Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΕΚΤΙΚΑ 10(5)

 Κις Λορέν της Λίλας AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      
   

36 ψήφοι

Προστέθηκε από Λίλα, 05.01.09

AdTech Ad
Περιγραφή

Αλμυρή τάρτα με μπέϊκον που πάντα κλέβει την παράσταση!

Κις Λορέν της Λίλας

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη

    250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
    3 με 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση

    250 γρ. κασέρι
    250 γρ. έμμενταλ ή γκούντα
    200 γρ.ψιλοκομμένο μπέϊκον
    3 αυγά
    250 ml κρέμα γάλακτος

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Πίτες διάφορες

Μέθοδος

Φούρνου

Δυσκολία

Εύκολο

Περιέχει

Αβγά

Τυριά

Κρέμα γάλακτος

Αλλαντικά

Ειδικές περιστάσεις

Για μπουφέ

Σερβίρει

8 με 10 άτομα

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε μικρά κυβάκια το βούτυρο.
    Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα.
    Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο νερό μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας.
    Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
    Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο κέντρο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 30 εκ.Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το σκεύος προσέχοντας να την ανασηκώσουμε για να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.
    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέϊκον να καλύψει όλο τον πάτο της ταρτιέρας.
    Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.
    Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά πάνω από τα τυριά.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα!
    Σηκώστε με ένα μαχαίρι την ζύμη να δείτε αν έχει ροδίσει από κάτω. Αν χρειαστεί βάλτε το φούρνο στην κάτω λειτουργία ψησίματος πρώτα για 10 λεπτά και μετά άλλα 15 πάνω κάτω!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε χρόνο φτιάξτε την από το πρωί! Όσο μένει άψητη τόσο καλύτερη γίνεται γιατί τραβάει η ζύμη τα αυγά με την κρέμα και γίνεται πιο αφράτη!

Διαβάστε περισότερο: Κις Λορέν της Λίλας http://www.sintagespareas.gr/sintages/kis-loren-tis-lilas.html#ixzz2qlvEkSuC

Κρητικός ντάκος
       

εκτύπωση        
   

   

Υλικά για 4 άτομα

4 στρογγυλά κριθαροκούλουρα από την Κρήτη

600 γραμ ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

2 φλιτζ τσαγιού εκλεκτό ελαιόλαδο

300 γραμ ξινομυζήθρα Κρήτης

20 ελιές θρούμπες

Μπόλικη φρέσκια ρίγανη
   

   

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους 4 ντάκους. Τους ραντίζετε με λίγο νεράκι.

 Χρησιμοποιώντας το 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο τους περιχύνετε με αυτό.

   

Μοιράζετε πάνω στους ντάκους τις τριμμένες ντομάτες. Ότι περισσέψει το βάζετε γύρω

 τριγύρω τους. Πάνω από τις ντομάτες μοιράζετε τη ξινομυζήθρα.

   

Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με το δεύτερο φλιτζάνι ελαιόλαδο. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν για το τραπέζι σας μια κορυφαία σαλάτα.

Ρεβιθοκεφτέδες
       

εκτύπωση        
   

   

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό ρεβίθια

1 κουταλάκι κύμινο

3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά ρίγανη

2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

για τη σάλτσα

1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές λάδι

αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη
   

   

Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 12 ώρες.

   

Την επομένη τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζετε τα 5 τελευταία λεπτά. Τα σουρώνετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

   

Ανακατεύετε τον πολτό με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε όσο χρειάζεται και προσθέτετε λίγο αλεύρι (3-4 κουταλιές) μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται. Αλευρώνετε τα χέρια σας και πλάθετε το μίγμα μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

   

Τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

   

Ετοιμάζετε στο μεταξύ τη σάλτσα. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη ζαχαρίτσα. Βράζετε για 6-10 λεπτά.

   

Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα.
   

Κορκοτό(Αμφισσα)
       

εκτύπωση        
   

   

10 αυγά

2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κούπες τσαγιού αλεύρι (σκληρό)

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 φλιτζάνι του καφέ γλυκό τραχανά

1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

800γρ.θρυμματισμένη Φέτα

2 ½ κούπες τσαγιού τριμμένη κίτρινη κολοκύθα (ξυσμένη με κουταλάκι)

λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
   

   

Σ’ένα μπολ, ανακατεύετε τον τραχανά με το εβαπορέ γάλα και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 5 ,τουλάχιστον, ώρες μέχρι να φουσκώσει.

   

Αφού είναι έτοιμο το μείγμα, ρίχνετε σένα μπώλ όλα τα υλικά μαζί, καθώς και το κολοκύθι που έχετε ξύσει και ανακατεύετε καλά.

   

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο .

   

Βουτυρώνετε το ταψί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 200 για περίπου 40 λεπτά.

   

   

Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
       

εκτύπωση        
   

   

Η Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό το οποίο συνδυάζει το κρεμμύδι μαζί με το τοπικό τυρί της Μυκόνου τη τυροβολιά.

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

Για το φύλλο

600 γραμ αλεύρι

1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

λίγο αλάτι

1 φλιτζ του καφέ λάδι

για τη γέμιση

1 κιλό τυροβολιά

2 αβγά

2 ξερά κρεμμύδια

1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζ τσαγιού λάδι για την τελική πίτα
   

   

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε τη τυροβολιά σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο τα 2 αβγά και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί να ενοποιηθούν. Αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.

   

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη σφικτούτσικη που ξεκολλάει από μόνη της από τα τοιχώματα της λεκάνης που ζυμώνουμε.

   

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο τόσο μεγάλο που να υπερκαλύπτει το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Λαδώνουμε καλά το ταψί και βάζουμε το φύλλο.

   

Ρίχνουμε μέσα την έτοιμη γέμιση, γυρίζουμε τα κομμάτια του κάτω φύλλου προς τα μέσα να ακουμπήσουν πάνω στη γέμισή μας και ανοίγουμε δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο ζυμάρι.

   

Σκεπάζουμε τη κρεμμυδόπιτά μας, την χαράζουμε σε μπακλαβαδοτά κομμάτια, με ένα πιρούνι τρυπάμε κάθε κομμάτι 1-2 φορές, περιχύνουμε την κρεμμυδόπιτα με 1 φλιτζάνι λάδι και την ψήνουμε στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.

Λαχματζούν
       

εκτύπωση        
   

   

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΛΑΧ ΜΑΤΖΟΥΝ

200 γραμ μοσχαρίσιο κιμά

200 γραμ αρνίσιο κιμά

3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

5 κ.σ. φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη

2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές

3 κ. γλυκού μπούκοβο

Αλάτι

3 κ.σ.πελτέ τομάτας

ανηθο, μαιντανό

500γραμ αλεύρι για τη ζύμη
   

   

Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνετε στην άκρη.

   

Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπόλ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνιθο και μαίντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.

   

Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.

   

Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά. Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.

Σουφικό ( Iκαρία )
       

εκτύπωση        
   

   

4 πατάτες

4 κρεμμύδια

4 πράσινες πιπεριές

2 μελιτζάνες

2 ντομάτες

1 μικρή κολοκύθα

2 σκελίδες σκόρδο

4 καυτερές πιπεριές

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

λάδι

αλάτι
   

   

Κόβετε το κολοκύθι στη μέση, στη συνέχεια σε φετούλες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.

   

Στο ίδιο μπολ ψιλοκόβετε τις μελιτζάνες, ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες.

   

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε όλα τα λαχανικά χωρίς λάδι, να βράσουν στο ζουμί τους. Προσθέτετε τις καυτερές πιπεριές. Ανακατεύετε διαρκώς και προσθέτετε λίγο αλάτι.

   

Μόλις πιούν τα λαχανικά το ζουμί τους, προσθέτετε λάδι, λίγο κόκκινο κρασί.Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.Οταν μελώσει η σάλτσα και βράσουν τα λαχανικά ,αποσύρετε απο τη φωτιά και σερβίρετε.

Κουλουράκια αλμυρά
       

εκτύπωση        
   

   

600 γραμμ τριμ κίτρινα τυριά.

600 γραμμ. αλεύρι

200 γραμμ βούτυρο

Ανθρακούχο νερό
   

   

Αμανιγνύετε το βούτυρο με το αλεύρι και τα τυριά. Προσθέτετε τόσο ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη θρουλιαστή.

   

Ζυμώνετε με τα χέρια για να γίνει η μάζα συνεκτική.

   

Δίνετε στη ζύμη το σχήμα μακρόστενης φρατζόλας και τη κόβετε σε φετούλες

   

Ψήνετε τις φετούλες στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.

   

Μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη με βότανα της αρεσκείας σας.(Δενδρολίβανο,θρούμπι κλπ).
   

   

Για να τρίψετε καλύτερα τα μαλακά τυριά μπορείτε να τα βάλετε πριν στην κατάψυξη. Είναι μία εύκολη συνταγή που μου την έφτιαξαν σε μία φάρμα στη Γερμανία για τη ¨Μπουκιά και Συχώριο". Τα κουλουράκια βγήκαν, πραγματικά πεντανόστιμα !!.

Κρεατόπιτα
       

εκτύπωση        
   

   

Υλικά για ένα ταψί του φούρνου

600 γραμ ζύμη για χωριάτικο φύλλο

Για τη γέμιση

650 γραμ κιμά μοσχαρίσιο

2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

λίγη κανέλα

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

για τη μπεσαμέλ

2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο

3 κουτ σούπας αλεύρι

1 ποτήρι ζεστό γάλα

2 αβγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 φλιτζ τσαγιού τριμμένο κασέρι

λάδι για το άλειμμα των φύλλων
   

   

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να ψηθεί καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

   

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι, τη δάφνη και λίγη κανέλα. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι στο τηγάνι. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.

   

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει ένα απαλό χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και το ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο κασέρι και 2 αβγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ τον καβουρδισμένο κιμά και ανακατεύουμε.

   

Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Παίρνουμε την έτοιμη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες, τη μια λίγο μικρότερη από την άλλη. Ανοίγουμε τη μεγάλη μπάλα σε μια λεία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο νισεστέ. Τοποθετούμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.

   

Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι. Γυρίζουμε τα περισσεύματα του φύλλου προς τα μέσα να ακουμπήσουν πάνω στη γέμιση και ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο σε μέγεθος τέτοιο που να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.

   

Το σιγυρίζουμε γύρω-γύρω και χαράζουμε την πίτα μας σε μερίδες με μαχαίρι. Λαδώνουμε το πάνω φύλλο καλά και ψήνουμε την πίτα μας στο φούρνο στους 180ο για περίπου 45 λεπτά και μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε την κρεατόπιτα ζεστή σε πιατέλα.
   

   

Tips 1. Αν θέλετε προσθέστε στο κιμά 1 κουταλιά σούπας πελτέ. 2.ένα φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό θα πήγαινε πολύ με τούτη τη πίτα. 3. Για πιο έντονη γεύση ρίξτε μέσα στον κιμά 150 γραμ ψιλοκομμένο ζαμπόν την ώρα που τον καβουρδίζετε. 4. Χρησιμοποιήστε μίγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά μισό-μισό.

Αλμυρό κέικ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

21 θετικές   Ψήφισε: η συνταγή μου άρεσε

14 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε

Υλικά:

    1 κούπα γιαούρτι
    κάτι λιγότερο από μιση κούπα σπορέλαιο
    1 κούπα ζαμπόν
    4 φέτες μπέικον
    2 κούπες κίτρινο τυρί γκούντα
    1/2 κούπα κίτρινο τυρί τσένταρ
    2 κούπες αλεύρι
    3 κ.γ. καλογεμισμένα μπέικιν
    3 αυγά
    λίγο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:

Πολύ εύκολη, μα πάνω απ' όλα εύγευστη συνταγή, έτοιμη για ψήσιμο μέσα σε 5 λεπτά. Συνοδεύει τέλεια κρύα μπύρα τώρα το καλοκαίρι!

Η δοσολογία που σας δίνω είναι για 300 γρ. γιαούρτι και όταν λέω κούπα εννοώ το κυπελλάκι του γιαουρτιού.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τα αυγά ώστε να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το πιπέρι και στο τέλος τα τυριά με τα αλλαντικά μας.

Το μείγμα μας θα είναι μια παχύρευστη μάζα.

Λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με μπόλικη φρυγανιά ή αλεύρι τη φόρμα μας, τοποθετούμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μια ώρα περίπου.

Καλή σας επιτυχία!!!







Το κέικ μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί αντί για ψωμί στο τραπέζι σας.

Έγραψε η Cyberella
0

30.03.2010, 10:38

Κατηγορία: Πίτες - Ψωμιά, Συνταγές   

ψωμί ζύμες κέικ

Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας.

Το κέικ μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί αντί για ψωμί στο τραπέζι σας.

saltkeik Αλμυρό Kέικ
Για 4 άτομα

    1 γιαούρτι total μπλε
    1 κούπα του καφέ γραβιέρα (200 γρ)
    1 κούπα του καφέ σαλάμι Μιλάνου (200 γρ)
    3 αυγά
    1 φακελάκι baking powder
    2 κούπες του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 κούπα του καφέ ηλιέλαιο
    Αλάτι
    Πιπέρι

Πως το κάνουμε

Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder, το γιαούρτι, μία πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ηλιέλαιο.

Τρίψτε το τυρί, ψιλοκόψτε το σαλάμι και προσθέστε τα στο μπολ.

Ζυμώστε καλά το μείγμα ώστε τα υλικά να ανακατευτούν καλά.

Από τα αυγά χρησιμοποιήστε μόνο τα ασπράδια.

Ρίξτε τα στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα ώστε να γίνει πηχτή μαρέγκα.

Ρίξτε την μαρέγκα στο μείγμα και ζυμώστε πολύ απαλά.

Βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.

Απλώστε το μείγμα απαλά στην φόρμα και βάλτε το στο φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε 20 με 25 λεπτά το κέικ είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!

Αλμυρό κέικ όλα 200! AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

42 ψήφοι

Προστέθηκε από Rozana200406, 06.10.10

AdTech Ad
Περιγραφή

Ιδανικό για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, το γραφείο, την παρέα..και εύκολο να το θυμάσαι! Ολα τα υλικά είναι 200 γραμμάρια!

Αλμυρό κέικ όλα 200!

photo: kitro

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    200 γρ. αλεύρι φαρίνα
    200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
    200 γρ. γιαούρτι
    4 αυγά
    Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Αλμυρά κέικ - σουφλέ

Μέθοδος

Φούρνου

Δυσκολία

Εύκολο

Περιέχει

Αβγά

Τυριά

Γιαούρτι

Αλλαντικά

Σερβίρει

6 άτομα

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να "αφρατέψει" και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
    Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από περιοδικό συνταγών μιας εφημερίδας.Προσφέρεται για πολλές παραλλαγές αλλά είναι πολύ νόστιμη και γρήγορη "ως έχει".Καλή επιτυχία.

Chicken ''Fairytale'' AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

25 ψήφοι

Προστέθηκε από Aleksandra, 21.05.09

AdTech Ad
Περιγραφή

Ποτέ άλλοτε το στήθος κοτόπουλο δεν ήταν τόσο νόστιμο.

Chicken ''Fairytale''

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    2 στήθη κοτόπουλο
    1 βαζάκι μαγινέζα light (500 ml)
    3-4 κουταλιές ξύδι
    αλάτι

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Κοτόπουλο φιλέτο

Μέθοδος

Φούρνου

Διατροφή

Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο

Με λίγες θερμίδες

Με χαμηλά λιπαρά

Δυσκολία

Μέχρι 4 υλικά

Εύκολο

Και για αρχάριους

Σερβίρει

4 άτομα

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Ανοίγουμε το στήθος από το κοτόπουλο έτσι ώστε να είναι αρκετά λεπτό.
    Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ξύδι.
    Αλατίζουμε ελεφρά το στήθος και απλώνουμε το μείγμα της μαγιονέζας.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η μαγιονέζα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με το light συνοδευτικό ρίζι ή με πουρέ.

Κιμαλιδικο Κωνσταντινοπολίτικο AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

50 ψήφοι

Προστέθηκε από kiriakh58, 11.01.09

AdTech Ad
Περιγραφή

Ενα γευστικοτατο πιατο, ευπαρουσιαστο, ευκολο στην κατασκευη. Αρεσει ιδιαιτερα κυριως στα παιδια. Ειναι σαν αλλου ειδους μπιφτεκι. Πιστευω οσοι το φτιαξετε οτι θα σας αρεσει. Ανηκει στις κλασικες ελληνικες γευσεις με αρκετες γευστικες μνημες ομως απο Μικρα Ασια.

Κιμαλιδικο Κωνσταντινοπολίτικο

photo: angy

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    1 κιλο μοσχαρισιο κιμα
    400 γραμ κασερι κομμενο σε φετες
    1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
    2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
    1 φραντζολα ψωμι σε φετες ή ψωμι του τοστ
    1/2 κιλο ντοματες κομμενες σε ροδελες
    5 αυγα
    λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
    αλατι
    πιπερι
    κανελλα
    μοσχοκαρυδο
    λιγη ζαχαρη
    2 φλυτσανια του καφε ελαιολαδο

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Κιμάδες

Μέθοδος

Φούρνου

Κουζίνα

Πολίτικη

Δυσκολία

Εύκολο

Περιέχει

Αβγά

Τυριά

Σκόρδο

Ντομάτες

Σερβίρει

8

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Σε ενα μπωλ αναμειγνυω τον κιμα, το κρεμμυδι, το σκορδο, 1 φλυτζανι του καφε λαδι, 2 αυγα, 3-4 φετες ψωμι μουλιασμενο σε νερο ή κρασι, αλατι, πιπερι, κανελλα, μοσχοκαρυδο και δυοσμο.
    Αλειφω ενα ταψι με 1 φλιτσανι καφε λαδι. Στρωνω τις φετες του ψωμιου ωστε να καλυφθει ολη η επιφανεια, στρωνω το μειγμα του κιμα πανω στις φετες του ψωμιου και πανω απο τον κιμα στρωνω τις ντοματες.
     Ριχνω λιγο αλατι, ζαχαρη και μοσχοκαρυδο, καλυπτω με κασερι, ολη την επιφανει του φαγητου, χτυπαω 3 αυγα και περιχυνω το φαγητο
    Αλατιζω και το ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμ με αερα για 1 ωρα

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγη αυτη την εχω παρει απο το βιβλιο του Γιαννη Γκελντη 100 καλυτερες συνταγες της ελληνικης κουζινας

Κοτόπουλο τυλιγμένο σε αράβικη πίτα AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

68 ψήφοι

Προστέθηκε από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 26.06.09

AdTech Ad
Περιγραφή

Εντυπωσιακό και πάρα πολύ νόστιμο!!

Κοτόπουλο τυλιγμένο σε αράβικη πίτα

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    1 πακέτο αράβικες πίτες (συσκ.των 6)
    3 μπούτια φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένα
    1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
    1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
    1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
    1 κουτί μικρό μανιτάρια
    2 κρέμες γάλακτος light των 250 ml
    1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
    1 κούπα τριμμένο τυρί (της αρεσκείας σας)
    αλάτι-πιπέρι
    λίγο ελαιόλαδο

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Κοτόπουλο φιλέτο

Περιέχει

Πιπεριές

Μανιτάρια

Τυριά

Κρέμα γάλακτος

Ειδικές περιστάσεις

Για μπουφέ

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
    Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα αφήνουμε να βράσουν μεχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
    Κατόπιν ρίχνουμε και τις κρέμες γάλακτος και βράζουμε μέχρι να δέσει.
    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε μία - μία τις πίτες και τις τυλίγουμε σε ρολό.
    Τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη σε βουτυρωμένο PYREX, τις περιχύνουμε με τα υγρά που έχουν απομείνει στο τηγάνι και κατόπιν πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
    Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή σας όρεξη!

Μακαρονάδα με Τόνο και Κρέμα Γάλακτος AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

7 ψήφοι

Προστέθηκε από VASDIM, 12.09.09

AdTech Ad
Περιγραφή

Απιστευτη μακαρονάδα δοκιμασμένη απο συμφοιτητες και φίλους μου. Εκει καπου στη Σαλονίκη.. Κάναμε πειράματα και βγήκαν σε καλό.

Μακαρονάδα με Τόνο και Κρέμα Γάλακτος

photo: feggaraki

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    1 πάκο μακαρόνια Νο6
    2 κ.σ. τόνο σε νερό ή λάδι οτι προτιμάτε
    2 κρέμες γάλακτος των 350 γρ.
    1 κ.σ. μανιτάρια
    Τυράκι γκούντα τριμμένο
    1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
    1 ή 2 σκελίδες σκόρδο αναλογα με τα γουστα

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Με θαλασσινά

Δυσκολία

Εύκολο

Περιέχει

Ζυμαρικά

Μανιτάρια

Τυριά

Σκόρδο

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερο τα σουρώνουμε και τα καιμε με βιτάμ.
    Τσιγαρίζουμε καλά το κρεμυδάκι και το σκόρδο και έπειτα ρίχνουμε τις κρέμες, ελάχιστο νερό και τα μανιταρια μας.
    Μόλις δέσει η σάλτσα μας ρίχνουμε το τόνο, που τον έχουμε κόψει μικρά κομμάτια και φυσικά τον έχουμε στραγγίσει, ανακατέυουμε καλα μα γίνει ομοιογενής η σάλτα μας.
    Σερβίσουμε με τυράκι γούντα του πάει πολύ.

Καλή όρεξη...


Μακεδονίτικοι κεφτέδες AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

6 ψήφοι

Προστέθηκε από ΚΑΡΜΕΝ, 11.04.09

AdTech Ad
Περιγραφή

Κεφτεδάκια στο φούρνο, εντελώς διαφορετικά από τα συνηθισμένα, με αυγολέμονο!

Μακεδονίτικοι κεφτέδες

photo: golfo

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    2 κιλά χοιρινό κρέας σε κομμάτια, από μπροστινό μπούτι, όχι κιμάς
    2 αβγά για την γέμιση
    2 πράσα ψιλοκομμένα
    αλάτι
    κόκκινο πιπέρι
    μαυροπίπερο
    κύμινο
    2 αβγά για το αβγολέμονο
    1 λεμόνι για το αβγολέμονο

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Με κρεατικά

Κιμάδες

Μέθοδος

Φούρνου

Διατροφή

Χωρίς γλουτένη

Περιέχει

Αβγά

Ειδικές περιστάσεις

Για μπουφέ

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Ψιλοκόβουμε το κρέας στο μούλτι μας. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε.
    Λαδώνουμε το ταψί μας και πλάθουμε τον κιμά μας σε μικρά μπαλάκια, μέγεθος καρυδιού.Τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας.
    Πάνω από τα κεφτεδάκια ρίχνουμε αλάτι, κόκκινο πιπέρι και λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
    Στη συνέχεια τοποθετούμε αρκετό καυτό νερό στο ταψί(να σκεπαστούν τα κεφτεδάκια) και τα βάζουμε πάλι στο φούρνο για να βράσουν.
    Όταν τα κεφτεδάκια βράσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο με το ζουμάκι από το ταψί και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτήν την συνταγή την είδα στον "Καφέ με την Ελένη".

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

    ελέγξτε τα μπαχαρικά.

Μπριζόλες Αλα Μάφια AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

12 ψήφοι

Προστέθηκε από sourkouna, 02.10.09

AdTech Ad
Περιγραφή

Νοστιμότατη συνταγή και εύκολη. Την κάνω συχνά και δεν μένει ούτε για δείγμα.

Μπριζόλες Αλα Μάφια

photo: golfo

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    4 χοιρινές μπριζόλες
    500 γρ. μανιτάρια
    2 κ.σ. λάδι
    2 κ.σ. βούτυρο
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1/4 φλ. κονιάκ με 1/4 φλ. κρασί άσπρο
    1 κ.σ. πιπέρι πράσινο σε κόκκους
    350 ml κρέμα γάλακτος

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Χοιρινό

Περιέχει

Μανιτάρια

Κρέμα γάλακτος

Σερβίρει

4 άτομα

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Σπάμε τους κόκους πιπεριού και ανακατεύουμε με την κρέμα.
    Σωτάρουμε στο λάδι τις μπριζόλες για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά και τις τοποθετούμε σε ενα πυρέξ.
    Στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτηρο, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και σβήνουμε με το μείγμα κονιάκ - κρασί.
    Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα.
    Βράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατέυοντας και στη συνέχεια ρίχνουμε στο πυρέξ με τις μπριζόλες τη σάλτσα.
    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη μου και είναι απο το βιβλίο "Η κουζίνα της Μαφίας".

Το ψήσημο είναι ανάλογα το φούρνο.

Είναι έτοιμο όταν "δέσει" η σάλτσα.

Σερβίρεται με πουρέ ή ρυζάκι.



Ρεβύθια στο πήλινο AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

92 ψήφοι

Προστέθηκε από MAGEIRISSA, 29.08.08

AdTech Ad
Περιγραφή

Έτσι τα τρώμε εμείς τα ρεβύθια. Αφιερωμένα στη μικρή πίπη.

Ρεβύθια στο πήλινο

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    250 γρ - 300 γρ. ρεβύθια (εγώ παίρνω τα αποφλοιωμένα)
    1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο
    1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    2-3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
    1 καρότο ψιλοκομμένο
    1/2 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
    1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
    μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
    λάδι

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Όσπρια

Μέθοδος

Φούρνου

Κατσαρόλας

Διατροφή

Χορτοφαγική

Πλούσια σε φυτικές ίνες

Με λίγες θερμίδες

Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο

Vegan

Με χαμηλά λιπαρά

Χωρίς γλουτένη

Δυσκολία

Με βίντεο

Περιέχει

Πιπεριές

Μανιτάρια

Ντομάτες

Σκόρδο

Νηστίσιμα

Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Βάζουμε τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ, στο νερό να φουσκώσουν. Το νερό να τα σκεπάζει.
    Την άλλη μέρα, τα βράζουμε στη χύτρα περίπου 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αν έχουμε βάλει ρεβύθια με το φλοιό τους, τα τρίβουμε να φύγει όσο γίνεται.
    Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι, με την πιπεριά, για λίγο ρίχνουμε και το σκορδάκι, μαζί και το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τ'αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό.
    Σε ένα πήλινο σκεύος που σκεπάζεται, απλώνουμε τα ρεβύθια και τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε. Τα ρίχνουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.
    Πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ξεσκεπάζουμε να πάρει λίγο χρώμα το φαγάκι μας.
    Καλή μας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάζουμε όσο ψήνεται το φαγάκι μας αν έχει γίνει. Και φροντίζουμε να μην ξεμείνει από νεράκι. Ίσα να έχει μια σαλτσούλα. Δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή με ρεβύθια με το φλοιό τους.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα ρεβύθια θερωρούνται λειτουργικά τρόφιμα: περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, μειώνουν την LDL χοληστερόλη, βαλτιώνουν το ευερέθιστο έντερο και προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Penne con tono AdTech Ad

Bαθμολογία:
   

      


   

19 ψήφοι

Προστέθηκε από Kleoniki00, 22.04.09

AdTech Ad
Περιγραφή

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με τόνο. Την δοκίμασα σε ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και προσπάθησα να την φτιάξω στο σπίτι μόνη μου! Και πέτυχε ακριβώς!

Penne con tono

photo: Anfanger

    + στις Συνταγές μου
    + στη λίστα μου
    Δώσε βαθμό ή σχόλιο
    Προσωπικό σημείωμα
    Ανέβασε φωτογραφία
    Εκτύπωση
    Στείλτο με e-mail
    Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

    1 1/2 πακέτο πένες
    1 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο
    κάπαρη
    πιπεριές κόκκινες-κίτρινες
    ελιές
    2 κονσέρβες τόνο σε νερό

    Για την σως:
    μέλι
    λάδι
    μπαλσάμικο
    λίγη μουστάρδα

Στα γρήγορα

Κατηγορία

Με ζυμαρικά

Μέθοδος

Κατσαρόλας

Διατροφή

Με λίγες θερμίδες

Με χαμηλά λιπαρά

Πλούσια σε φυτικές ίνες

Δυσκολία

Και για αρχάριους

Εύκολο

Γρήγορο

Περιέχει

Ζυμαρικά

Μουστάρδα

Βαλσάμικο

Πιπεριές

AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:

    Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομματάκια, καθαρίζουμε τις ελιές.
    Σουρώνουμε το καλαμπόκι και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να μην έχει την μυρωδιά της κονσέρβας και βγάζουμε τον τόνο απ το νερό του.
    Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε και τις βουτυρώνουμε.
    Φτιάχνουμε την σως, βάζοντας σε ένα ποτήρι λάδι, μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα και χτυπάμε.
    Βάζουμε τα υλικά μέσα στις πένες μαζί με την σως και ανακατεύουμε καλά.
    Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και το σερβίρουμε σαν σαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τον τόνο καλό είναι να τον βάζουμε στο τέλος, αφού έχουμε προσθέσει τα υπόλοιπα υλικά και την σως και έχουμε ανακατέψει πρώτη φορά, για να μην διαλυθεί μέσα στις πένες. Όταν τον προσθέσουμε, ανακατεύουμε ελαφρά.

Στην σως, δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένες δοσολογίες. Προτιμάτε να είναι στην γεύση λιγάκι γλυκιά. Προσοχή στο ξύδι, όχι πολύ, γιατί θα ξινίσει.

Το συγκεκριμένο πιάτο μπορείτε να το δοκιμάσετε και ζεστό, έχει υπέροχη γεύση!

       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου