Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΕΚΤΙΚΑ 12

Μακαρονάδα σαλτσάτη με ζαμπόν

Μια πεντανόστιμη και γρήγορη πρόταση για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά !!

Υλικά για 3-4 πιάτα
ένα πακέτο μακαρόνια ή λαζάνια της αρεσκείας μας
μια κονσέρβα ζαμπόν τύπου ZWAN (340 γρ.)
1 μέτριο κρεμμύδι
1-2 μπαχάρια
1-2 γαρύφαλλα
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
ένα ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα και το τσιγαρίζουμε στην φωτιά με το λάδι.
Ρίχνουμε τον πελτέ, το νερό, τα μπαχαρικά και το αλάτι με το πιπέρι.
Τ’ αφήνουμε να πάρουν μια – δυο βράσεις και προσθέτουμε το ζαμπόν που το έχουμε κόψει σε χοντροκομμένες φέτες (η κονσέρβα που αναφέρω βγάζει 6-7 κομμάτια).
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τ’ αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20’ λεπτά.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι στην πορεία, με μεγάλη όμως προσοχή, γιατί το ζητούμενο είναι να έχουμε μια αρκετά δεμένη σάλτσα χωρίς πολλά νερά.
Προς το τέλος δοκιμάζουμε την σάλτσα και διορθώνουμε αν χρειαστεί στο αλατοπίπερο.
Συνοδεύουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί ή με τριμμένη μυζήθρα.
Όπως βλέπετε είναι πολύ νιαμ – νιαμ !!!!!!!
Καλή επιτυχία!


Σπιτικά Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά 11/05/12

Show: 
Video Category: 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά: 
Για τα μακαρόνια:
  • 500  γρ. αλεύρι σκληρό
  • 5 αυγά
  • λίγο αλάτι 
Για τους κεφτέδες:
  • 500 γρ. κιμάς
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 αυγό
  • 1 ντομάτα
  • 1 κολοκυθάκι
  • λίγη κανέλα
  • 1 παξιμάδι τριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • λίγος ξερός δυόσμος
  • αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 κ. σούπας τοματοπελτές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: 
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπώλ και προσθέτουμε την ντομάτα , το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι περασμένα από τον χοντρό τρίφτη και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά. Βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά και το αλάτι στο μίξερ ή στο χέρι μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα. Βάζουμε το νερό να βράσει με μπόλικο αλάτι. Την κόβουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε φύλλα με τον πλάστη. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε λεπτά  φετάκια. Αφρατεύουμε τα μακαρόνια με τα χέρια και τα βράζουμε  στο νερό. Τα βγάζουμε από το νερό, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα λαδώνουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα τους και τριμμένη μυζήθρα.


ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥΛΙΚΑ:(Για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 500 γρμ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο “Άλτις” κλασικό
  • 1 pumarro
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σπιτικό ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Κόβουμε το λουκάνικο σε φετάκια και το αλέθουμε στο πολυμίξερ για να γίνει σαν κιμάς. Το βάζουμε σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι και το σετάρουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να βγάλει όλο του το λίπος και να πάρει χρώμα.Αλέθουμε στο πολύμίξερ το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με το λουκάνικο  και το pumarro και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά της σάλτσας, περίπου 12 -15 λεπτά. Βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.Τα μεταφέρουμε ζεστά σε μία πιατέλα και τα περιχύνουμε με την καυτή σάλτσα. Σερβίρουμε άν θέλουμε με κεφαλοτύρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πίτα με ζαμπόν και αυγά


Bαθμολογία:
       
18 ψήφοι
Προστέθηκε από KristineS, 04.11.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Είναι παραδοσιακή Αγγλική συνταγή για το πρωινό ή το brunch των Χριστουγέννων. Μια εκπληκτική πίτα σε όψη και γεύση. Είναι εύκολη, γρήγορη και με λίγα υλικά. Την έχω φτιάξει όταν χρειαζόμουν γρήγορο φαγητό και έχει γίνει ανάρπαστη. Τις ευχαριστίες μου για τη συνταγή στη Stephanie Jaworski
Πίτα με ζαμπόν και αυγά
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 225 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 κ.σ Παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κ.γ αλάτι / ¼ κ.γ πιπέρι

Για την επικάλυψη της πίτας
  • 1 κ.σ γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ κούπας Παρμεζάνα τριμμένη
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Εποχιακά
Μέθοδος
Διατροφή
Κουζίνα
Δυσκολία
Περιέχει
Σερβίρει
6 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.
  2. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι.
  3. Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το ½ ζαμπόν. Σπάμε τα αυγά πάνω στο ζαμπόν και με ένα πιρούνι τρυπάμε τους κρόκους (δεν χτυπάμε τα αυγά, ώστε να αναμειχθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια).
  4. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, την Παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν.
  5. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν τουλάχιστον 2 εκ. μεγαλύτερες από την περίμετρο του ταψιού και τις γυρίζουμε προς τα έξω δημιουργώντας ένα πολύ μικρό «ρεβέρ».
  6. Με τα υπολείμματα από τη σφολιάτα, κόβουμε με το κου πατ σχεδιάκια και τα βάζουμε πάνω στη σφολιάτα που καλύπτει την πίτα.
  7. Για την επικάλυψη της πίτας: Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  8. Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
  9. Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά τα αυγά τους χωρίς γκρίνιες. Μπορεί να είναι περίεργη η κατασδκευή της αλλά η γεύση της θα σας αποζημιώσει!!!!


Ρολό σφολιάτας με τυριά, ζαμπόν και μπέικον


Bαθμολογία:
       
18 ψήφοι
Προστέθηκε από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 22.12.08
AdTech Ad
Ρολό σφολιάτας με τυριά, ζαμπόν και μπέικον
photo: ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φυλλά σφολιάτας
  • 100γρ μπέικον
  • 200γρ ζαμπόν σε φέτες
  • 200γρ ρεγκάτο
  • 100γρ φέτα
  • 150γρ κασέρι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι,πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Σερβίρει
8 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Σ'ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με το μπέικον ψιλοκομμένο
  2. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο
  3. Τα ρίχνετε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε καλά
  4. Απλώνετε τα 2 φύλλα σφολιάτας
  5. Στρώνετε τις φέτες του ζαμπόν και από πάνω μοιράζετε το μείγμα τυριών-μπέικον
  6. Τυλίγετε σε 2 ρολά και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί
  7. Ψήνετε τα ρολά στους 200-220 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν

Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν


Bαθμολογία:
       
7 ψήφοι
Προστέθηκε από geozervos, 07.03.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Εάν βαρεθήκατε την κλασική Μακαρονάδα με τον κιμά και θέλετε κάτι ποιό ιδιαίτερο και γευστικό με μικρή δυσκολία και σχετικά οικονομικό, δοκιμάστε αυτήν την συνταγή και...Καλή σας Όρεξη!!!
Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια πένες ή σαλιγκάρι ή ακομη και σπαγκέτι
  • 250 γρ. γκούντα (τριμμένο)
  • Γκούντα σε φέτες αρκετες για να καλύψουν το σκεύος
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 1 κουτί γάλα νουνού light συμπυκνωμένο
  • λίγο βούτυρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Δυσκολία
Σερβίρει
περίπου 7+ μερίδες (ανάλογα το μέγεθος)
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πιρέξ και τα αναμιγνύουμε μαζί με το τυρί και το ζαμπόν (σε κομματάκια), προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Βάζουμε τις φέτες Γκούντα και λίγα κομματάκια βουτύρου από επάνω και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε και μανιτάρια αν θέλουμε καθώς και να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν απο άλλα είδη τυριών, γαλοπούλα ή ο,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!
Όσο αφορά την ώρα ψησίματος διαφέρει απο φούρνο σε φούρνο.

Διαβάστε περισότερο: Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν http://www.sintagespareas.gr/sintages/makaronia-fournou-me-zampon.html#ixzz2qxi5dhmW


Ογκρατέν με πατάτες, κρεμμύδια και ζαμπόν

 

{image:title}

Συστατικά

  • 2 κιλά πατάτες βρασμένες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ½ κιλό κρεμμύδια μέτρια βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 400γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 2 + 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο τυρί για το σκεύος

Για την επικάλυψη
  • 1 ½ φλιτζάνι τυριά τριμμένα Entremont (Emmental-Gouda)
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • Πιπέρι




Εκτέλεση

Βίκυ Σμυρλή
Βράζετε και καθαρίζετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε ροδέλες και τις στραγγίζετε. Κάνετε το ίδιο και για τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγες – λίγες τις ροδέλες πατάτας και κρεμμυδιών. Αναμειγνύετε τα υλικά της επικάλυψης. Πασπαλίζετε με τυρί το σκεύος και στρώνετε μέσα μια σειρά πατάτες. Από πάνω στρώνετε τα κρεμμύδια και πάνω στα κρεμμύδια μια στρώση από λωρίδες ζαμπόν. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές από το μίγμα της επικάλυψης και συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Φροντίζετε να είναι η τελευταία στρώση πατάτες για να είναι η επιφάνεια στρωμένη ομαλά. Απλώνετε την υπόλοιπη επικάλυψη πάνω στο ογκρατέν και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25- 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν, να ενώσουν τα υλικά στο κέντρο και να έχει κάνει κρούστα ροδοκόκκινη στην επιφάνεια.



Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο Special

Είμαι ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ!
DSC_0027

Υλικά
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 κον κασέ
1 κ.σ. πελτέ
2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 με 3/4 κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. αλλαντικά της επιλογής σας σε κυβάκια (εγώ εδώ έβαλα λουκάνικα γαλοπούλας και μερικές φέτες σαλάμι μπίρας)
200 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο.

DSC_0001

Προσθέτουμε το σέλινο,τις πιπεριές,το κον κασέ,

DSC_0003

τον πελτέ,αλάτι και πιπέρι.   

DSC_0004

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Αν έχουμε πήλινη γάστρα είναι ευκαιρία να μαγειρέψουμε το φαγητό μας εκεί,
γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!!
Μεταφέρουμε λοιπόν τη σάλτσα στη γάστρα μας και προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό
νερό.

DSC_0007

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας,επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 50 λεπτά.

DSC_0009

Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα,ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε
τα αλλαντικά.

DSC_0011

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα!

DSC_0035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου