Μακαρονάδα σαλτσάτη με ζαμπόν
Υλικά για 3-4 πιάτα
ένα πακέτο μακαρόνια ή λαζάνια της αρεσκείας μας
μια κονσέρβα ζαμπόν τύπου ZWAN (340 γρ.)
1 μέτριο κρεμμύδι
1-2 μπαχάρια
1-2 γαρύφαλλα
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
ένα ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα και το τσιγαρίζουμε στην φωτιά με το λάδι.
Ρίχνουμε τον πελτέ, το νερό, τα μπαχαρικά και το αλάτι με το πιπέρι.
Τ’ αφήνουμε να πάρουν μια – δυο βράσεις και προσθέτουμε το ζαμπόν που το έχουμε κόψει σε χοντροκομμένες φέτες (η κονσέρβα που αναφέρω βγάζει 6-7 κομμάτια).
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τ’ αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20’ λεπτά.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι στην πορεία, με μεγάλη όμως προσοχή, γιατί το ζητούμενο είναι να έχουμε μια αρκετά δεμένη σάλτσα χωρίς πολλά νερά.
Προς το τέλος δοκιμάζουμε την σάλτσα και διορθώνουμε αν χρειαστεί στο αλατοπίπερο.
Συνοδεύουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί ή με τριμμένη μυζήθρα.
Όπως βλέπετε είναι πολύ νιαμ – νιαμ !!!!!!!
Καλή επιτυχία!
Σπιτικά Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά 11/05/12
Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά:
Για τα μακαρόνια:
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 5 αυγά
- λίγο αλάτι
- 500 γρ. κιμάς
- 2 κρεμμύδια
- 1 αυγό
- 1 ντομάτα
- 1 κολοκυθάκι
- λίγη κανέλα
- 1 παξιμάδι τριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- λίγος ξερός δυόσμος
- αλάτι-πιπέρι
- 4 ντομάτες ώριμες
- 1 κ. σούπας τοματοπελτές
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κολοκυθάκι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε
τον κιμά σε ένα μπώλ και προσθέτουμε την ντομάτα , το κολοκυθάκι και το
κρεμμύδι περασμένα από τον χοντρό τρίφτη και τα υπόλοιπα υλικά της
συνταγής. Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε τα
υλικά της σάλτσας σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 περίπου
λεπτά. Βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα βράζουμε σε μέτρια
προς δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά
και το αλάτι στο μίξερ ή στο χέρι μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα. Βάζουμε το νερό να βράσει
με μπόλικο αλάτι. Την κόβουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε
φύλλα με τον πλάστη. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε
λεπτά φετάκια. Αφρατεύουμε τα μακαρόνια με τα χέρια και τα βράζουμε
στο νερό. Τα βγάζουμε από το νερό, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και
τα λαδώνουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα τους και
τριμμένη μυζήθρα.
ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥΛΙΚΑ:(Για 4 άτομα)
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 500 γρμ. χωριάτικο λουκάνικο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο “Άλτις” κλασικό
- 1 pumarro
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σπιτικό ζωμό κοτόπουλο
- αλάτι και πιπέρι
Πίτα με ζαμπόν και αυγά
Bαθμολογία: | 18 ψήφοι |
Περιγραφή
Είναι παραδοσιακή Αγγλική συνταγή για το πρωινό ή το brunch των Χριστουγέννων. Μια εκπληκτική πίτα σε όψη και γεύση. Είναι εύκολη, γρήγορη και με λίγα υλικά. Την έχω φτιάξει όταν χρειαζόμουν γρήγορο φαγητό και έχει γίνει ανάρπαστη. Τις ευχαριστίες μου για τη συνταγή στη Stephanie JaworskiΤι χρειαζόμαστε:
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
- 225 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 8 μεγάλα αυγά
- 3 κ.σ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 2 κ.σ Παρμεζάνα τριμμένη
- ½ κ.γ αλάτι / ¼ κ.γ πιπέρι
Για την επικάλυψη της πίτας
- 1 κ.σ γάλα
- 1 μεγάλο αυγό
- ¼ κούπας Παρμεζάνα τριμμένη
Στα γρήγορα
Σερβίρει
6 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι.
- Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το ½ ζαμπόν. Σπάμε τα αυγά πάνω στο ζαμπόν και με ένα πιρούνι τρυπάμε τους κρόκους (δεν χτυπάμε τα αυγά, ώστε να αναμειχθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια).
- Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, την Παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν τουλάχιστον 2 εκ. μεγαλύτερες από την περίμετρο του ταψιού και τις γυρίζουμε προς τα έξω δημιουργώντας ένα πολύ μικρό «ρεβέρ».
- Με τα υπολείμματα από τη σφολιάτα, κόβουμε με το κου πατ σχεδιάκια και τα βάζουμε πάνω στη σφολιάτα που καλύπτει την πίτα.
- Για την επικάλυψη της πίτας: Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
- Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου