουταλακι γλυκου αλατι
  • Πιπερι και λιγη ριγανη
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Κουζίνα
Δυσκολία
Νηστίσιμα
Ειδικές περιστάσεις
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι.
  2. Αν ειναι πολυ ξερο το μιγμα προσθετουμε λιγο νερο.
  3. Παιρνουμε κουταλιες απο το μιγμα και τους τηγανιζουμε σε καυτο λαδι.
  4. Τους τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι πριν το σερβιρισμα.

Τηγανίτες κρεμμυδιού με γιαούρτι και δυόσμο

Προστέθηκε από knorr, 21.02.13
AdTech Ad
Τηγανίτες κρεμμυδιού με γιαούρτι και δυόσμο
  • + στις Συνταγές μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 1 συσκευασία κρεμμυδόσουπα Knorr
  • 700 γρ. κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες και καλά στημένα για να φύγει το νερό τους
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10 γρ. baking powder
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 4. κουτ. σούπας ελαιόλαδο Άλτις
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • 500 ml λάδι για το τηγάνισμα
 
Υλικά για το ντιπ
  • 1 γιαούρτι 3,5% λιπαρά στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο Άλτις
  • αλάτι και  πιπέρι ανάλογο
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Δυσκολία
Νηστίσιμα
Ειδικές περιστάσεις
Συνταγές προϊόντων
Φτιάχνει
27 τεμάχια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία λεκάνη βάλτε το χλιαρό νερό μαζί με την κρεμμυδόσουπα και ανακατέψτε καλά.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίστε να ανακατεύετε καλά έως ότου να γίνει ένας δεμένος χυλός.
  3. Βάλτε λάδι σε ένα τηγάνι και αφήστε το να θερμανθεί καλά στην συνέχεια με την βοήθεια ενός κουταλιού «κόψτε » μερίδες και ρίξτε τις μέσα στο καυτό λάδι.
  4. Αφήστε τις να κάνουν κρούστα και γυρίστε τις από την άλλη πλευρά έως ότου φουσκώσουν.
  5. Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε τις ζεστές μαζί με το δροσερό ντιπ από το γιαούρτι με δυόσμο.
  6. Για το ντιπ, σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.


Κρεμμυδόσουπα

Bαθμολογία:
       
 
15 ψήφοι
Προστέθηκε από Sitronella, 30.10.05
AdTech Ad
Κρεμμυδόσουπα
photo: ΣιλικονάταΜπαλκόνια
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 φλ. λεπτοκομμένα κρεμμύδια
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 4 φλ. ζωμός βοδινού ή νερό με 2 κύβους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες γαλλικό ψωμί τοσταρισμένο
  • τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή μοτσαρέλα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διατροφή
Περιέχει
Σερβίρει
2-4
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα, βάλτε το βούτυρο να λιώσει, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα σε πολύ σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλεύρι και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 3'. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για 30'.
  3. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  4. Βάλτε τη σούπα σε 2 ή 4 πυρίμαχα μπολ (ανάλογα πόσοι θα φάνε), μοιράστε το τοσταρισμένο ψωμί, βάλτε από πάνω αρκετό τριμμένο τυράκι και βάλτε τα μπολ στο φούρνο, στους 200°, μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:
  • Χρησιμοποιήστε αλεύρι και ψωμί χωρίς γλουτένη,
  • Ελέγξτε το ζωμό/κύβο αν δεν είναι σπιτικός και τα τυριά.

Διαβάστε περισότερο: Κρεμμυδόσουπα http://www.sintagespareas.gr/sintages/kremmidosoupa.html#ixzz2qleQFYCh


Μανιταρόσουπα εύκολη και νόστιμη

Bαθμολογία:
       
 
137 ψήφοι
Προστέθηκε από kitrinos, 09.11.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη!
Μανιταρόσουπα εύκολη και νόστιμη
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ ελαιολαδο
  • 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 2 φιτζανια τσ. νερό
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 1 κ.γ κόφτο αλάτι
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
  4.  Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  5.  Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αγοράζω φρέσκα μανιτάρια, τα καθαρίζω και τα κόβω σε διάφορα μεγέθη τα οποία φυλάω στην κατάψυξη. Στη συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν τα μανιτάρια είναι κατεψυγμένα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή και κονσέρβας, η διαφορά θα είναι στο χρόνο που θα χρειαστούν στη πρώτη φάση του τσιγαρίσματος. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τα μανιτάρια τα είχα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και χοντρά, ήθελαν επομένως λίγο χρόνο παραπάνω. Τα ψωμάκια που είναι δίπλα στην μανιταρόσουπα, τα είχα ξεφουρνίσει μισή ώρα πριν και μιας και υπήρχαν ακόμα στο τραπέζι τα φωτογράφισα μαζί! :)

Θεϊκή κολοκυθόσουπα βελουτέ

Bαθμολογία:
       
 
20 ψήφοι
Προστέθηκε από Ρηνιώ, 07.01.11
AdTech Ad

Περιγραφή

Σούπα λαχανικών με κύριο συστατικό την κολοκύθα. Βελουτέ, κρεμώδης όσο πρέπει και με υπέροχη γεύση! Στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας σάρωσε! Δοκιμάστε την και θα τη λατρέψετε!
Θεϊκή κολοκυθόσουπα βελουτέ
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 πατάτα
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
  • κάρδαμο
  • αλατοπίπερο
  • ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • λίγο λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βιτάμ
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Εποχιακά
Μέθοδος
Σερβίρει
6-8 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε κυβάκια και τα σωτάρω στο λάδι.
  2. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύω. Προσθέτω και το ζωμό.
  3. Καπακώνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιώ τη σούπα και τη βάζω να πάρει μια βράση.
  4. Τότε προσθέτω την κρέμα κι ανακατεύω. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτω το βούτυρο. Τότε είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είδα στον Καφέ με την Ελένη. Προσέξτε να βάλετε την κρέμα όταν βράσει η σούπα γιατί αλλιώς θα κόψει (το είπε ο μάγειρας). Τέλος, το βιτάμ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσκο βούτυρο.



Τανομένο Σορβά (ποντιακή σούπα)

Bαθμολογία:
       
 
11 ψήφοι
Προστέθηκε από Νίνα, 26.11.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Είναι μια πολύ ωραία και υγιεινή σούπα, ευκολοχώνευτη και γρήγορη.
Τανομένο Σορβά (ποντιακή σούπα)
photo: martha2
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζάνι ρύζι ή πληγούρι
  • 1/2 κιλό κλασικό παραδοσιακό γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμύδι
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • Αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διατροφή
Κουζίνα
Δυσκολία
Περιέχει
Φτιάχνει
Πάνω από 10 πιάτα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το ρύζι ή το πληγούρι να βράσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμύδι (που έχουμε περάσει από το μούλτι) με τον δυόσμο ψιλοκομένο.
  2. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τον δυόσμο κα το κρεμύδι από το τηγάνι στην κατσαρόλα. Μόλις δέσουν τα υλικά (περίπου μετά από 5-10 λεπτά) ετοιμάζουμε το γιαούρτι. Παίρνουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με ζουμάκι από την κατσαρόλα (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Όταν δέσει το προσθέτουμε στην κατσαρόλα να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ρυζι είναι πιο εύπεπτο από το πληγούρι. Όσο ποιο παραδοσιακό το γιαούρτι τόσο καλύτερα. Σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε το γιαούρτι με το ζουμάκι και μόλις το δέσουμε (σε λιγότερο από 1 λεπτό δένει) το κατεβάζουμε από το μάτι.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:
  • Χρησιμοποιήστε ελεγμένο ρύζι, όχι πληγούρι,
  • Ελέγξτε το γιαούρτι μην έχει προσμίξεις.

Διαβάστε περισότερο: Τανομένο Σορβά (ποντιακή σούπα) http://www.sintagespareas.gr/sintages/tanomeno-sorba-pontiaki-soupa.html#ixzz2qlfkKxdM


Πιροσκί

Bαθμολογία:
       
 
57 ψήφοι
Προστέθηκε από cesilia, 16.02.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Δέν είναι και το πιό διαιτητικό σνακ στον κόσμο, αλλα εμένα μου τρέχουν τα σάλια!!!!
Πιροσκί
photo: xaroula
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη
  • 30 γραμμάρια μαγιά ή 1 φακελάκι σκόνη
  • ½ ποτήρι χλιαρό νερό
  • ½ ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 ½ κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 750 γραμμάρια αλεύρι (περίπου)

Για τον πουρέ πατάτας
  • 5 πατάτες μεσαίες
  • ½ ποτήρι γάλα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. βούτυρο.

Για τη γέμιση συκωτάκια

  • 1 κιλό συκωτάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές λάδι
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο

Για την γέμιση κιμά
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • 4 κουταλιές λάδι
Στα γρήγορα
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Φτιάχνει
20-25
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Πάρτε μαγιά όσο 1 μεγάλο καρύδι, βάλτε τη σε μια λεκάνη και διαλύστε τη με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και αφήστε το να βγάλει φουσκάλες.
  2. Προσθέστε το γάλα, το αλάτι, 2 κουταλιές βούτυρο και το αυγό. Ανακατέψτε τα καλά και προσθέστε το αλεύρι ζυμώνοντας καλά. Όταν γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη, όχι πολύ σφιχτή, τη σκεπάζετε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά ζυμώνετε να φύγει ο αέρας και τη χωρίζετε σε μικρά μπαλάκια και τα σκεπάζετε να μείνουν γύρω στα 15 λεπτά.
  3. Ανοίξτε τα μπαλάκια σε σχετικά λεπτά φιλαράκια. Θα πρέπει να έχουν μέγεθος ενός μικρού πιάτου ( τα πιροσκί είναι γενικά ποιο ωραία όταν γίνονται μικρά αλλά περί ορέξεως….) βάλτε τη γέμιση της επιλογής σας και διπλώστε τα στα δύο κλείνοντας καλά για να μη στάξει.
  4. Τηγανίστε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. . Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι. Σερβίρονται ζεστά!!!

Πουρές πατάτας.
  1. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Τις πολτοποιείτε με το ειδικό πιεστή προσθέτοντας το βούτυρο, το γάλα και τον άνηθο
Συκωτάκια – κιμάς
  1. Πλένετε καλά τα συκωτάκια, τα βράζετε αρκετή ώρα σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Αν έχετε μηχανή για κιμά, περάστε τα από εκεί, αλλιώς χρησιμοποιήστε τον χοντρό τρίφτη. Βάλτε το λάδι να κάψει, προσθέστε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει τα συκωτάκια με το κρασί. Αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να ποιούν τα υγρά τους - πρέπει να είναι σχετικά μαλακά . Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τον άνηθο.
  2. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τον κιμά

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να φτιάξετε γέμιση με μυτζήθρα, ανθότυρο ή με μαρμελάδα . Εμένα μου αρέσουν πάντως αλμυρά..

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα πιροσκί με γέμιση συκωτάκια ή κιμά είναι πλούσια σε σίδηρο

Διαβάστε περισότερο: Πιροσκί http://www.sintagespareas.gr/sintages/piroski.html#ixzz2qlgAPtp8


Ποντιακά πιροσκί (νηστίσιμα)

Bαθμολογία:
       
 
40 ψήφοι
Προστέθηκε από giotakicv, 20.12.09
AdTech Ad

Περιγραφή

Υπέροχα σε εμφάνιση, πανεύκολα στην προετοιμασία και καταπληκτικά σε γεύση!
Ποντιακά πιροσκί (νηστίσιμα)
photo: natasawow
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 1/2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. σ. λευκό ξύδι
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • περίπου 500 γρ. αλεύρι
Γέμιση
  • 5-6 μεγάλες πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • προαιρετικά φέτα
  • Λάδι για τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
25-30 κομμάτια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια, ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ ρευστή.
  2. Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (1/2 με 1 ώρα περίπου).
  3. Για τη γέμιση ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και έπειτα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  4. Σε τηγάνι καβουρντίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και λίγο από το νεράκι στο οποίο έχουν βράσει (περίπου 1/2 κούπα).
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, τρίβουμε και λίγη φετούλα. Ανακατεύουμε ελαφρά και είναι έτοιμη.
  6. Όταν γίνει το ζυμάρι, βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε κάθε κομμάτι πιροσκί.
  7. Κόβουμε παντα με λαδωμένα δάχτυλα ένα μικρό κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε μόνο με τα δάχτυλά μας και βάζουμε κατά μήκος λίγη γέμιση.
  8. Κλείνουμε καλά σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη 2 λεπτά να ξεκουραστεί.
  9. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά από όλες τις μεριές το κάθε κομμάτι.
Καλή όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου που πάντα πετυχαίνει και καταπλήσσει τους πάντες!!

Διαβάστε περισότερο: Ποντιακά πιροσκί (νηστίσιμα) http://www.sintagespareas.gr/sintages/pontiaka-piroski-nistisima.html#ixzz2qlgbCDIf


Βαρένικα

Bαθμολογία:
       
 
8 ψήφοι
Προστέθηκε από Στέφη, 02.05.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Υπέροχα γεμιστά, ποντιακά ζυμαρικά!!!
 (Εκδοχή περιοχής Καυκάσου)
Βαρένικα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • νερό 2-3 ποτήρια
  • αλεύρι για πίτες, όσο σηκώσει
  • αλάτι
  • βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • λάδι (λίγο στο βράσιμο)
  • κρεμμύδι (προαιρετικά)
ΓΕΜΙΣΗ Α'
  • τυρί φέτα ή μυζήθρα ή ανθότυρο
ΓΕΜΙΣΗ Β'
  • 1/2 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
  • 1κρεμμύδι ξερό,φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • αλάτι, πιπέρι, λαδάκι
ΓΕΜΙΣΗ Γ'
  • 2-3 πατάτες μεγάλες
  • αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα)
Στα γρήγορα
Κουζίνα
Περιέχει
Σερβίρει
6-8 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Γέμιση Α'
  1. Απλά τρίβουμε είδος που προτιμήσαμε σε πολύ ψιλά τρίμματα.
Γέμιση Β'
  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά.Ρίχνουμε το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.
Γέμιση Γ'
  1. Βράζουμε και πολτοποιούμε τις πατάτες.Ρίχνουμε αλάτι, πάπρικα και ανακατεύουμε.
Ζύμη:
  1. Κάνουμε μια ζύμη λίγο σφιχτή με το νερό, αλάτι και αλεύρι.
  2. Έπειτα ανοίγουμε ένα φύλλο με τον πλάστη μεγάλο αλλά όχι πολύ λεπτό και κόβουμε με ένα ποτήρι μικρά στρογγυλά κομμάτια ζύμης που τα γεμίζουμε με ένα από τα τρία μίγματα γέμισης. Οτι μας αρέσει περισσότερο.
  3. Τα κλείνουμε διπλώνοντας στην μέση, βρέχοντας πολύ ελαφρά την άκρη τους και πιέζοντας με τα δάχτυλα.
  4. Σε κατσαρόλα που βράζει αρκετό νερό με λίγο λάδι και λίγο αλάτι, τα ρίχνουμε απαλά ένα-ένα να μην ανοίξουν  και βράζουμε όπως τα μακαρόνια σε μέτρια θερμοκρασία για 5-7 λεπτά.
  5. Προσοχή: Το πολύ βράσιμο θα τα ανοίξει και θα χυθεί η γέμιση.
  6. Τα στραγγίζουμε, περιχύνουμε με βούτυρο ή τσιγαρισμένο κρεμμύδι και μαυριπίπερο σε λαδάκι και σερβίρουμε με γιαούρτι και τριμμένο ξερό δυόσμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από όσο ξέρω από μαρτυρίες της γιαγιάς μου, στην περιοχή της Σαμσούντας την ζύμη την έκαναν προσθέτοντας εξ αρχής 2-3 αυγά, αναλόγως τις γευστικές προτιμήσεις. Και τα γέμιζαν μόνο με μυζήθρα. Ευχαριστώ πολύ την γιαγιά μου και την πεθερά μου για τις γνώσεις τους!!!

Διαβάστε περισότερο: Βαρένικα http://www.sintagespareas.gr/sintages/barenika.html#ixzz2qlgz2tBB


Ρεβυθοσαλάτα

Bαθμολογία:
       
 
5 ψήφοι
Προστέθηκε από sweeney, 05.06.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Μια πολύχρωμη ρεβυθοσαλάτα για να τρώμε όσπρια και το καλοκαίρι και να μην μας πέφτουν βαριά...
Ρεβυθοσαλάτα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο
  • 1 ματσάκι ρόκα
Για τη σως:
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι ή μπαλσάμικο ή μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • σουσάμι για πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Εποχιακά
Διατροφή
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό με 2 κουτ. σ. αλάτι.
  2. Αλλάζουμε το νερό την επόμενη μέρα και βάζουμε άλλο με 1 κουτ. σ. σόδα μαγειρικής και αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
  3. Αλλάζουμε το νερό πολλές φορές για να φύγει τελείως η σόδα ώστε να μην μαυρίσουν.
  4. Έπειτα τα μαγειρεύουμε κανονικά περίπου για μισή ώρα ή και παραπάνω ανάλογα πόσα σκληρά τα θέλουμε.
  5. Πλένουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
  6. Αφού σουρώσουμε τα ρεβύθια τα σερβίρουμε σε σκεύος σαλάτας και από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  7. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά της σως, την περιχύνουμε από πάνω μαζί με μπόλικο σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.


Πίτα λιβανέζικη γεμιστή με τόνο και μαγιονέζα

Bαθμολογία:
       
 
5 ψήφοι
Προστέθηκε από GeorgiaP, 10.08.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Πανεύκολο και νοστιμότατο ορεκτικό για πάρτι!!!

  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 μεγάλες λιβανέζικες πίτες
  • 3 μεγάλους τόνους
  • 3/4 ποτηριού μαγιονέζα
  • 1/2 ποτήρι κρεμμυδάκι ψιλικομμένο φρέσκο
  • 1 1/2 ποτήρι καλαμπόκι βρασμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Ειδικές περιστάσεις
Σερβίρει
8 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε στη πίτα.
  2. Αφού τα απλώσουμε τυλίγουμε τη πίτα σε ρολό και σε αλουμινόχαρτο και τη τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι μας.
  3.  Όταν έρθει η ώρα να τη σερβίρουμε τη βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και όπως είναι ρολό τη κόβουμε σε κομμάτια 4εκ. περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δεν είστε λάτρεις του τόνου μπορείτε να φτιάξετε τη πίτα με 2 υλικά μόνον, ζαμπόν καπνιστό γαλοπούλας και τυρί φιλαδέλφια και πάλι γίνεται τέλεια!!!!
Καλή όρεξη και περιμένω πιρουνάκια!

Διαβάστε περισότερο: Πίτα λιβανέζικη γεμιστή με τόνο και μαγιονέζα http://www.sintagespareas.gr/sintages/pita-libaneziki-gemisti-me-tono-kai-magioneza.html#ixzz2qlhwAS00


Φακές σαλάτα υπέροχη

Bαθμολογία:
       
 
3 ψήφοι
Προστέθηκε από ritahlias, 15.02.12
AdTech Ad

Περιγραφή

Ελαφρύ ακόμη και για δίαιτες. Θα το βρουν νόστιμο ακόμη και αυτοί που δεν τρώνε τις φακές.
Φακές σαλάτα υπέροχη
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλτζ. φακές
  • 1 φυλλο δάφνης
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ χυμο λεμόνι
  • 4 κ.σ ξυδι βαλσάμικο κρέμα
  • 1 καρότο τριμμενο
  • λιγη ρίγανη
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 σκελιδα σκόρδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μερικά baby τοματακια κομμένα στη μέση ή εναλλακτικά τομάτα ξεσποριασμένη
  • 2 πιπεριες φλωρίνης σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή εναλλακτικά 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζετε τη φακή με λίγο αλάτι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει και τη στραγγίζετε.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε για 10 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.
  3. Σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο κρέμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οπως προανέφερα η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Την έχω απο ΄το 2008, απο πού θα σας γελάσω, την ξέθαψα απο το τετραδιάκι συνταγών μου.

Αυγόφετες γεμιστές

Bαθμολογία:
       
 
1 ψήφοι
Προστέθηκε από kokinomala, 16.01.14
AdTech Ad

Περιγραφή

Αυγόφετες! Αγαπημένο πρωινό και όχι μόνο, μικρών και μεγάλων! Αυτές ειδικά θα τις λατρέψετε γιατί εκτός των άλλων ξεχειλίζουν.... μερέντα! Η δεύτερη λατρεία των παιδιών και όχι μόνο!!
Αυγόφετες γεμιστές
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 αυγό
  • 1/2 με 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
  • 4-5 φέτες του τόστ (χωρίς κόρα)
  • μερέντα
  • 1-2 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση κρυσταλλική καστανή) και κανέλα για το πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Φτιάχνει
5-6 φέτες
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε τα ψωμάκια του τοστ και ένα ένα τα ανοίγουμε με τον πλάστη ή ένα μακρουλό ποτήρι που θα το χρησιμοποιήσουμε σαν πλάστη, έτσι ώστε να λεπτύνουν.
  2. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της κάθε φέτας με μερέντα.
  3. Κατόπιν τα τυλίγουμε ρολάκια.
  4. Σ' ένα μπολ έχουμε χτυπήσει το αυγό με το γάλα κι εκεί μέσα βουτάμε τα ρολάκια ένα ένα, να μουσκευτούν καλά.
  5. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη αναμειγμένη με λίγη κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα τυχαία στο internet, αλλά δε θυμάμαι πού ακριβώς γιατί δεν την αποθήκευσα. Τη δοκίμασα άμεσα και ξετρελλάθηκα κι εγώ και όλοι στο σπίτι. Εκείνο που απογειώνει πάντως το πανεύκολο αυτό και αγαπημένο πιάτο είναι η γέμιση και φυσικά η καστανή ζάχαρη!!

Διαβάστε περισότερο: Αυγόφετες γεμιστές http://www.sintagespareas.gr/sintages/aigofetes-gemistes.html#ixzz2qljDz7ps


Καροτόσουπα με τζίντζερ και κρέμα λεμονιού

Προστέθηκε από foodie1973, 17.01.14
AdTech Ad

Περιγραφή

Ζεστή σούπα καρότου σ' έναν υπέροχο συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων.
Καροτόσουπα με τζίντζερ και κρέμα λεμονιού
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Για την σούπα:
  • 25 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 600 γρ. καθαρισμένα καρότα, κομμένα σε κομμάτια
  • 700 ml φρέσκο ζωμό κοτόπουλου( ή 2 έτοιμους ζωμούς κοτόπουλου της knorr (ψυγείου) και 700 ml νερό)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα λεμονιού:
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι (ακήρωτο)
  • λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο (για γαρνιτούρα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Σερβίρει
4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνω το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτω τα κρεμμύδι. Ψήνω για 4’, προσθέτω το τζίντζερ και το σκόρδο και ψήνω για άλλα 2-3’.
  2. Προσθέτω τα κομμένα καρότα και σοτάρω για 1-2’. Ρίχνω τον ζωμό κοτόπουλου κι αφήνω να σιγοβράσει η σούπα για 20’ περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω την κρέμα λεμονιού. Βάζω σ’ ένα μικρό μπολ τον τριμμένο φλοιό λεμονιού με την κρέμα γάλακτος να αρωματισθεί, κι αφήνω να σταθεί για 30’ στο ψυγείο.
  4. Στο μπλέντερ ή με την ράβδο χειρός στην κατσαρόλα, αλέθω την σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
  5. Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι όσο αλάτι χρειάζεται, αφού πρώτα δοκιμάσω την σούπα (καθώς οι έτοιμοι κύβοι είναι ιδιαίτερα αλμυροί), ενώ αν είναι αρκετά παχύρευστη προσθέτω λίγο βραστό νερό ακόμα.
  6. Σερβίρω στα πιάτα και γαρνίρω το καθένα με λίγη κρέμα λεμονιού και λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο. Καλή σας απόλαυση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πρωτότυπη συνταγή είναι από το www.bbc.co.uk/food. Θα βρείτε κι άλλες νόστιμες κι απλές συνταγές στο Dailycious.gr!

Διαβάστε περισότερο: Καροτόσουπα με τζίντζερ και κρέμα λεμονιού http://www.sintagespareas.gr/sintages/karotosoupa-me-tzintzer-kai-krema-lemoniou.html#ixzz2qljU7DGQ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου