Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τέλειο γλάσο σοκολάτας

Bαθμολογία:
       
 
34 ψήφοι
Προστέθηκε από Αντιγόνη, 02.03.11

Περιγραφή

Γλάσο σοκολάτας λεπτής επικάλυψης που δεν σκληραίνει πολύ στο ψυγείο - θυμίζει επαγγελματική επικάλυψη για κεράσματα, καριόκες, αλλά και τούρτες.
Τέλειο γλάσο σοκολάτας
photo: anniokm
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (όχι με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο - 55% είναι οκ)
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης ή μέλι
  • 5 κ.γ. νερό
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Ανακατεύουμε τακτικά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έχει σχεδόν λιώσει η σοκολάτα.
  3. Απομακρύνουμε απο τη φωτιά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα τελείως λείο μίγμα. Δεν χτυπάμε δυνατά.
  4. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γλάσο όπως θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

 Όπως ανέφερα νωρίτερα, χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε: τούρτες, μικρά γλυκά, μπισκότα, καριόκες, εκλέρ, και οτιδήποτε άλλο θέλει σοκολατένια επικάλυψη.
 Το αποτέλεσμα που δίνει είναι μία λεπτή στρώση, με σατινέ όψη, που δεν σκληραίνει πολύ στο ψυγείο.
 Ό,τι περισσέψει μπαίνει στο ψυγείο και ξαναχρησιμοποιείται, αφού πρώτα το ζεστάνουμε για να "συνέλθει".
 Η συνταγή από την μετρ της σοκολάτας, Alice Medrich και το βιβλίο της, "Bitter Sweet"

Διαβάστε περισότερο: Τέλειο γλάσο σοκολάτας http://www.sintagespareas.gr/sintages/teleio-glaso-sokolatas.html#ixzz2rd428EhE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου