Μανιταρόπιτα
Bαθμολογία: | 144 ψήφοι |
Περιγραφή
Σα τη δοκιμάσετε θα σας μείνει αξέχαστη!Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
- 250-300 γρ. Μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 5-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
- 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα τυρί τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι, άνηθο φρέσκο
- 1 αυγό χτυπημένο
Στα γρήγορα
Ειδικές περιστάσεις
Σερβίρει
8 -10 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν/μπέικον και το κρεμμύδι σε κομμάτια.
- Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζαμπόν/ μπέικον, τη κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 5-10 λεπτά περίπου.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμένο τυρί ανακατεύοντας καλά.
- Ανοίγουμε
το 1ο φύλλο ζύμης πάνω σε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες και αλείφουμε με το
χτυπημένο αυγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πιρούνι πάνω στη πίτα.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα.Η τέλεια ζύμη για λουκανοπιτάκια και όχι μόνο
Bαθμολογία: | 12 ψήφοι |
Περιγραφή
Χωρίς αυγό και μαγιά... πανεύκολη και νοστιμότατη ζύμη, στο άψε σβήσε!Τι χρειαζόμαστε:
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα γάλα
- αλάτι - πιπέρι
- 4 λουκάνικα βραστά ή τυράκι, ζαμπόν/κασέρι, μανιτάρια με κρεμμύδι, ελιά.... ή ο,τι σας αρέσει!
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
30 κομμάτια
Πώς το κάνουμε:
- Ετοιμάζετε την γέμιση. (εγώ θα προτείνω λουκάνικο)
- Ετοιμάζετε την ζύμη, απλώς, ανακατεύοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και το λάδι.
- Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη, κόβετε μικρά κομματάκια και τα πλάθετε μικρές πιτούλες, βάζετε μπουκίτσες από το λουκάνικο και ξαναπλάθετε σαν κεφτεδάκια να καλυφθεί το λουκάνικο!
- Λαδώνετε το ταψί και ψήνετε για 20 λεπτά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σας υπόσχομαι ότι είναι καλύτερα και από του φούρνου! Για πρωινό (για σας ή για τα παιδάκια στο σχολείο) και για την λιγούρα είναι ότι πρέπει! :)Πεϊνιρλάκια μούρλια
Bαθμολογία: | 290 ψήφοι |
Περιγραφή
Πεντανόστιμα πεϊνιρλάκια. Τρώγονται όλες τις ώρες, είτε κρύα, είτε ζεστά.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα τσαγιού νερό
- 1 κούπα τσαγιου γάλα εβαπορέ
- 1 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
- 2,5 κουτ. γλυκού μαγιά (ξηρή)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό (ή όσο πάρει)
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
2 - 30 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος
Πώς το κάνουμε:
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι και την μαγιά. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.
- Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.
- Για γέμιση ετοιμάζουμε ότι θέλουμε.
- Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κιμά που θα τον μαγειρέψουμε έτσι ώστε να μείνει με λίγα υγρά ή τα γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν.
- Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε.
- Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
- Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά τα περνάνε με ένα πινέλο με φρέσκο βούτυρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το νερό και το γάλα δε χρειάζεται να είναι χλιαρά, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Αντί για 1 φλ. εβαπορέ και 1 φλ. νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 φλ. φρέσκο γάλα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ζύμη και για πολλά ακόμα, όπως πιτσάκια ή πίτσες ή τυροπιτάκια.
Μπαίνουν στην κατάψυξη:
Έτοιμα γεμισμένα. Τα βγάζεις ώρα πριν τα ψήσεις να έρθουν σε θερμοκαρασία δωματίου και ψήνεις ή
Σκέτη την ζύμη καλά κλεισμένη σε σακουλάκι κατάψυξης. Βγάζεις πολύ ώρα πριν τα φτιάξεις να έρθεις η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου, φτιάχνεις τα πεινιρλάκια σου τα γεμίζεις και ψήνεις.
Πώς φτιάχνουμε μπουρεκάκια λαχταριστά
Bαθμολογία: | 27 ψήφοι |
Περιγραφή
Yπέροχα και τραγανά μπουρεκάκια με γέμιση της αρεσκείας μας, γίνονται πολύ γρήγορα ακόμα και την τελευταία στιγμή που θα σας έρθουν απρόσκλητοι επισκέπτες. είναι τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ και μπουφέ αλλά και για μπυρομεζέδες.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο χωριάτικη ζύμη
- φέτα
- γκούντα
- ζαμπόν
- λάδι για τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, να μην καούν.Όσο γιά την γέμιση μπορείτε να βάλετε ο,τι σας αρέσει μέσα, π.χ.κιμα, κοτόπουλο τριμένο, αλλαντικά, διάφορα τυριά, μυζήθρα ανάλατη για αυτούς που δεν τρών αλμυρά, αρκεί η γέμιση να μην εχει πολλά υγρά.
Αυτό που μου αρέσει ειναι οτι το συγκεκριμένο φύλλο δεν τραβάει πολύ λάδι και μένει τραγανό και συνάμα τρυφερό.
Μπορείτε να τα τηγανίσετε και με αλλο λάδι, εγω τηγανίζω πάντα με ελαιόλαδο.
Μανιτάρια με φέτα
Bαθμολογία: | 40 ψήφοι |
Περιγραφή
Ένα εύκολο ορεκτικό με λίγες θερμίδες που θα ενθουσιάσει όλους τους καλεσμένους σας.Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα στρόγγυλα
- 50-80 γρ. φέτα (ανάλογα πόσο σας αρέσει - εγώ βάζω πολύ)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
- λίγο μαϊντανό
- 1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Σερβίρει
2 άτομα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή μου την εκμυστηρεύτηκε (όχι πως δεν μπορούσα να μαντέψω τα υλικά) ένας κύριος από μία ταβέρνα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Από τότε τη φτιάχνω πολύ τακτικά για να συνοδεύσω τα φαγητά μας και δεν έχει περάσει απαρατήρητη...Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Κεφτεδάκια σαν τηγανιτά
Bαθμολογία: | 96 ψήφοι |
Περιγραφή
Κεφτεδάκια χωρίς τύψεις, ψημένα στον φούρνο που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα τηγανιτά. Το αντίθετο θα έλεγα!
photo: Ρηνιώ
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ψωμί ψίχα από 2 φέτες ή ένα παξιμάδι τριμμένο στο multi
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ. σούπας ούζο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ. σούπας δύοσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Στα γρήγορα
Σερβίρει
3-4 άτομα ανάλογα με το πόσο τρώει κανείς
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κεφτεδάκια είναι απίστευτα νόστιμα και σαφώς πολύ πιο υγιεινά από τα τηγανιτά. Επίσης δεν έχουν αυγό ή γάλα στο μείγμα και έτσι είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Κεφτεδάκια Φούρνου
Bαθμολογία: | 52 ψήφοι |
Περιγραφή
Κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού. Ένα υπέροχο φαγητό, εύκολο και γρήγορο. Μία υπέροχη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη.
photo: dcroula
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 100 γραμ. κρεμμύδια, λιωμένα στο μίξερ
- 1 φλυτζάνι γαλέτα
- 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (μερικές φορές βάζω και γραβιέρα)
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
- λίγο βασιλικό φρέσκο, κατα προτίμηση ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι
Στα γρήγορα
Σερβίρει
6 άτομα
Πώς το κάνουμε:
1) Πλάθετε όλα τα υλικά των κεφτέδων
μέσα σ'ένα μεγάλο μπόλ και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη
συνέχεια, πλάθετε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα
ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέξτε το αλάτι, διότι το φαγητό έχει μπόλικο τυρί μέσα και μπορεί να σας βγεί αλμυρό. Συνοδεύεται υπέροχα με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Διατροφή χωρίς γλουτένη
Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:- χρησιμοποιήστε γαλέτα χωρίς γλουτένη,
- ελέγξτε τον τοματοπελτέ και το κεφαλοτύρι.
Τορτίγιες με κοτόπουλο (Εντσιλάδας)
Bαθμολογία: | 15 ψήφοι |
Περιγραφή
Πολύ εύκολο να φτιαχτούνε, ένα απο τα αγαπημένα γεύματα του σαββατοκύριακου, καθώς τρώγονται και ζεστές και κρύες.Τι χρειαζόμαστε:
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 16 τορτίγιες
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml χυμό ντομάτας
- 3 μεγάλες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
- 200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 400 γρ. τυρί τσένταρ (cheddar) τριμμένο
- 12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- 1 κ.γλ. tabasco (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
16 τορτίγιες
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για κανένα δεκάλεπτο, να πάρει χρώμα.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι και ρίχνουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το τυρί, κρατώντας στο πλάι μια χούφτα. Προσθέτουμε 150ml κρέμα γάλακτος, τις ελιές, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το μπέικον και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τους κύβους κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 100ml κρέμα γάλακτος με το χυμό ντομάτας και το σκόρδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο tabasco.
- Παίρνουμε μια τορτίγια και απλώνουμε κατα μήκος της μια μεγάλη κουταλιά απο μείγμα κοτόπουλο. Την τυλίγουμε και την τοποθετούμε σε ταψί (θα χρειαστούμε ένα μεγαλο). Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
- Περιχυνουμε με το μείγμα κρέμα γάλακτος - ντομάτας και απλώνουμε με μια σπάτουλα να καλυφτούν οι τορτίγιες. Απο πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τορτίγιες θα βρούμε έτοιμες στο super market, αν θέλουμε να φτιάξουμε μόνοι μας, υπάρχει συνταγή στο site . Όσες περισσέψουνε μπορουμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη.Λαδογιαουρτένια Ευδοκίας
Bαθμολογία: | 10 ψήφοι |
Περιγραφή
Εξαιρετική, εύκολη και γευστική σαλτσούλα.
photo: greg97
Τι χρειαζόμαστε:
- 250g γιαούρτι σακούλας
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 5 κομμάτια λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένα
- 100g φέτα σκληρή πικάντικη, τριμμένη
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
Περίπου 2 φλ. τσαγιού
Πώς το κάνουμε:
- Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και χτυπάμε το μίγμα "στο χέρι", με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου) "Μεζεδάκια γα μερακλήδες", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος (Καμπανά).Πίτα Club
Bαθμολογία: | 24 ψήφοι |
Περιγραφή
Μία παραλλαγή του γνωστού club =)Πολύ γευστικό και διαφορετικό! Την ιδέα την "έκλεψα" απ'το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου:PΤι χρειαζόμαστε:
- 3 πίτες κατεψυγμένες
- τυρί
- μπέικον
- ζαμπόν
- μαγιονέζα
- μαρούλι
- τομάτα
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
- Ψήστε τις πίτες στο γκριλ (κατά προτίμηση)!
- Βάλτε μια πίτα στο πιάτο σας και απο πάνω βάλτε μαγιονέζα, τομάτα, μπέικον.
- Προσθέτετε άλλη μία πίτα βάζετε άλλη λίγη μαγιονέζα, μαρούλι, τυρί και ζαμπόν!
- Τελειώνετε και κλείνετε το club με άλλη μία πίτα!
- Στη συνέχεια βάζετε 4 οδοντογλυφίδες (στα αντίστοιχα κομμάτια) και κόβεται σταυρωτά. Έτοιμο!
- Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές. Καλή όρεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά μπορείτε να τα αλλάξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα γούστα σας! Άλλον έναν συνδυασμό υλικών που κάνω είναι: μαγιονέζα ή σος ή σαλάτα κηπουρού, ψίχα κοτόπουλου, τομάτα και μαρούλι!Αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει και πράξτε ανάλογα!
Club sandwich
Bαθμολογία: | 57 ψήφοι |
Περιγραφή
Δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το γνωστο...Τι χρειαζόμαστε:
- 3 φετες ψωμι για τοστ
- 1 φετα καπνιστη μπριζολα ή γαλοπουλα
- 1 φετα τυρι για τοστ
- λιγες πατατες τηγανιτες
- 1 φυλλο μαρουλιου
- 2 φετουλες ντοματα [ροδελα λεπτη] αλατισμενη
- μαγιονεζα
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
μια μεριδα..
Πώς το κάνουμε:
- Βαζετε τις φετες του ψωμιου στην τοστιερα μεχρι να ροδισουν καλα και απο τις 2 πλευρες και τις αλοιφετε με μαγιονεζα.
- Παιρνετε την πρωτη φετα και βαζετε μια φετα τυρι και μαρουλι. Πανω βαζετε την επομενη φετα ψωμιου και της προσθετετε την καπνιστη μπριζολα και την ντοματα.
- Κλεινετε με την τριτη φετα ψωμιου και κοβετε το σαντουιτς στα 4. Σερβιρετε με τις πατατουλες και ειναι ετοιμο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελετε βαζετε και μπεικον τσιγαρισμενο ενδιαμεσα...Σαγανάκι, απλό κι αγαπημένο
Bαθμολογία: | 21 ψήφοι |
Περιγραφή
Το κλασσικό τυρί σαγανάκι
photo: dcroula
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 παραλληλόγραμμο κομμάτι ημίσκληρο τυρί πάχους 2 εκατοστών
- Αλεύρι
- Λεμόνι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Σερβίρει
2 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Απλά βρέχετε το τυράκι σας σε νερό, το περνάτε αμέσως από το αλεύρι να κολλήσει πάνω του και τηγανίζετε σε λάδι που καλύπτει το μισό σε πάχος τυρί, σε δυνατή φωτιά. Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά το γυρνάτε και από την άλλη και έτοιμο.
- Το σερβίρετε και ρίχνετε όσο λεμονάκι επιθυμείτε!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το τυράκι μπορείτε να ζητήσετε να σας το κόψουν για σαγανάκι ωστε να μην παιδεύεστε.ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΕς ΒΡΑΣΤΕΣ Η ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
100 γρ. φέτα
μισό φλ. ανθότυρο
1 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
χυμό μισού λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. βούτυρο
αλάτι, λευκό πιπέρι
μισό φλ. ανθότυρο
1 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
χυμό μισού λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. βούτυρο
αλάτι, λευκό πιπέρι
Είδατε τι εύκολο που είναι;
Πατατοσαλάτα με λουκάνικα
Χρειαζόμαστε:
1 κιλό πατάτες
6 λουκάνικα Φραγκφούρτης
3 αυγά
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
2 κουταλιές κάπαρη
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο (από κονσέρβα)
μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο σας αρέσει)
Για την sauce:
4 κουταλιές μαγιονέζα
3 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλάκια μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Πάμε να την φτιάξουμε:
Βράζουμε τα αυγά, τα θέλουμε σφιχτά.
Βράζουμε για 5 λεπτά τα λουκάνικα.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρότερα κομμάτια.
Παίρνουμε ένα σκεύος απλωτό (π.χ ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι) και τοποθετούμε σε αυτό όλα τα υλικά για την σαλάτα μας, εκτός από τα αυγά.
Σας συνιστώ, όταν φτιάχνετε σαλάτες με αρκετά υλικά, να προτιμάτε ένα απλωτό σκεύος και όχι ένα βαθύ μπολ, διότι έτσι γίνεται πολύ πιο εύκολα η ανάμειξη των υλικών.
Αφού λοιπόν αναμείξουμε απαλά όλα τα υλικά της σαλάτας μας, (πατάτες, λουκάνικα,, κρεμμυδάκια, πιπεριές, καλαμπόκι, κάπαρη, μαϊντανό), ετοιμάζουμε την sauce αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της και χτυπώντας καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Καλύπτουμε με την sauce την σαλάτα μας, ανακατεύοντας απαλά για να πάει παντού.
Μεταφέρουμε την σαλάτα σε σαλατιέρα και διακοσμούμε με τα αυγά κομμένα στην μέση και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λαχανοσαλάτα σκορδάτη
Χρειαζόμαστε:
300 γρ. λάχανο τριμμένο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
4 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης από βάζο (προαιρετικά)
Πως την φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, όπως όταν φτιάχνουμε λαχανοσαλάτα.
Λιώνουμε στην πρέσα το σκόρδο και το σκορπίζουμε ανάμεσα στο λάχανο.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε την μαγιονέζα, ανακατεύοντας μετά από κάθε κουταλιά ώστε να καλύψει όλο το λάχανο.
Αν θέλουμε να δώσουμε λίγο χρώμα στην σαλάτα μας, ψιλοκόβουμε μια πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο, όχι φρέσκια) και την προσθέτουμε στην σαλάτα.
Ταιριάζει όμορφα, προσωπικά όμως μου αρέσει άνευ πιπεριάς.
Αυτό ήταν!
Την βάζουμε στο ψυγείο (πάντα σκεπασμένη για να μην μας μυρίσουν τα υπόλοιπα τρόφιμα) και την σερβίρουμε δροσερή.
Συνοδεύει πολύ όμορφα ψητά κρέατα, μπιφτέκια, κεφτέδες κλπ!
Καλή επιτυχία!
Hot dogs
Τι σας εμποδίζει να τα φτιάξετε μόνοι σας?? Ασφαλώς τίποτα!
Έτσι λοιπόν και εγώ, σκεπτόμενη τα ανωτέρω, εδώ και αρκετά χρόνια τα φτιάχνω με τον τρόπο που σας περιγράφω.
Υλικά
12 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή λουκάνικα γαλοπούλας
12 μαλακά ψωμάκια μακρόστενα από το σουπερ μάρκετ
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 ποτήρια του νερού, νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στην χονδρή μεριά του τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
(ή 2-3 ντομάτες τριμμένες ή χυμό τομάτας)
3-4 γαρύφαλλα ολόκληρα
3-4 μπαχάρια
λίγο αλάτι
λίγο κόκκινο πιπέρι
(και για πολύ δυνατούς γευστικούς κάλυκες λίγο ταμπάσκο)
Τι κάνουμε?
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και τον πελτέ. Ρίχνουμε το νερό, βάζουμε και τα λουκάνικα και ρίχνουμε το αλάτι, τα πιπέρια και τα μπαχαρικά. Βράζουμε περίπου για μισή ώρα, δηλαδή μέχρι να είναι έτοιμα τα λουκάνικα και να είναι αρκετά πηχτή η σάλτσα.
Χαράζουμε τα ψωμάκια στην μέση από την μια μεριά και τα βάζουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10 λεπτά (ίσα να ζεσταθούν).
Αν θέλουμε πριν τα βάλουμε στον φούρνο, τοποθετούμε τυρί του τοστ ή φέτα – για να λιώσουν όση ώρα ζεσταίνονται τα ψωμάκια.
Βγάζουμε τα ψωμάκια (σκέτα ή με τυρί) από τον φούρνο και τοποθετούμε μέσα ένα λουκάνικο και λίγη σάλτσα.
Συνήθως έχουμε από δίπλα μουστάρδα αλλά και ..... πατατάκια, είναι η απόλυτη κραιπάλη !!!!!!!!!!!
Καλή βδομάδα σας εύχομαι!
Linguini με πιπεριές και λουκάνικα
Τα ζυμαρικά αρέσουν σε όλους πιστεύω, γιατί συνδυάζοντας διάφορα υλικά, μας δίνουν αγαπημένα πιάτα, νόστιμα, εύκολα και γρήγορα.
Ένα τέτοιο φαγάκι είναι και το σημερινό μας.
Πάμε να το μαγειρέψουμε:Υλικά
1 πακέτο linguini
5-6 λουκάνικα (κατά προτίμηση Φρανκφούρτης)
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
6-7 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές πελτέ ή τριμμένη ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο και ένα φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε.
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια.
Σε μια κατσαρολίτσα, τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό.
Στην πορεία παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι, ώστε να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Βράζουμε περίπου για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πιπεριές.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τα λουκάνικα, που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Μην αφήσετε το φαγητό πολύ στην φωτιά, γιατί οι πιπεριές θα λιώσουν και δεν θα είναι ωραίες. Πρέπει να κρατάνε λιγάκι!
Σερβίρουμε τα μακαρόνια περιχυμένα με μια ικανοποιητική μερίδα σάλτσας και πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Εάν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με τριμμένο τυράκι.
*ΤΙΡ: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λουκάνικα με κοτόπουλο μαγειρεμένο που μας περίσσεψε, και το οποίο θα κοψουμε σε κομματάκια και θα το βάλουμε να μαγειρευτεί στην σάλτσα αντί για τα λουκάνικα.
Καλή επιτυχία!!
Ένα τέτοιο φαγάκι είναι και το σημερινό μας.
Πάμε να το μαγειρέψουμε:Υλικά
1 πακέτο linguini
5-6 λουκάνικα (κατά προτίμηση Φρανκφούρτης)
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
6-7 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές πελτέ ή τριμμένη ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο και ένα φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε.
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια.
Σε μια κατσαρολίτσα, τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό.
Στην πορεία παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι, ώστε να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Βράζουμε περίπου για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πιπεριές.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τα λουκάνικα, που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Μην αφήσετε το φαγητό πολύ στην φωτιά, γιατί οι πιπεριές θα λιώσουν και δεν θα είναι ωραίες. Πρέπει να κρατάνε λιγάκι!
Σερβίρουμε τα μακαρόνια περιχυμένα με μια ικανοποιητική μερίδα σάλτσας και πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Εάν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με τριμμένο τυράκι.
*ΤΙΡ: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λουκάνικα με κοτόπουλο μαγειρεμένο που μας περίσσεψε, και το οποίο θα κοψουμε σε κομματάκια και θα το βάλουμε να μαγειρευτεί στην σάλτσα αντί για τα λουκάνικα.
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου