Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Bαθμολογία: | 118 ψήφοι |
Περιγραφή
Εύκολη και νόστιμη πιτούλα τσακ μπαμ!Τι χρειαζόμαστε:
- 3 νεροπότηρα τριμμένο και καλά στιμμένο κολοκύθι
- 2 νεροπότηρα φέτα τριμμένη
- λίγο δυόσμο
- λίγο πιπέρι
- 1 νεροπότηρο γάλα
- 1 νεροπότηρο αλεύρι up
- 1/2 νεροπότηρο λάδι
- 4 αυγά
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί (όχι πολύ μεγάλο) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170-180 περιπου) μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά περίπου).
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά εγώ έβαλα λιγότερη φέτα για να έχω πιο πολύ τη γεύση από το κολοκύθι (οπότε και αλάτισα λίγο τα κολοκυθάκια) και αντί για δυόσμο έβαλα μαιντανό και άνιθο. Επίσης παραπάνω αλευράκι γιατί μου φάνηκε λίγο αραιός ο χυλός. Αλλά αυτά είναι θέμα γούστου!!!αγαπητη φιλη επειδη την φτιαχνω και εγω πολλα χρονια ταιριαζει καλυτερα μαιντανος και ανηθος σε αυτη την πιτα και αφηνω για το τελος το γαλα αν χρειαστει και το ριχνω εφοσον εχω ανακατεψει ολα τα υπολοιπα γιατι οσο καλα και αν ειναι στυμενα τα κολοκυθια οταν πεσει το λαδι και τα αυγα βγαζουν πολλα υγρα με αποτελεσμα να σθμπληρωνεις με παραπανω αλευρι οποτε χανεται το κολοκυθι.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ.ΜΠΡΑΒΟ!
Αυτην την συνταγη την κανω και εγω χρονια τωρα εμεις εδω στα γιαννενα βαζουμε και ξυνογαλο η γιαουρτι και γινετε τελοια δοκιμαστε την και με ξυνογαλο και θα σας αρεσει πολυ πολυ μπραβω σου Βικουλα.
Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω και εγώ χρόνια .Δε θυμάμαι από που έχω πάρει τη συνταγή , αλλά είναι τέλεια .Η golfo έχει δίκιο , της ταιριάζει καλύτερα ο φρέσκος δυόσμος . Δένει με το κολοκύθι σε ένα υπέροχο συνδιασμό .
Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 10-6-09
πρασινο κολοκυθι θελει η πιτα! η κολοκυθα η πορτοκαλι ειναι κυριως για γλυκες πιτες..αυτη ειναι αλμυρη!
Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.
Τέλεια έγινε!!! 5 πηρουνάκια και λίγα είναι.Βέβαια χρειάστηκε λίγο αλεύρι παραπάνω και ψήσιμο επίσης.Την ώρα που την έφτιαχνα συνηδητοποίησα ότι αυτή την πίτα την φτιάχνουν πολύ στο Μέτσοβο,απ'όπου και κατάγομαι,στην Ήπειρο γενικά και την λένε μπατζίνα.
Σέυχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να την θυμηθώ και να την φτιάξω.
Τέλεια έγινε!!! 5 πηρουνάκια και λίγα είναι.Βέβαια χρειάστηκε λίγο αλεύρι παραπάνω και ψήσιμο επίσης.Την ώρα που την έφτιαχνα συνηδητοποίησα ότι αυτή την πίτα την φτιάχνουν πολύ στο Μέτσοβο,απ'όπου και κατάγομαι,στην Ήπειρο γενικά και την λένε μπατζίνα.
Σέυχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να την θυμηθώ και να την φτιάξω.
Αυτή τη συνταγή την φτιάχνω με σιμιγδάλι. Την έφτιαξα τώρα όπως γράφεις
με αλεύρι και πρόσθεσα κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες που είχα στην
κατάψυξη,Έγινε πολύ πιο νόστιμη, Σ' ευχαριστούμε.
εγω ειχα παρει ενα κιλο κολοκυθια για να την φτιαξω αλλα πηρε λιγοτερα η
πιτα...τωρα ποσο ακριβως θα σε γελασω!!! λιγο λιγοτερο απο κιλο....
Κρεμμυδόπιτα
Bαθμολογία: | | 10 ψήφοι |
Τι χρειαζόμαστε:
- 7 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
- 6 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
- 3 αβγά
- 1 χούφτα τυρί ρεγγάτο ή άλλο τυρί τριμμένο
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- φύλλο κουρού
- λάδι ή φυτίνη
- αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Τσιγαρίζουμε το μπέικον και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10'.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσουν λιγάκι, προσθέτουμε το τυρί και τα αβγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος.
- Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την πίτα μας με το υπόλοιπο φύλλο και ψήνουμε στους 200.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε, βέβαια, να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Επίσης, η πίτα γίνεται και με φύλλο σπιτικό. Επιλέξτε ό,τι σας αρέσει καλύτερα. Εγώ την προτιμώ με το σπιτικό φύλλο που είναι πιο τραγανό. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε!Κρεμμυδόπιτα της Ελευθερίας (της συγκέντρωσης)
Bαθμολογία: | | 8 ψήφοι |
Περιγραφή
Σαν τάρτα με μια πρωτότυπη, διαφορετική γεύση.Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
- 1 κρόκο αυγού
- 250 αλεύρι
- ½ φακελάκι μαγιά
- 125 ml γάλα
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 100 gr βιταμ κρύο
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 50 gr μαργαρίνη
- 1 κουτ σούπας αλεύρι
- ¼ κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά και 1 ασπράδι
- 3-4 χοντρές φέτες μπέικον σε κύβους
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
1 στρογγυλη μεγαλη ταρτα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο μας με μια τρύπα στη μέση όπου ρίχνουμε το αλάτι τη μαγιά το αυγό και το γάλα. Τέλος κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια να πάει παντού και και το ζυμώνουμε, να μην γίνει ομογενές το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
- Βάζουμε τη μαργαρίνη με τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθούν με μισοσκεπασμενο καπάκι.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι μας να πάει παντού, και στο πλάι αρκετά ψηλά. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού για να μην φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αυγά, κρεμά γάλακτος, αλεύρι (εκτός από το μπέικον) και τέλος τα κρεμμύδια. Και το αδειάζουμε πάνω στη ζύμη από πάνω πασπαλίζουμε με το μπέικον και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μια ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγη αυτη την πηρε η μαμα μου απο τις γερμανιδες που μας φροντιζαν.Λαδένια
Bαθμολογία: | | 71 ψήφοι |
Περιγραφή
Παραδοσιακή πίτα από τη Μήλο και την Κίμωλο, μια πιο υγιεινή εκδοχή της πίτσας.
photo: dcroula
Τι χρειαζόμαστε:
- 1,5 ποτήρι νερό χλιαρό
- 30 γρ. νωπή μαγιά (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε αντί αυτού 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
- λίγο αλάτι
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500 γρ. νομίζω, το πολύ)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ρίγανη
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το κάνω πάντα στη μαύρη φόρμα του φούρνου, μου φαίνεται γίνεται πιο νόστιμη εκεί. Επίσης, αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο τυρί από πάνω.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Λουκανικοπιτάκια αφράτα με γιαούρτι
Bαθμολογία: | | 68 ψήφοι |
Περιγραφή
Πανεύκολα, αφράτα και οικονομικά με μαγιά που δεν θέλει φούσκωμα.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 1 κεσέ λάδι καλό
- 2 πακετάκια Λουκανικάκια κοκταίιλ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- Άλευρι όσο πάρει
- 1 αυγό
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
40 -50 κομμάτια
Πώς το κάνουμε:
- Αδειάζω στο μίξερ το γιαούρτι και το λάδι και τα ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζω το ανακάτεμα. Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και αφράτη.
- Παίρνω λίγη στο χέρι και τυλιγω ένα - ένα λουκανικάκι την φορά και το βάζω στο ταψί. Τα αλοίφω με το αυγό και τα βάζω στο φούρνο που έχω προθερμάνει στους 180 βαθμους στον αέρα και τα ψήνω 15 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κεσεδάκι που έχει το γιαούρτι το χρησιμοποιώ για μεζούρα στο λάδι.Εγώ βάζω ελαιόλαδο, γιατί αυτό χρησιμοποιούμε παντού. Αν δε το έχετε συνηθίσει ή σας φαίνεται βαρύ, βάλτε καλύτερα μισό μισό με κάποιο σπορέλαιο ή ακόμα και σκέτο σπορέλαιο.
Τα λουκανικάκια αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε στο μικροκυμμάτων για 3 - 4 λεπτά να ψηθούν.
Το ταψί δεν το λαδώνω γιατί η ζύμη είναι αρκετά λαδερή.
Επίσης για πιο έντονη γεύση βάλτε μουστάρδα με κετσαπ σε ένα μπωλ και αλοίψτε ελαφρά τα λουκανικάκια στην χαρακιά τους πριν τα τυλίξετε.
Επίσης μπορείτε να πάρετε λουκάνικα Φρανκφούρτης και να τα κόψετε μικρά μόνοι σας . Σε αυτη την περίπτωση μπορεί να σας ανοίξουν στο ψήσιμο.
Μελιτζανόπιτα της Νίκης
Bαθμολογία: | | 23 ψήφοι |
Περιγραφή
Μια πίτα με ιδιαίτερη γεύση, ξαφνιάζει ακόμα κι αυτούς που δεν είναι φίλοι της μελιτζάνας.
photo: jenaki
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 φύλλα χωριάτικα
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. δυόσμος
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
- 2 1/2 φλ.τσαγιού τυριά κίτρινα (ρεγκάτο, γραβιέρα, πεκορίνο, ένταμ ή γκούντα)
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- πιπέρι
- αλάτι (με προσοχή λόγω των τυριών)
Για τον χυλό:
- 1 φλ. τσ. αλεύρι
- 5 κ.σ. λάδι
- νερό όσο πάρει
Στα γρήγορα
Σερβίρει
8 -10 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες* (κατά μήκος) και τις απλώνουμε στη λαδόκολλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Τις ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και λιώνουμε τη σάρκα με πιρούνι.
- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με μισό φλ. λάδι, τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το πιπέρι και σβήνουμε με την τομάτα.
- Αφήνουμε για 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
- Βάζουμε αλάτι, δυόσμο, μπούκοβο και αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει λίγο τα υγρά.
- Σ'ενα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα και τα τυριά.
- Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και η γέμιση της πίτας είναι έτοιμη.
- Φτιάχνουμε τον χυλό με αλεύρι, λάδι και νερό.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο παραλ/μο ταψί φούρνου και απλώνουμε τα 3 φύλλα.Τα 2 πρώτα τα περνάμε με τον χυλό.
- Απο πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία περνάμε κι αυτά με τον χυλό.
- Χαράζω την πίτα και ρίχνω απο πάνω τον χυλό που μας έμεινε.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα (αέρα και αντιστάσεις).
Λίγα μυστικά ακόμα
* Τις μελιτζάνες αν θέλουμε τις ξεπικρίζουμε για λίγη ώρα πριν τις ψήσουμε.Ο χυλός δίνει ωραία γεύση στο φύλλο και ακόμα καλύτερη όψη. Το κάνει να φαίνεται σαν χειροποίητο.
Η συνταγή είναι της Νίκης Μερκούρη.
Μελιτζανόπιτα με εύκολη ζύμη σαν σφολιάτα
Bαθμολογία: | | 9 ψήφοι |
Περιγραφή
Είναι μια εύκολη πίτα, παραλλαγή δική μου από συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου, που ξετρέλανε την οικογένειά μου.
photo: ANGOLINA
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
- 2/3 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 400 - 500 γρ. αλεύρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1/4 φλ. νερό
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- 1 κρόκος αυγού, ανακατεμένος με 2 κουτ. σούπας νερό
- 1/2 φλ. λάδι
- 1 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια, χωρίς φλούδα, που τις έχουμε αφήσει σε αλατόνερο για 1 ώρα και τις έχουμε στραγγίξει
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι
- 2 αυγά
- 1 φλ. φέτα τριμένη
- 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
1) Σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά
με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε με σύρμα και μετά
ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια έως ότου γίνει ένα μαλακό
ζυμάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δε θέλετε να φτιάξετε τη ζύμη, χρησιμοποιείστε έτοιμη σφολιάτα. Η ποσότητα των τυριών είναι υποκειμενική.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Μπατόν σαλέ
Bαθμολογία: | | 61 ψήφοι |
Περιγραφή
΄Οταν τα κερνώ όλοι λένε μμμμμ!!!!Τι χρειαζόμαστε:
- 100 γραμ. καλαμποκέλαιο
- 125 γραμ.βούτυρο
- 1 φαρίνα κόκκινη
- 1 ασπράδι αυγού
- 60 γραμ. ούζο
- 1 κουταλ. του γλυκού αλάτι
- 150 γραμ. τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
- ΄Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να πλάθετε καλά και να ξεκολάει από τα χέρια.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους 2 περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών.
- Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι και μαυροκούκι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-20 λεπτά περίπου.
- Προσοχή γίνονται γρήγορα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή την συνταγή την έχω από το θερμομίξ. ΄Ομως την έχω δώσει σε πολλές φίλες και την έχουν φτιάξει χωρίς θερμομίξ.Μπλανόπιτα ή η πίτα της τεμπέλας
Bαθμολογία: | | 11 ψήφοι |
Περιγραφή
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα για όσες βαριούνται ή δεν ξέρουν να ανοίξουν φύλλα
photo: ANGOLINA
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο καλαμποκάλευρο
- 1 γιαόυρτι
- 2 κιλά σπανάκι
- 2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μάτσο άνιθο
- 1/2 κιλού φέτα
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δοσολογία είναι για ένα μεγάλο ταψί φούρνου γιατί η καλαμποκίσια ζύμη πρέπει να είναι αρκετά λεπτή. Το ταψί να έχει αρκετό λάδι γιατί το καλαμπόκι τραβάει λάδι.Είναι πολύ πιο νόστιμη κρύα παρά ζεστή.
Την έμαθα από την πεθερά μου, από την Καρδίτσα, αλλά την βρήκα και στην Ήπειρο που είναι γνωστή σαν μπατσαριά.
Από τότε που την πρωτοέφτιαξα οι χορτόπιτες μας έχουν πάντα καλαμποκίσια βάση. Δοκιμάστε την....
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Μπουρέκι με τυριά
Bαθμολογία: | | 12 ψήφοι |
Περιγραφή
Θέλετε να τους ξετρελάνετε στο μπουφέ..... δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.
photo: ANGOLINA
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 6 λωρίδες μπέικον
- 10 φέτες ζαμπόν ή μπούτι καπνιστό πολύ λεπτοκομμένο
- 2 κούπες διάφορα τυριά μαλακά (κασέρι, kerrygold, gouda, μοτσαρέλα)
- 1 κούπα γάλα
- 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- λίγο σουσάμι
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
17 - 20 κομμάτια
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι έως ότου δέσει ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τ'αυγά και τα τυριά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ανοίγουμε το φύλλο σε παραλληλόγραμμο 40 Χ 30 εκ. περίπου. Στρώνουμε πάνω τις μισές φέτες ζαμπόν καλύπτοντας τα 2/3 της επιφάνειας της ζύμης, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, αφήνοντας 3 εκ. περιθώριο δεξιά - αριστερά. Βάζουμε από πάνω τις λωρίδες μπέικον κι απλώνουμε πάνω την κρέμα με τα τυριά. Στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες ζαμπόν. Διπλώνουμε λίγο τις άκρες δεξιά - αριστερά μην τρέξει και τυλίγουμε σε ρολό.
- Βάζουμε τη διπλωμένη άκρη προς τα κάτω σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και βρέχουμε με λίγο νεράκι τις άκρες για να κολλήσει. Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές - μικρές τρυπούλες από πάνω να φεύγει ο αέρας.
- Ψήνουμε στους 175 β C για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Βέφας. Μ'έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές σε μπουφέδες. Είναι πολύ πρωτότυπη εμφανίσιμη και πάρα πολύ νόστιμη.Ντοματόπιτα
Bαθμολογία: | | 4 ψήφοι |
Περιγραφή
Καλοκαιρινή συνταγή που τρώγεται ευχάριστα ως ορεκτικό, κύριο πιάτο ή μεζές με το ούζο.
photo: greg97
Τι χρειαζόμαστε:
- ζύμη για μια τάρτα (έτοιμη ή για πάστα φλόρα)
- 10 μεσαίες ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
- δυόσμος
- βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο λαδοπαξίμαδο Κυθήρων
Στα γρήγορα
Σερβίρει
4-6 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Ανοίγετε τη ζύμη για τάρτα και ψήνετε ως συνήθως, στο φούρνο με ξερά φασόλια για να μην ανέβει, τρυπημένη καλά. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
- Ζεματίζετε τις ντομάτες. Αφαιρείτε τις φλούδες και τα σπόρια. Κρατάτε μόνο το σφιχτό μέρος της σάρκας. Το ψιλοκόβετε με μαχαίρι (όχι στο μούλτι, καταστρέφεται).
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις ντομάτες και αφού αρχίσουν και γίνονται μια μάζα, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά.
- Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις σμίξει με τη ντομάτα προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε καλά και μόλις πιει όλα τα υγρά σβήνετε με μια μεγάλη κουταλιά ξύδι.
- Γεμίζετε την τάρτα με αυτή τη γέμιση και καλύπτετε με το τριμμένο λαδοπαξίμαδο.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το παξιμάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και λευκό μαλακό τυρί, όπως φέτα, μανούρι ή μυζήθρα, αλλά τότε μειώστε το αλάτι, εκτός κι αν το τυρί είναι γλυκό. Μη βάλετε κίτρινο τυρί γιατί σβήνει τη ντομάτα. Αν πάντως βάλετε τυρί γίνεται πιο "φαϊ" και λιγότερο ελαφρύ.Φανταστική ντοματόπιτα με τυρένια ζύμη
Bαθμολογία: | | 32 ψήφοι |
photo: Ζουζουνελ
Τι χρειαζόμαστε:
Για την τυρένια ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- Λιγη ρίγανη
- πιπέρι
- 1 αυγό
- 4 - 5 ντομάτες ώριμες και σφικτές
- 1 φλυτζ.τσαγιού τριμμένη φέτα
- 1 κ.σ. λάδι
- 3 κ.σ. φρυγανιά
- Αλάτι - πιπέρι
- ρίγανη ή βασιλικό
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
3) Ανακατευουμε και μόλις ενσωματωθούν τα υλικα ζυμώνουμε μεχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
5) Αλευρώνουμε ενα ταψάκι στρογγυλό 30 εκ. και ανοιγουμε ενα φύλλο τόσο ωστε να προεξέχει λίγο απο το ταψί.
7) Βαζουμε μια στρωση ντοματα σε φέτες, αλατοπιπερώνουμε, βαζουμε ρίγανη και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εκτός απο τις ντομάτες και τη φέτα μπορούμε να βάλουμε οτι αλλο θέλουμε. Κρεμμυδι, πιπέριες, ελιές κλπ. Αυτή τη συνταγή την ειδα στο "10 με 1 μαζί" που το έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Πατάτες Dauphinoise
Bαθμολογία: | | 3 ψήφοι |
Περιγραφή
Εύκολη συνταγή για πατάτες φούρνου με κρέμα γάλακτος είτε για συνοδευτικό ακόμη και για κυρίως πιάτο με μία δροσερή σαλάτα.
photo: despinal
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες και λεπτά κομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.τ.σ. βούτυρο
- 1 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. μπέϊκον
- 100 γρ. γραβιέρα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τις για 5 λεπτά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
- Τσιγαρίζουμε το μπέϊκον.
- Τρίβουμε την κομμένη σκελίδα σκόρδο στην επιφάνεια του ταψιου και μετά το λαδώνουμε με το βούτυρο. Βάζουμε τις πατάτες σε στρώματα και πασπαλίζουμε με το μπεικον, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί την επιφάνεια.
- Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για extra γεύση προτιμήστε να κάνετε μια μείξη τυριών.Πατάτες αντιναχτές με μουστάρδα
Bαθμολογία: | | 6 ψήφοι |
Περιγραφή
Η γνωστές κυπριακές πατάτες με μιά μικρή αλλαγή στα υλικά που τις κάνει ακόμα πιο νόστιμες!
photo: xaroula
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 πατάτες μέτριες σε κύβους
- λάδι για τηγάνισμα
- μισό φλυτζ.τσ. μουστάρδα
- χυμό απο ένα λεμόνι
- λίγη ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Κουζίνα
Δυσκολία
Περιέχει
Νηστίσιμα
Ειδικές περιστάσεις
Σερβίρει
4 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Τηγανίζουμε τις πατάτες και χύνουμε το λάδι απο το τηγάνι αφήνοντας λίγο ίσα ίσα για τσιγάρισμα.
- Σε μία κούπα ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τις πατάτες ξανά στην κατσαρόλα με το λάδι για τσιγάρισμα και εφόσον αρχίσουν οι πατάτες να τσιγαρίζονται ρίχνουμε το μιγμα.
- Κουνάμε την κατσαρόλα να παει παντού η σάλτσα (εξού και αντιναχτές) και είναι έτοιμες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε όσους τις έχω φτιάξει έχουνε πάθει πλάκα! Καλή Επιτυχία!Πεντανόστιμη Γερμανική πατατοσαλάτα!
Bαθμολογία: | | 66 ψήφοι |
Περιγραφή
Ειναι μια πεντανοστιμη και χορταστικη πατατοσαλατα, ενα πιατο με χρωμα που πρεπει να δοκιμασετε.Τι χρειαζόμαστε:
Τα υλικα τα υπολογιζετε αναλογα με τη ποσοτητα που θελετε:
- πατατες βραστες
- κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
- αυγα βραστα (σφιχτα)
- ζαμπον (κομμενα σε κυβακια)
- μαϊντανο
- αγγουρακια τουρσι (ψιλοκομμενα)
- πιπερια φλωρινης, ψιλοκομμενη
- λεμονι
- αλατι
- πιπερι
- μαγιονεζα
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατευουμε ελαφρα ολα τα υλικα σε μια γαβαθα και στο τελος βαζουμε τη μαγιονεζα και την ανακατωνουμε και αυτη απαλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αυγα τα κοβουμε στα 4 γιατι ποιο μικρα κομματια θα διαλυθουν. Εαν θελουμε τα βαζουμε στο τελος με τη μαγιονεζα. Επισης μπορουμε να μοιρασουμε το κρεμμυδι με μισο φρεσκο.Πατάτες σοταρισμένες με μπέικον και κρεμμύδια
Bαθμολογία: | | 7 ψήφοι |
photo: Conna
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 50 γραμ. μπέικον
- 20 γραμ. μαργαρίνη
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι ψιλό-ψιλό.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε την μαργαρίνη και ρίχνουμε τις πατάτες για να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Όταν ξανθίσει και το κρεμμύδι ρίχνουμε το μπέικον, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 4 με 5 λεπτά.
Γρήγορος πατατομεζές
Bαθμολογία: | | 9 ψήφοι |
Περιγραφή
Ένας μεζές νόστιμος, απλός και γρήγορος και προπάντων χωρίς ιδιαίτερα υλικά. Δοκιμάστε τον και αφήστε τον ουρανίσκο σας να τον απολαύσει!Τι χρειαζόμαστε:
- Πατάτες όσες θέλετε
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- κόκκινο γλυκό πιπέρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τις πατάτες με το φλούδι τους
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι
- Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε και τις πατάτες
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα να ροδοκοκκινίσουν χωρίς να διαλυθούν
- Σερβίρουμε με κόκκινο γλυκό πιπέρι
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή της φίλης μου της Ξανθούλας της Κερκυραίας της μεζεδεκλούς.Πολύ νόστιμη συνταγή!Εμείς προσθέτουμς στο λάδι και λίγο σκόρδο για μυρωδιά και "σβήνουμε" με ένα σφηνοπότηρο λευκό μπαλσάμικο!ΑΠΙΘΑΝΟ!
Πατατόπιτα από την Ιταλία
Bαθμολογία: | | 10 ψήφοι |
Περιγραφή
Γρήγορη και γευστική!!!!!!!!
photo: xaroula
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό πατατες
- 6 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή
- 250 γρ. τυρί kerrygold τριμμένο
- 1 κρέμα γάλκτος light
- 1 φλυτζάνι γάλα
- μισό ποτηρι κρασιού ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι , πιπέρι
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
8
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τις πατάτες (τις αλατίζουμε σε αυτή τη φάση) και στη συνέχεια τις κάνουμε πουρέ, με τη βοληθεια του μίξερ για να λιώσουν καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) και το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζι με το πιπέρι.
- Αφου το μίγμα μας γίνει ομοιόμορφο το τοποθετούμε σε ενα μεσσαιου μεγέθους ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε στην επιφάνειά του την τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Πατατόπιτσα Μεσογειακή
Bαθμολογία: | | 2 ψήφοι |
Περιγραφή
Μια υπέροχη συνταγή που έκανε η Ντίνα Νικολάου στους νηστικούς πράκτορες και είναι τέλεια!Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη
- 2 πατάτες μέτριες (180 -200 γρ.)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- ¼ κ.γλ αλάτι
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- 2 κ.σ πέστο βασιλικού
- ελιές
- ροδέλες πράσινης και κόκκινης πιπεριάς
- κάπαρη
- φέτα
- κασέρι τριμμένο
- ρίγανη φρέσκια
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε όταν είναι ακόμη ζεστές.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε λίγο.
- Το στρώνουμε σε ταψάκι με διάμετρο 24 -26 εκ. Πάνω απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με το πέστο.
- Βάζουμε και τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η βάση της πίτσας και η γέμιση.
Πατατοσαλάτα με ζαμπόν, πιπεριές και τυρί κρέμα
Bαθμολογία: | | 1 ψήφοι |
photo: dcroula
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 4 χοντρές (περίπου 3 χιλ.) φέτες ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά κομμένες σε κύβους
- 4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- ½ κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
- ½ πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Ραντίζετε τα κυβάκια πατάτας με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού.
- Βάζετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, γυρνώντας τις συνεχώς, τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.
- Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το έξτρα λάδι.
- Τις τοποθετείτε μέσα ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά, για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
Πιπερόπιτα της Μαρίας
Bαθμολογία: | | 67 ψήφοι |
Περιγραφή
Από γεύση πολύ νόστιμη, από εμφάνιση απλά υπέροχη. Δοκιμάστε αυτή την πίτα και θα με θυμηθείτε.
photo: Aleksandra
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1/4 ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 350 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά που λιώνουν
- 2 πιπεριές πράσινες σε κύβους
- 2 πιπεριές κόκκινες σε κύβους
- 2 πιπεριές κίτρινες σε κύβους
- 2 πιπεριές πορτοκαλί σε κύβους
- λίγο γάλα για άλειμμα από πάνω ή ένα αυγό.
- ελάχιστο βούτυρο
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
15 - 20 κομμάτια
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Νόστιμη και πρωτότυπη πίτα. Με τα υπέροχα χρώματά της, την τρως πρώτα με τα μάτια. Όταν τη φτιάχνω γίνεται ανάρπαστη. Ευχαριστώ τη φίλη μου Μαρία για την υπέροχη αυτή συνταγή!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Πίτα από κιμά και γιαούρτι
Bαθμολογία: | | 3 ψήφοι |
Περιγραφή
Πανεύκολη "πιτούλα" με ιδιαίτερη γεύση, που εμένα τουλάχιστον θυμίζει λίγο Ανατολή.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 Kgr μοσχαρίσιος κιμάς
- 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά δυόσμος τριμμένος ή ψιλοκομμένος
- 1 μεγ. κρεμμύδι τριμμένο
- 6-8 φέτες κασέρι
- 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
- 1/2 Kgr γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά
- Αλάτι - Πιπέρι
Στα γρήγορα
Σερβίρει
6-8 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το σιμιγδάλι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αλείφουμε ένα ταψί (ή πιρέξ) με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στρώνουμε τον κιμά.
- Στρώνουμε απο πάνω τις φέτες απο το κασέρι και τις φέτες της ντομάτας.
- Χτυπάμε μ'ένα πιρούνι, το γιαούρτι με τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε.
- Στρώνουμε το μείγμα πάνω απο τον κιμά και τις φέτες του κασεριού και της ντομάτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι.
- Σερβίρουμε ζεστό....τρώγεται όμως και κρύο μια χαρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν στρώσουμε την ζύμη του κιμά στο ταψί μας, καλό είναι να κάνουμε λακουβίτσες με τα δάχτυλά μας στην επιφάνειά του. Μ'αυτόν τον τρόπο ο κιμάς μας δεν μαζεύει με το ψήσιμο και παραμένει αφράτος.Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Καφές με την Ελένη".
Σχόλιο από golfo, 25-5-10
Ρουλάκι μας αρεσε παρα πολυ αυτη η πιτουλα ,αλλα τρωγεται και σαν κυριως φαγητο.
εγω δεν εβαλα το σιμιγδαλι ,ζυμωσα κανονικα τον κιμα μου απλα προσθεσα μια τσιμπια κανελα,και εγινε υπεροχο.
σιγουρα θα το ξανακανω!
ευχαριστω.
πραγματι φιλεναδα η φωτο σου το αδικει!!
εγω δεν εβαλα το σιμιγδαλι ,ζυμωσα κανονικα τον κιμα μου απλα προσθεσα μια τσιμπια κανελα,και εγινε υπεροχο.
σιγουρα θα το ξανακανω!
ευχαριστω.
πραγματι φιλεναδα η φωτο σου το αδικει!!
Κεϊμά γιαουρτλού
Bαθμολογία: | | 14 ψήφοι |
Περιγραφή
Είναι ένα φαγητό με Ανατολίτικη γεύση και εμένα πραγματικά με ξεμυάλισε.Τι χρειαζόμαστε:
- 8 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
- 700 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 Kgr ντομάτες τριμμένες ή 1,5 συσκ. των 400 γρ, του εμπορίου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 Κgr γιαούρτι στραγγιστό ( εγώ χρησιμοποίησα 2%)
- Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό. (Αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε αποξηραμένο).
- Επίσης θα μπορούσατε να παίξετε με διάφορα μπαχαρικά, για πιο έντονα αρώματα, π.χ μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο κ.α.
Στα γρήγορα
Ειδικές περιστάσεις
Σερβίρει
4-6 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, με αέρα, να προθερμανθεί.
- Κομματιάζουμε τις πίτες και τις ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν λίγο και να γίνουν κριτσινιστές.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνω 2-3 κ.σ. λάδι και ρίχνω μέσα τον κιμά, σε μεγάλα κομμάτια να ροδίσει και να πιει τα υγρά του. Δεν τον "σπάω" απο την αρχή σε μικρά κομματάκια. Θέλω να ψηθεί κι όχι να βράσει. Ψήνω για περίπου 15 λεπτά και λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνω.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνω το υπόλοιπο λάδι μου και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. (Το σκόρδο μπορώ να το βάλω και ολόκληρο, να δώσει τα αρώματά του και μετά να το αφαιρέσω ή να χρησιμοποιήσω σκόρδο σε σκόνη).
- Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να χει δέσει και να πυκνώσει η σάλτσα μας. Λίγο πριν το τέλος ρίχνω μέσα και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους, που να έχει όμως λίγο βάθος, στρώνω τα ψιλοκομμένα πιτάκια μου. Το σκεύος μου δεν χρειάζεται να λαδωθεί. Μόλις τα στρώσω, τα πατάω λίγο με το χέρι, για να στρωθούν καλύτερα.
- Περιχύνω με τον σοταρισμένο κιμά και τον απλώνω καλά, να πάει παντού.
- Στη συνέχεια, περιχύνω με την σάλτσα και απλώνω πάλι, να πάει παντού.
- Ετοιμάζω τη σάλτσα γιαουρτιού σ'ένα μπολ βαθύ.
- Ανακατεύω το γιαούρτι με λίγο λάδι, αλάτι και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Απλώνω το γιαούρτι ομοιόμορφα, να καλύψει όλο το φαγητό μου.
- Ψήνω για λίγο το φαγητό, περίπου 15 λεπτά, στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις. Δεν περιμένω να ροδίσει, απλά θέλω να δέσουν λίγο οι γεύσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, απο πρωινή εκμπομπή. Το φαγητό αυτό, θυμίζει παστίτσιο. Είναι εύκολο και αρκετά γρήγορο φαγητό, μια και θέλει περίπου 30-40 λεπτά μόνο, προετοιμασία και ψήσιμο μαζί. Τις θερμές ημέρες, μπορούμε αν θέλουμε, να παραλείψουμε το τελικό ψήσιμο στο φούρνο. Το έχω δοκιμάσει κι είναι εξίσου νόστιμο και δροσερό. Μονάχα που θα πρέπει να το αφήσετε λίγο για να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Καλό είναι να μην μαγειρέψετε τον κιμά μαζί με την σάλτσα, σαν ένα, αλλά χωριστά για να νιώσετε τις γεύσεις ξεχωριστά.Απολαύστε το!!!!
Ρουλακι αυτο το φαγητο μου θυμιζει λιγο εκεινο που ειχαμε ξαναφτιαξει παλι με την μονη διαφορα που δεν ειχε πιτες απο κατω.
εμας μας αρεσουν πολυ αυτα τα πιατα που φερνουν λιγο προς Ανατολη αλλα και γιατι οχι προς Δυση??
και οπως σωστα εγραψες του ταιριαζουν πολυ τα μπαχαρικα.
ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου