Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΕΚΤΙΚΑ 13

Μια βραδιά “all’ italiana”_2: Penne με σολομό


Bαθμολογία:
       
4 ψήφοι
Προστέθηκε από ggr, 26.10.12
AdTech Ad

Περιγραφή

Η κόρη μου, μου το είχε ξεκαθαρίσει : «- Μπαμπά, εγώ τον σολομό δεν τον τρώω... Μπορώ να ...παραγγείλω κάτι άλλο ?»
Α, ξέχασα, δεν την ξέρετε όλη την ιστορία. Που να σας τα λέω τώρα..., δεν τα πάω καλά με τις ιστορίες. Μπορείτε, εάν θέλετε να τη δείτε εδώ: “ Μια βραδιά “all’ italiana”: Penne με prosciutto” ). Το γεγονός είναι ότι τα κατάφερε για άλλη μία φορά και μας τούμπαρε. Ευτυχώς που το ...πρόβλημά της περιορίζεται στον καπνιστό σολομό, τον φρέσκο τον τρώει ευχάριστα. Και με διάφορους τρόπους.
Έτσι, εκείνο το βράδυ χρειάσθηκε να φτιάξουμε δύο διαφορετικά πιάτα, για να ταξειδέψουμε όλοι μας σε ένα καλό εστιατόριο στη Ρώμη. Όπου και απολαύσαμε ΔΥΟ ε-ξαι-ρε-τι-κά πιάτα με strozzapreti, ένα πολύ νόστιμο, τυπικά ιταλικό ζυμαρικό, με δύο διαφορετικά είδη σάλτσας παρακαλώ. Η μία με prosciutto cotto και γλυκιά mortadella, για την Έρρικα (θα την βρείτε και αυτή στο site: “Μια βραδιά “al’ italiana” : Penne με prosciutto” ) και η δεύτερη με καπνιστό σολομό, για εμάς τους μεγάλους.
Αυτή τη δεύτερη μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Μια βραδιά “all’ italiana”_2: Penne με σολομό
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ penne ή άλλο κοντόσχημο ζυμαρικό (στις φωτογραφίες η συνταγή φαίνεται με strozzapreti)
  • 50 γρ φρέσκο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 200 γρ καπνιστό σολομό
  • 60 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ., γεμάτη, πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά, για μαγειρική
  • 2 κ.σ. άνηθο (μόνο τα κοτσανάκια, ψιλοκομμένα)
  • 3-4 κ.σ. άνηθο, μόνο τη πρασινάδα, για τη διακόσμηση των πιάτων (κάνει –ίσως μάλιστα ακόμη περισσότερο– και ο μαϊντανός)
Στα γρήγορα
Περιέχει
Σερβίρει
4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, του προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε, πολύ ψιλοκομμένα, τα κοτσανάκια από τον άνηθο, σαν πιο σκληρά θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο
Βήμα 3
3)
και, μετά από ένα-δύο γυρίσματα με ξύλινο κουτάλι, προσθέτουμε και τα 60 ml λευκό κρασί,
Βήμα 4
4) και αφού αυτό εξατμισθεί, προσθέτουμε και τον σολομό, κομμένο είτε σε μικρά κομματάκια (φωτογραφία) είτε σε λεπτές λωρίδες, και μετά από άλλα δύο-τρία γυρίσματα με ξύλινο κουτάλι,
Βήμα 5
5) προσθέτουμε την κουταλιά πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό (είναι καλύτερα εάν τη διαλύσουμε στο νερό όπου έβρασαν οι penne, έχει πολύ άμυλο και βοηθάει στο δέσιμο της σάλτσας. Συνεπώς, όταν τις σουρώσετε, κρατήστε αρκετό).
Βήμα 6
6) Μετά από μερικά λεπτά πάντα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος.
Βήμα 7
7) Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευθεί για 2-3 λεπτά (όχι περισσότερο, δεν πρέπει να σφίξει ούτε να στεγνώσει ο σολομός),
Βήμα 8
8) όσο χρειάζεται να σουρώσουμε, “al dente”, τις penne που έχουμε βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε ένα λεπτό νωρίτερα από τον αναγραφόμενο στη συσκευασία τους χρόνο, γιατί θα ακολουθήσει και το “πέρασμά τους” από το τηγάνι. Κρατούμε αρκετό από το νερό του βρασμού τους, ένα ποτήρι θα το χρειασθούμε για να διαλύσουμε την πάστα ντομάτας και ίσως χρειασθούμε και άλλο στη συνέχεια για να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα.
Βήμα 9
9) Ρίχνουμε τις penne μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και τις σοτάρουμε για ένα λεπτό να ενωθούν καλά με τη σάλτσα. Εάν χρειασθεί, προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό από αυτό του βρασμού. Η σάλτσα πρέπει να είναι λεπτή και κρεμώδης.
Βήμα 10
10) Σερβίρουμε ζεστά-ζεστά. Προσθέτουμε λίγο (1 κουταλάκι σε κάθε πιάτο) ψιλοκομμένο άνηθο. Ή και μαϊντανό.
Βήμα 11
11) Και βέβαια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Είναι από τα πιάτα που θα το εκτιμήσετε περισσότερο…
Βήμα 12
12) Για να έχετε μία ιδέα πως είναι τα strozzapreti. Εάν βρω τη συνταγή, θα τα επιχειρήσω, γιατί είναι πολύ νόστιμα ζυμαρικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άγνωστη η προέλευση του ονόματος αυτών των πολύ νόστιμων ζυμαρικών, των strozzapreti. Ένας από τους θρύλους θέλει τις κυρίες της περιοχής της Εμίλια Ρομάνια (Emilia Romania) να ετοιμάζουν αυτό το είδος ζυμαρικού για να το προσφέρουν στους ιερείς της περιοχής (“preti” στα ιταλικά), την ίδια ώρα που οι σύζυγοί τους, προφανώς λιγότερο “ευλαβείς” από εκείνες, ευχόντουσαν στους ιερείς να ...πνιγούν (“strozza-rsi”) τρώγοντάς τα. Για δες πως “κουμπώνει”: strozza-preti...
Μία άλλη εξήγηση θέλει την ετυμολογία του ονόματος να συνδέεται με την σύσταση και τη γεύση του ζυμαρικού, που είναι τέτοια που να μπορεί να καταλαγιάσει την πείνα ακόμη και ενός ιερέα (γνωστοί μεγάλοι φαγάδες…), μέχρι να τον πνίξει.
Υπάρχει και άλλη, που συνδέει το όνομα με την κίνηση, ξερή και αποφασιστική, με την οποία οι εμιλιάνες νοικοκυρές “καρυδώνουν” (σαν να στρίβουν ένα λαρύγγι) τα κομματάκια της ζύμης για να φτιάξουν τα strozzapreti, που κρύβει τόσο θυμό, μοιάζει τόσο φορτισμένη, που ...“θα μπορούσε να πνίξει και παπά ακόμη”!
Θέλετε κι’ άλλη; Ε, λοιπόν, υπάρχει: και οφείλεται στο σχήμα τους, που μοιάζει με το “strozzaprete”, που είναι παρόμοιο με ένα κορδόνι παπουτσιού, φτιαγμένο από στριμμένο δέρμα (πολύ εύκολο να βρει κανείς και φαινομενικά ακίνδυνο), το οποίο χρησιμοποιούσαν, τα χρόνια του παπικού κράτους της Ρώμης, ακριβώς για να στραγγαλίζουν ιερείς, σε εποχές που η αντι-κληρικο-φροσύνη είχε γίνει πολύ ισχυρή εξαιτίας ακριβώς του αυταρχισμού των κληρικών. Αν με ρωτούσαν, θα ψήφιζα αυτήν την τελευταία εκδοχή.

Διαβάστε περισότερο: Μια βραδιά “all’ italiana”_2: Penne με σολομό http://www.sintagespareas.gr/sintages/mia-bradia-e2809calle28099-italianae2809d23a-penne-me-solomo.html#ixzz2r2OeGIuq


Φαρφάλες με καπνιστό σολομό


Bαθμολογία:
       
5 ψήφοι
Προστέθηκε από styliani, 28.11.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Εύκολη και νόστιμη!!!
Φαρφάλες με καπνιστό σολομό
photo: machi
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμμάρια φαρφάλες
  • 250 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κρασιού βότκα
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Σερβίρει
4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοβουμε σε κομμάτια τον σολομό.
  2. Τον σοτάρουμε στο τηγάνι με το βούτυρο ελαφρά και το σβήνουμε με τη βότκα.
  3. Όταν αυτή εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,την πάπρικα και το αλάτι.
  4. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας,έως ότου πήξει η κρέμα.
  5. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε την σάλτσα μόλις ρίξετε τα ζυμαρικά στο νερό.
  6. Όταν θα είναι έτοιμες οι φαρφάλες θα είναι έτοιμη και η σάλτσα.
  7. Χωρίς να τις βάλετε σε σουρωτήρι,με μια κεψέ τις μεταφέρετε μέσα στην κρέμα αφήνοντας κάθε φορά να φύγει το περιττό νερο.
  8. Τα ανακατεύετε όλα να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρετε.


Σπαγγέτι με σάλτσα τυριού και καπνιστό σολωμό.


Bαθμολογία:
       
21 ψήφοι
Προστέθηκε από Eva_K, 09.04.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Σπαγγετι με λευκη σαλτσα τυριου philadelphia και κρεμα γαλακτος, γαρνιρισμενη με διαφορα φρεσκα μυρωδικα και κομματακια καπνιστου σολωμου. Mια πολυ ευκολη συνταγη που θα σας βγαλει ασπροπροσωπους και στο πιο gourmet γευμα εντυπωσιάζοντας σας τοσο γευστικά, όσο και οπτικά!
Σπαγγέτι με σάλτσα τυριού και καπνιστό σολωμό.
photo: deansam
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 Πακέτο μακαρόνια (6 ή 7 νουμερο)
  • 200-300 γραμμ τυριου Philadelphia
  • 200-300 γραμμ κρεμα γάλακτος light
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρεσκα
  • 200-300 γραμμ σολωμό καπνιστό
  • λάδι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βούτυρο
  • διαφορα μυρωδικά αποξηραμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και αφού τα σουρώσετε, "κάψτε" τα με 2 κουταλιες σουπας βούτυρο.
  2. Φτιάξτε τη σαλτσα: ρίξτε το λευκο μέρος απ τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο (κρατήστε το πράσινο μέρος) σε ενα κατσαρολάκι με λάδι και διάφορα τριμμενα αποξηραμένα μυρωδικα.
  3. Τσιγαρίστε τα κρεμμυδακια ελάφρα και αφου χαμηλώσετε τη φωτία ριξτε την κρέμα γάλακτος και το τυρι philadelphia.
  4. Σε παρα πολυ χαμηλη φωτια ανακατευετε συνεχως ωσπου το μιγμα να γινει παχύρευστα ομοιόμορφο.
  5. Ριχνετε πιπερι (αλάτι προαιρετικά) και σβηνετε το ματι αφηνοντας τη σαλτσα πανω του.
  6. Κατοπιν ψιλοκοβετε το μαιντανο και το καλο πράσινο μερος απ τα κρεμμυδάκια.
  7. Επίσης κόβετε το σολωμο ειτε με το χερι ειτε με μαχαιρι σε μικρα σχετικα κομματια.
  8. Σερβιρετε ως εξης: Ειτε ριχνετε ολη τη σάλτσα στην κατσαρολα με τα μακαρονια και ανακατεύετε να παει παντου, είτε σερβιρετε τα μακαρονια και τη σάλτσα απο πάνω τους. Κατοπιν βαζετε απο πάνω τα κομματάκια του σολωμού και γαρνιρετε στην "κορυφη" με το μιγμα απ τον ψιλοκομμένο μαιντανο και κρεμμυδάκι.
Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το τριμμένο τυρι ειναι προαιρετικο και κατα τη γνωμη μου καλυτερα να το αποφύγετε γιατι αλλιωνεται κατα πολυ η γευση του συγκεκριμενου φαγητου, γι΄αυτο αλατίστε καλά το νερό που θα βράσετε τα μακαρόνια. Οι δοσολογίες για το Philadelphia και την κρέμα ποικίλλουν απ τα 200 εως τα 300 γραμμαρια γιατι εξαρταται απο εσας ποσο πηχτη ή αραιη θελετε τη σάλτσα. Καλο ειναι να αγοραστουν και τα δυο σε συσκευασίες των 300 γραμμαριων και να χετε παντα ως γνωμονα ότι το Philadelphia πρεπει να ειναι κατα κατι παραπάνω σε ποσότητα απ την κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε περισότερο: Σπαγγέτι με σάλτσα τυριού και καπνιστό σολωμό. http://www.sintagespareas.gr/sintages/spaggeti-me-saltsa-tiriou-kai-kapnisto-solomo1.html#ixzz2r2PU9MDB

 Μακαρόνια με σολωμό και κρέμα, η εύκολη συνταγή
06.08.2012 14:54


Μακαρόνια με σολωμό και κρέμα, η εύκολη συνταγή

Είμαστε στην αγορά ή στο σούπερ μάρκετ και πρέπει να ετοιμάσουμε κάτι νόστιμο και ευπρεπές για τους καλεσμένους που δεν περιμέναμε. Μάλλον μακαρόνια, αλλά ποιά συνταγή ; Αρκεί να αγοράσετε τρεις φετούλες καπνιστό σολωμό, ένα πακέτο μακαρόνια, κρέμα γάλακτος και λίγη παρμεζάνα. Βάλτε αγάπη όταν μαγειρεύετε αυτό το πανεύκολο φαγητό και γούστο όταν το γαρνίρετε και θα μείνετε ενθουσιασμένοι με την απολαυστική σας μακαρονάδα!



Υλικά

    1 πακέτο μακαρόνια που προτιμάτε
    3 φέτες σολωμό καπνιστό
    1 κρεμμύδι ξερό
    1 σκελίδα σκόρδο
    30 γρ. Βούτυρο
    1 κουταλίτσα αλεύρι
    1/2 φλυτζάνι άσπρο κρασί
    1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
    Παρμεζάνα
    Αρωματικά χόρτα

Προετοιμασία

    Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια al dente

    Kρατήστε ένα φλυτζάνι από το νερό τους, στην άκρη

    Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ασπρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε επί 1 λεπτό. Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακινήστε καλά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά. Απαλά, όχι βιαστικά.

    Προσθέστε το τυρί παρμεζάνα και αρωματικά χόρτα, ό,τι έχετε (μαιντανός π.χ). Προσθέστε εκεί τα μακαρόνια και τοποθετήστε πάνω από κάθε πιάτο φετούλες από σολωμό καπνιστό. Μην τα ανακατεύεετ όλα μαζί εξαρχής, χάνουν την αισθητική τους, δεν θέλετε να παρουσιάσετε μια άμορφη μάζα.

    Σερβίρονται πολύ ζεστά, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάλτε κι άλλο μαιντανό από πάνω, αν θέλετε, ή βασιλικό κλωνάρι. Αν χρειαστεί να τα ζεστάνετε χρησιμοποιείστε το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσατε.

Πίτσα στο τηγάνι με λουκάνικο χωριάτικο


Bαθμολογία:
       
1 ψήφοι
Προστέθηκε από vasiliki ver, 24.04.12
AdTech Ad

Περιγραφή

Πολύ νόστιμη πίτσα στο τηγάνι με αραβικές πίτες!
Πίτσα στο τηγάνι με λουκάνικο χωριάτικο
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αραβικές πίτες
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα, χωρίς το περίβλημά τους
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 200 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες

Σάλτσα πίτσας:
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ.ρίγανη, θυμάρι,βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6΄.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σιγοψήνουμε πατώντας τα με ένα κουτάλι, να διαλυθούν, για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5΄.
  4. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μία αραβική πίτα. Την αλείφουμε με 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το 1/4 των τυριών και από πάνω κάνουμε μία στρώση με το 1/4 του μείγματος λουκάνικα-μανιτάρια.
  5. Όταν λιώσουν τα τυριά μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτα σε ξύλο κοπής και την κάνουμε σφιχτό ρολό.
  6. Την αφήνουμε για 3-4' με την ένωση προς τα κάτω να σταθεί και την κόβουμε σε ρολάκια.
  7. Βάζουμε τα ρολάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πίτσα από το σάιτ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:.argiro.gr Εγώ πρόσθεσα πιπεριές που μας αρέσουν!!

Διαβάστε περισότερο: Πίτσα στο τηγάνι με λουκάνικο χωριάτικο http://www.sintagespareas.gr/sintages/pitsa-sto-tigani-me-loukaniko-xoriatiko.html#ixzz2r3b3URb6

Νησιώτικοι κεφτέδες με μυρωδικά

Νησιώτικοι κεφτέδες με μυρωδικά

Λατρεμένα, πεντανόστιμα κεφτεδάκια! Όλοι τούς έχουν αδυναμία, και δικαιολογημένα. Έτσι φτιάχνουμε στην Πάρο τους κεφτέδες και όταν τηγανίζονται μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψωμί μουσκεμένο και τριμμένο. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα, σπάμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30΄. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τους πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

Η συνταγή παρουσιάστηκε και στην εκπομπή "ΠρωινόΑΝΤ1" στις 16/5/2012.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 3 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου