Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΕΚΤΙΚΑ 2

Γρήγορο και εντυπωσιακό ορεκτικό με καπνιστό σολομό

26 Μαΐου 2013 | | | | Γραμματοσειρά:
Για τις στιγμές με την παρέα ή και μόνοι, όπου ο χρόνος είναι χρήμα. Πολύ υγιεινή αλλά και διαιτητική.


Υλικά
100 γρ καπνιστό σολομό
200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο και καλά στραγγισμένο αγγούρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ανοίγουμε σε ένα πάγκο, ένα μεγάλο κομμάτι διαφανή μεμβράνη.
Επάνω στη μεμβράνη απλώνουμε τα λεπτά φύλλα του σολομού, έτσι ώστε να κάνουν ένα παραλληλόγραμμο.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το ξύσμα από το λεμόνι και το αγγουράκι (το μυστικό είναι να έχουμε ψιλοκόψει το αγγουράκι και να το έχουμε στύψει με το χέρι μας ώστε να μην έχει σχεδόν καθόλου υγρά).
Απλώνουμε το μίγμα του τυριού πάνω από το σολομό ώστε να τον καλύψει με ένα λεπτό στρώμα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια και της μεμβράνης τυλίγουμε το σολομό σε ρολό, παγιδεύοντας μέσα του το μίγμα του τυριού.
Κάνουμε ένα κύλινδρο, τον τυλίγουμε σφιχτά (προσέξτε να μη γίνει χαλαρό), τον καλύπτουμε όλο με τη μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
Όταν έχει παγώσει αρκετά, βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και κόβουμε κάθετα σε λεπτές ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστών.
Μπορούμε να καταναλώσουμε τις ροδέλες του γεμιστού σολομού έτσι σκέτες, ή να τοποθετήσουμε την κάθε ροδέλα πάνω σε μια μικρή φετούλα ψωμί από μπαγκέτα.



Σπαγγέτι µε σάλτσα κρέµα ροκφόρ

Για σας που δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά θέλετε να απολαμβάνετε νόστιμα πιάτα είναι η ιδανική συνταγή. Αν βρείτε σχοινόπρασο, ψιλοκόψτε το και ρίξτε το στη σάλτσα. Θα απογειώσει τη γεύση της
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄-7΄, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ροκφόρ και το ανθότυρο. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά και, πάντα σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγετίνι σε αλατισμένο νερό. Όπως στάζουν τα ζυμαρικά, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα ροκφόρ. Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα αμέσως.

Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 500 γραμμ. σπαγγετίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. ροκφόρ κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμμ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ



Φιλετάκια κοτόπουλο με μπρόκολα και σως ροκφόρ

Bαθμολογία:
       
 
10 ψήφοι
Προστέθηκε από kostas, 20.07.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Μια γρηγορη και νοστιμη συνταγη για τους λατρεις του κοτοπουλου
Φιλετάκια κοτόπουλο με μπρόκολα και σως ροκφόρ
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • Δυο φιλετα κοτοπουλο
  • 200 γρ μπροκολα
  • Κρέμα γάλακτος 200 ml
  • Ροκφορ (αναλογα με τα γουστα η ποσοτητα εγω βαζω 20-30 γρ.)
  • Ενα ποτηρακι του καφε κρασι ασπρο
  • Δυο κ.σ ελεολαδο
  • Αλατι
  • Πιπερι
  • ριγανη
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Σερβίρει
Δυο ατομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοβουμε τα φιλετα σε μπουκιτσες ή τα βαζουμε ολοκληρα σε αντικολητικο τηγανι και τα σωταρουμε με το ελαιολαδο προσθετοντας αλατι, πιπερι, ριγανη μεχρι να ροδοκοκινησουν.
  2. Μετα ριχνουμε το κρασι και μολις εξατμισθει βαζουμε την κρεμα γαλακτος, το ροκφορ και τελος τα μπροκολα.
  3. Περιμενουμε να δεσει η σως και κατεβαζουμε απο την φωτια.


Πένες με κοτόπουλο και σάλτσα ροκφόρ

Bαθμολογία:
       
 
4 ψήφοι
Προστέθηκε από efh_dimitris, 25.11.09
AdTech Ad

Περιγραφή

Μια εύγεστη συνταγή με αρκετές θερμίδες
Πένες με κοτόπουλο και σάλτσα ροκφόρ
photo: CHRISA1628
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο πένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
  • 1/2 ποτ. νερού λευκό κρασί
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος ADORO (για ζυμαρικά)
  • 1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγο πιπέρι
  • 1/4 ροκφόρ
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Σερβίρει
4-5 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τις πένες (al dente).
  2. Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει λίγο.
  4. Κατόπιν ρίχνουμε τη πιπεριά και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
  5. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και σκόρδο.
  6. Μόλις σωταριστούν καλά ρίχνουμε το κρασί και τον κύβο. Τ' αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  7. Μόλις βράσει το κοτόπουλο ανοίγουμε τη κατσαρόλα να εξατμιστούν τα υγρά και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.
  8. Την αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσει και να δέσει, σβήνουμε τη φωτια και ρίχνουμε το ροκφόρ σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Κλείνουμε τη κατσαρόλα κι αφήνουμε να λίωσει το ροκφόρ. Μόλις λιώσει ανακατεύουμε ελαφρα...
  9. Αν θέλουμε ρίχνουμε τις πένες στη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αλλιώς καίμε με βούτυρο τις πένες και τα σερβίρουμε ξεχωριστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οταν βράσουμε τις πένες ή οποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε καλό θα ήταν να μη ρίξετε αλάτι στο νερό γιατί θα βγεί πολύ αλμυρό μετά, λόγω του ροκφόρ. Ρίξτε μόνο λίγο λάδι στο νερό για να μη κολλήσουν.
Μπορούμε ν'αφαιρέσουμε το κοτόπουλο τελείως ή να το αντικαταστήσουμε με μπεικον.

Διαβάστε περισότερο: Πένες με κοτόπουλο και σάλτσα ροκφόρ http://www.sintagespareas.gr/sintages/penes-me-kotopoulo-kai-saltsa-rokfor.html#ixzz2qlS5XAwx


Πένες αλα κρεμ με ροκφόρ

Bαθμολογία:
       
 
29 ψήφοι
Προστέθηκε από trelameni magirisa, 24.10.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Πλούσιο άρωμα και γεύση.
Πένες αλα κρεμ με ροκφόρ
photo: Λίλα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ ζυμαρικά πένες
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ τυρί ροκφόρ
Στα γρήγορα
Σερβίρει
4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τις πένες να βράσουν. Αφού τις σουρώσουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  3. Μόλις πάρει να βράσει τρίβουμε το ροκφόρ μέσα.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  5. Προσθέτουμε τις πένες και αφού δέσει σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν πρόκειτε να μαγειρέψετε για λίγα άτομα και αν φυσικά σας βολεύει μπορείτε να την κάνετε σε τηγάνι αντί σε κατσαρολάκι. Επίσης αν το αφήσετε πάρα πολύ να δέσει (αν δηλαδή το κάψετε πολύ) τότε παίρνει μια έντονη γεύση ξεροτηγανισμένου σαγανάκι.


Σαλάτα Caesars (του Καίσαρα)

Bαθμολογία:
       
 
46 ψήφοι
Προστέθηκε από serano, 11.09.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Πολύ νόστιμη σαλάτα. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σχεδόν σε κάθε τραπέζι που κάνω.
Σαλάτα Caesars (του Καίσαρα)
photo: Μπρέντα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μεγάλο μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
  • Λίγα κρουτόν
  • Αλατάκι 
Για τη σάλτσα:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πολύ λίγο μαϊντανό
  • Λίγο ξύδι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Σερβίρει
8 - 10 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλατάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
  3. Ανακατεύουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, το κρουτόν και τη σάλτσα σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
  4. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με την καρδιά του μαρουλιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά για τη σάλτσα είναι για μικρή, πλην όμως επαρκή ποσότητα σάλτσας. Μπορούμε να αυξήσουμε τις δόσεις αναλόγως, για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Επίσης, το "Caesars" στον τίτλο δεν είμαι σίγουρη ότι είναι σωστό. Συγχωρέστε τυχόν λάθος...!

Διαβάστε περισότερο: Σαλάτα Caesars (του Καίσαρα) http://www.sintagespareas.gr/sintages/salata-caesars-tou-kaisara.html#ixzz2qlSVMiuc


Σαλάτα Caesars

Bαθμολογία:
       
 
14 ψήφοι
Προστέθηκε από mama, 26.12.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Μία εκδοχή της γνωστής πολυαγαπημένης σαλάτας!!
Σαλάτα Caesars
photo: Λίλα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μαρούλι
  • 2 φετες ψωμί για τοστ
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
  • στηθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • καλαμπόκι
Σως
  • 1 κ.σ. μουσταρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • ζάχαρη ή μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Σερβίρει
4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε το μαρούλι και το τυλίγουμε στην πετσέτα.
  2. Σε ένα τεφάλ τηγάνι ρίχνουμε τις 2 φέτες ψωμί τοστ κομμένες κυβους μόνο με αλάτι και ρίγανη (χωρίς λάδι) και ανακετέυουμε συνέχεια. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε.
  3. Σε ενα μπώλ βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 ελαιόλαδο, 1 ξύδι (λευκό ή μπαλσάμικο ανάλογα τα γούστα) αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι. Τα χτυπάμε καλά.
  4. Κόβουμε μικρές μπουκιές το κοτόπουλο και ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
  5. Στην σαλατιέρα το ζυμώνουμε καλά με το αλάτι και ρίχνουμε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, την σως, τα κρουτόν και τελος την παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη

Λίγα μυστικά ακόμα

Εμείς τα Χριστούγεννα κάνουμε πάντα 2 γεμιστά κοτόπουλα. Την δεύτερη μέρα εχει ξεμείνει το στήθος και έτσι την φτιάχνω εδώ και 3 χρόνια με επιτυχία... δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε.
Η συγκεκριμένη σαλάτα εχει διχάσει πολλούς ότι δεν ειναι ετσι η συνταγη της πραγματικής Caesars... το ξέρω αλλά εμένα αυτή μου αρέσει και την προτείνω και σε σας!!! Χρόνια πολλά

Διαβάστε περισότερο: Σαλάτα Caesars http://www.sintagespareas.gr/sintages/salata-caesars.html#ixzz2qlSv21Rj


Ζυμαρικά με σολομό

Bαθμολογία:
       
 
17 ψήφοι
Προστέθηκε από Ρηνα, 11.01.09
AdTech Ad

Περιγραφή

Ευκολη και γρηγορη

  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο φιογκακια
  • 1 πακετο σολομο (απο τα λιντλ)
  • 1 κουτι κρεμα γαλακτος το μικρο κουτι
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1 κλωναρι μαιντανος
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Σερβίρει
4 ατομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βραζουμε και σουρωνουμε τα ζυμαρικα μας
  2. Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος και προσθετουμε τα ζυμαρικα, με τον σολομο ψιλοκομενο
  3. Αφου παει η σαλτσα παντου βγαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε τον μαιντανο


Οι πονηρές κρέπες

Bαθμολογία:
       
 
5 ψήφοι
Προστέθηκε από bouka_tsoukaliou, 28.12.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Γρήγορες κρέπες για πεινασμένους.....ξαφνικούς επισκέπτες!!
Οι πονηρές κρέπες
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 12 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
  • 12 φέτες ζαμπόν
  • 12 φέτες τυρί κασέρι
  • 350 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανοίγω λίγο με πλάστη τις φέτες του ψωμιού να λεπτύνουν αρκετά.
  2. Σε κάθε φέτα, τοποθετώ μία φέτα ζαμπόν και μία τυρί.
  3. Τυλίγω σε ρολάκια, στερεώνω με οδοντογλυφίδες και στρώνω τα ρολάκια στη σειρά σε ένα πυρέξ 20 x 30 εκατ το ένα δίπλα στο άλλο, με την ένωση προς τα κάτω.
  4. Χτυπώ την κρέμα γάλακτος με τα αυγά στο μπλέντερ και περιχύνω τα ρολά.
  5. Πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα.
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  7. Τα αφήνω για 10 λεπτά να «ρουφήξουν» τα υγρά, βγάζω τις οδοντογλυφίδες και τα ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή!! Νόστιμο πιάτο, ακόμη και για ξαφνικούς επισκέπτες, με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι. Καλή επιτυχία.


Πίτσα express

Bαθμολογία:
       
 
19 ψήφοι
Προστέθηκε από bouka_tsoukaliou, 20.08.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Εύκολη και πολύ γρήγορη που μας βγάζει πάντα από δύσκολες καταστάσεις!!!(καλεσμένους, φίλους κλπ....)
Πίτσα express
photo: ANGOLINA
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 15 φέτες του τοστ χωρίς κόρα(περίπου)
  • λίγη κέτσαπ
  • 15 φέτες κασέρι
  • 15 φέτες ζαμπόν
  • 5 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε μισές φέτες
  • γκούντα τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • λίγη μαργαρίνη
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, πιπέρι
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλείφουμε ένα ταψί του φούρνου με λίγη μαργαρίνη.
  2. Στρώνουμε τις φέτες του τοστ (να καλύψουν όλο το ταψί) χωρίς κόρα βουτυρωμένες. Ρίχνουμε από πάνω λίγη κέτσαπ και την απλώνουμε παντού. Στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν, μετά τις φέτες κασέρι, το λουκάνικο σε φέτες ψιλοκομμένες, το τριμμένο γκούντα και τέλος απλώνουμε εδώ κι εκεί τις φέτες ντομάτας και τις βάζουμε πάνω στο τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγη ρίγανη και λίγο πιπέρι.
  3. Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με το γάλα και το ρίχνουμε από πάνω σιγά σιγά να το απορροφήσει. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά της πίτσας είναι ενδεικτικά. Μπορείται να προσθέσετε οτιδήποτε σας αρέσει. Εγώ έγραψα ότι ακριβώς βάζω.

Πίτσα πανεύκολη και πεντανόστιμη

Bαθμολογία:
       
 
12 ψήφοι
Προστέθηκε από Ελενίτσα., 26.02.12
AdTech Ad

Περιγραφή

Μία πίτσα πανεύκολη και πεντανόστιμη φτιαγμένη μέσα σε 5 λεπτά ΜΟΝΟ.
Πίτσα πανεύκολη και πεντανόστιμη
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 φέτες ψωμί του τοστ
  • 10 φέτες κασέρι
  • 10 φέτες ζαμπόν ( ή άλλο αλλαντικό της επιλογής σας )
  • σάλτσα ντομάτας
  • φέτα τριμμένη
  • ο,τι άλλο εσείς θέλετε
Στα γρήγορα
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Φτιάχνει
περίπου ένα μικρό ταψάκι
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλείψτε τις φέτες του τοστ με την σάλτσα ντομάτας.
  2. Προσθέστε το κασέρι, το ζαμπόν, τη φέτα κλπ.
  3. Ψήστε ή στον φούρνο ή στα μικροκύματα για μόλις 5 λεπτά, ίσα-ίσα να λιώσουν τα τυρία.


Χούμους

Bαθμολογία:
       
 
13 ψήφοι
Προστέθηκε από Sitronella, 01.01.05
AdTech Ad
Χούμους
photo: Ζουζουνελ
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα (έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί) (δες και ρεβύθια σούπα)
  • 200 γρ. ταχίνι
  • αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • πάπρικα και ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι και το σκόρδο, μέχρι να είναι λεία.
  2. Προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι μέχρι να μας αρέσει η γεύση.
  3. Αν είναι πηχτό, αραιώνουμε με το ζουμί από τα ρεβύθια.
  4. Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Για να απορροφηθεί καλύτερα το ασβέστιο και ο σίδηρος, συνοδεύστε με άφθονο λεμόνι ή λίγο χυμό πορτοκάλι που περιέχουν βιταμίνη C. τα ρεβύθια θεωρούνται λειτουργικό τρόφιμο γιατί ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος και τη χοληστερόλη!

Διαβάστε περισότερο: Χούμους http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoumous.html#ixzz2qlUZC4ch


Ταμπουλέ

Bαθμολογία:
       
 
35 ψήφοι
Προστέθηκε από NtinaKom, 17.12.07
AdTech Ad

Περιγραφή

Είναι η γνωστή Μαϊντανοσαλάτα, μια εξαιρετική σαλάτα που αποτελεί ιδανική λύση για μπουφέ .
Ταμπουλέ
photo: elenikolas
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλιτζάνι πληγούρι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς σπόρους
  • 2 και1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι - λεμόνι - ελαιόλαδο (όσο εσείς θέλετε)
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά το πληγούρι και είτε το αφήνουμε σε νερό να φουσκώσει είτε το βράζουμε περίπου 15 λεπτά σε άφθονο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αφού κρυώσει το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε την σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!! 
 
 

Αραβική πίτα γεμιστή με κοτοσαλάτα

Bαθμολογία:
       
 
1 ψήφοι
Προστέθηκε από piperitsa kafteri, 05.12.11
AdTech Ad

Περιγραφή

Τώρα που καθημερινά πάνε τα πιτσιρίκια μας σχολείο και μεις στην δουλειά, θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο απο τα καθημερινά σνακ με κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου νόστιμο και χορταστικό. Γι' άυτο και εγώ παραθέτω την παρακάτω συνταγή που μου έλυσε τα χέρια μια μέρα που έτυχε να ξεμείνω απο υλικά για τοστ.

  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 Αραβικές πίτες
  • 1/2 στήθος κοτόπουλο βρασμένο ή ψητό
  • 1-2 καρότα τριμμένα (στον τρίφτη απο την χοντρή μεριά)
  • 1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβα
  • Αλάτι, πιπέρι κατα προτίμηση
  • 3 κ.σ.  μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
Στα γρήγορα
Περιέχει
Φτιάχνει
4 μερίδες
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά κομμάτια.
  2. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.
  3. Επειτα βάζουμε το κοτόπουλο και τα καρότα σε ενα μπολ και μετά προσθέτουμε και το καλαμπόκι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και μετά προσθέτουμε την μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάει παντού όλο το μείγμα της μαγιονέζας και είναι έτοιμο για να γεμίσουμε τις πίτες μας.
  6. Παίρνουμε μία αραβική πίτα και βάζουμε στην επιφάνεια λίγο απο την κοτοσαλάτα μας και έπειτα την τυλίγουμε.
  7. Την τυλίγουμε μετά με διάφανη μεμβράνη ή με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στο ψυγείο μεχρι την ώρα που θα την καταναλώσουμε.
  8. Την ίδια διαδικασία την κάνουμε και για τις υπόλοιπες αραβικές πίτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ αυτή την κοτοσαλάτα την έκανα με κοτόπουλο φούρνου που μου περίσσεψε και έγινε τέλεια. Ελπίζω να την απολαύσετε και σεις.

Ντοματοκεφτέδες

Bαθμολογία:
       
 
38 ψήφοι
Προστέθηκε από Sitronella, 01.01.05
AdTech Ad
Ντοματοκεφτέδες
photo: Ναυσικά
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο
  • λίγο λάδι για το τηγάνι
  • αλάτι, πιπέρι
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα.
  2. Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Οι ντομάτες, ειδικά όταν είναι στην εποχή τους είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό πουείναι περισσότερο διαθέσιμο όταν μαγειρευτεί

Διαβάστε περισότερο: Ντοματοκεφτέδες http://www.sintagespareas.gr/sintages/ntomatokeftedes.html#ixzz2qlVWufv9
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου