Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΕΚΤΙΚΑ 9

Σπιτική σφολιάτα

Bαθμολογία:
       
 
27 ψήφοι
Προστέθηκε από katerina78, 18.01.12
AdTech Ad

Περιγραφή

Η συγκεκριμένη σφολιάτα γίνεται σαν σφολιάτα εμπορίου με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!!!
Σπιτική σφολιάτα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

για το φύλλο:
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο ξύδι
  • περίπου μισό κιλό αλεύρι
για την επάλλειψη
  • 250-300γρ μαργαρίνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διατροφή
Δυσκολία
Φτιάχνει
3 μακρόστενες πίτες
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μισή μαργαρίνη
Βήμα 2
2) Μόλις λιώσει τελείως ρίχνουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσοχή να μην λιώσει τελείως αλλά να είναι παχύρευστο σαν κρέμα, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε.
Βήμα 4
4) Σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι όταν έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Βήμα 5
5) Το χωρίζουμε ανάλογα σε πόσα φύλλα θέλουμε να ανοίξουμε, (π.χ. για σπανακόπιτα ή τυρόπιτα χωρίζουμε στα δύο για να έχουμε δύο φύλλα ή για ζαμπονοκασερόπιτα και λουκανικόπιτα χωρίζουμε στα τρία και εχουμε τρεις μακρόστενες πίτες)
Βήμα 6
6) Ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ρίχνοντας αλεύρι κατά διαστήματα για να μην μας κολλαέι.
Βήμα 7
7) Με ένα πινέλο αλλοίφουμε το μισο φύλλο με τη λιωμένη μαργαρίνη
Βήμα 8
8) το διπλώνουμε
Βήμα 9
9) ξανα αλλοίφουμε το μισό
Βήμα 10
10) και ξαναδιπλώνουμε.
Βήμα 11
11) Το αλλοίφουμε όλο
Βήμα 12
12) και κλείνουμε τις άκρες
Βήμα 13
13) ξανα αλλοίφουμε
Βήμα 14
14) και ξαναδιπλώνουμε σαν πακετάκι.
Βήμα 15
15) Το αφήνουμε στην άκρη και το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
Βήμα 16
16) Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο κομμάτια. Η σφολιάτα μας είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε για οποιαδήποτε πίτα θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σφολιάτα για κασερόπιτα, λουκανικόπιτα ή για οποιαδήποτε πίτα (σπανακόπιτα, τυρόπιτα κ.τ.λ.) ή να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς. Πιστεύω ότι η τεχνική και όχι τα υλικά είναι που γίνεται το φύλλο τόσο τραγανό και μοιάζει σαν σφολιάτα εμπορίου!!!

Σφολιάτα σπιτική

Bαθμολογία:
       
 
54 ψήφοι
Προστέθηκε από MAGEIRISSA, 18.03.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Φύλλο σφολιάτας για πίτες που θα το φτιάξετε μόνοι σας.
Σφολιάτα σπιτική
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 1/2 κούπας νερό
  • 1/2 μπουκάλι σόδα ανθρακική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διατροφή
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

1) Σε λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι,κάνω μια λακούβα και ρίχνω μέσα το αλάτι, τη σόδα, το λάδι και το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας το. Παίρνω λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνω. Στην αρχή η ζύμη μου κολλάει πολύ. Όσο τη ζυμώνω δυνατά, παύει να κολλάει και γίνεται λεία και απαλή σα μετάξι. Θέλει περίπου 10 λεπτά δυνατό ζύμωμα.
2) Χωρίζω σε 2 ίσα μέρη και σκεπάζω με υγρή πετσέτα και αφήνω να σταθούν για 30 λεπτά.
3) Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη σε χοντρά φύλλα περίπου 35 εκ.
4) Χαράσω τη ζύμη και κόβω ακτινωτά γύρω - γύρω. Αλείφω τις επιφάνειες με λιωμένο βούτυρο. Διπλώνω τα κομμάτια τριγύρω φέρνοντάς τα στο κέντρο, το ένα πάνω στο άλλο. Επαναλαμβάνω το ίδιο με το άλλο φύλλο.Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βήμα 5
5) Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βήμα 6
6) Ανοίγω το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια λίγο μεγαλύτερο από το ταψί που πρόκειται να χρησιμοποιήσω και το στρώνω στο ταψί.
Βήμα 7
7) Βουτυρώνω το φύλλο και βάζω τη γέμιση της πίτας. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο που το ανοίγω κατά τον ίδιο τρόπο και το στρώνω ομοιόμορφα.
Βήμα 8
8) Αλείφω την επιφάνεια με γάλα ή βούτυρο και χωρίζω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω.


Ψωμί χωρίς ζύμωμα στη γάστρα

Bαθμολογία:
       
 
78 ψήφοι
Προστέθηκε από evdoba, 27.05.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Είναι μια συνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα στην γάστρα στο φούρνο μας. Ένα φοβερό καρβέλι χωρίς να λερώσουμε καθόλου τα χέρια!!
Ψωμί χωρίς ζύμωμα στη γάστρα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 900 γρ. νερό ελαφρά χλιαρό
  • 16 γρ. μαγιά σκόνη
  • 2 κουτ. τσ. αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1000 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη ή συμβατικό (500 γρ. αρχικά + 500 γρ. μετά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε ένα μπωλ βάζουμε 900 ml. ελαφρά χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και 2 περίπου φακ. μαγιά και τη διαλύουμε. Αφήνουμε λίγο (5 λεπτά) και προσθέτουμε τα 500 γρ. αλεύρι. Ανακατεύουμε με χτυπητήρι (όπως πάντα).
Βήμα 2
2) Αφήνουμε λίγο να σταθεί και προσθέτουμε το αλάτι και τα άλλα 500 γρ. αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
3)
Αλευρώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε το μίγμα. Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να δράσει η μαγιά και να φουσκώσει να γίνει "μπαφουνάτη" ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250oC. Παίρνουμε μια γάστρα ή άλλο σκεύος με καπάκι και στρώνουμε λαδόκολλες. Τις βγάζουμε και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο που προθερμαίνεται. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι μας, πασπαλίζουμε με σπόρους και «διπλώνουμε» με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Γυρνάμε λίγο λίγο το ζυμάρι σαν να το διπλώνουμε και ξαναπασπαλίζουμε. Μόλις φτάσει στη θερμοκρασία του ο φούρνος, βγάζουμε τη γάστρα, στρώνουμε τις λαδόκολλες που ετοιμάσαμε και ρίχνουμε το αφράτο υδαρές μίγμα μέσα. Πασπαλίζουμε με σπόρους που μας αρέσουν (εγώ εβαλα σουσάμι, νιφάδες κεχριού, παπαρουνόσπορο και γλυκάνισο). Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο.
Βήμα 4
4)
Βάζουμε το επίσης καυτό καπάκι του σκεύους και βάζουμε την γάστρα στο φούρνο στους 250oC. Μετά μισή ώρα το κατεβάζουμε στους 220oC. Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα (συνολικά 1 ώρα). Κλείνουμε το διακόπτη και ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου. Βγάζουμε τη γάστρα χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι. Αν ανοίξουμε το καπάκι θα γίνει πιο στεγνό. Το κόβουμε μόνο αφού κρυώσει καλά. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπρούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίγματα αλεύρων και ολικής άλεσης και καλαμποκάλευρο και οποιοδήποτε άλλο αλεύρι και άμυλο.
Είναι σημαντικό να μην ανοίξει το καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αν δεν υπάρχει γάστρα, με ένα βαθύ σκεύος σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μπορούμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Η μεγαλύτερη απόλαυση είναι όταν ανοίγουμε το καπάκι για να δούμε το αποτέλεσμα της "τυφλής" μα πετυχημένης συνταγής.
Μια συνταγή από το  beer.gr.

Ευχαριστούμε την glikoula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.


Anhtaki, όπως και όλα τα ζυμάρια με μαγιά (κατά τη γνώμη μου) γίνονται και με σκόνη και με νωπή μαγιά.
Το μυστικό είναι να αφήσουμε τη μαγιά να δράσει καλά χωρίς να την αλατίσουμε.
Θα έχετε καταπληκτικό αποτέλεσμα αν προσθέσετε το αλάτι μετά το πρώτο φούσκωμα!!
Sol81, εξαρτάται από το πόσο ζεστό είναι το δωμάτιο. Άλλοτε θέλει 1-1,5 ώρα κι άλλοτε μου έτυχε με πολλή ζέστη σε μισή ώρα ναναι έτοιμο!


ορίτσια σύνολο 1 ώρα. Μισή στους 250 και άλλη μισή στους 220

Τυροπιτάκια στο τηγάνι

Bαθμολογία:
       
 
5 ψήφοι
Προστέθηκε από ace, 25.02.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Πανεύκολα, νόστιμα, ό,τι πρέπει για ξαφνικούς επισκέπτες.
Τυροπιτάκια στο τηγάνι
photo: golfo
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αβγά
  • λίγο μαυροπίπερο
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1 κ.γ. ζαχαρη
  • 1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού σπορέλαιο
  • 1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού γάλα
  • 1/2 κούπα του νέσκαφε χλιαρό νερό
  • φαρίνα περίπου μισό πακέτο (250 γρ.)
  • τυρί φέτα τριμμένο
  • λαδι για τηγανι
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Περιέχει
Φτιάχνει
γύρω στα 25 τεμάχια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω με ενα πιρούνι τα υλικά σε ενα μπολ.
  2. Ρίχνω σιγά σιγά τόση φαρίνα, ωστε να επιτύχω ενα χυλό σαν του κεικ περίπου.
  3. Ρίχνω και την τριμμένη φετα, ανακατεύω και αφήνω κανένα δεκάλεπτο.
  4. Βάζω αρκετό λάδι σε τηγάνι να κάψει και με ενα κουτάλι της σούπας ρίχνω εδω κι εκεί κουταλιές απο το χυλό.
  5. Μόλις ροδίσουν απ΄τη μια μεριά, γυρίζω κι απο την άλλη.
  6. Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το παραπανίσιο λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λάδι στο τηγάνι να είναι αρκετό, για να μη μείνουν άψητα στο κέντρο. Φτιάχνονται με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Παίρνω με ενα κουτάλι χυλό απο το μπολ και με ενα άλλο βοηθάω το χυλό να μπει στο τηγάνι ομοιόμορφα. Καλή επιτυχία σε όποιον τα φτιάξει!

Σχόλιο από christin2, 28-2-10  
Μολις διαβασα την ευκολια και γρηγοραδα της συνταγης σου, ετρεξα κατευθειαν να τα φτιαξω. "Πειραξα" λιγο τη συνταγη βαζοντας λιγο αλατακι και ενα κουταλακι μπέικιν. Δεν εχω λογια... Πιο τελεια δεν μπορουσαν να γινουν!!!!! Οι κουταλιτσες ηρθαν και φουσκωσαν κι εγιναν σαν αλμυροι λουκουμαδες. Περιττο να σου πω οτι τα τσακισαμε οικογενειακως!!! Κατοχυρωνεται!!!!!!! Ευχαριστω παρα πολυ και φυσικα πεντε πηρουνακια [γιατι δεν εχει παρα πανω...] ΤΑ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΧΤΑ. Μπραβο και παλι μπραβο
 
εγω τα εφτιαξα σημερα και εχω να πω τα εξης!η ζυμη θελει πραγματι αλατακι γιατι ειναι αγευστη,εγω δοκιμασα τα πρωτα που τηγανισα και στην υπολοιπη ζυμη εβαλα αλατακι,και αρκετο τυρακι γιατι χανεται.
στη δευτερη τηγανια εβαλα και παρμεζανα,και τα εκανα πιο μικρα και τα τηγανισα σε πιο χαμηλη θερμοκρασια για να ψηνεται η ζυμη μεσα.
στην ουσια ειναι λουκουμαδακια με τυρι.
για τα παιδακια ειναι μια γρηγορη και ευκολη λυση.
ευχαριστω
 
εγω δεν τα τηγανιζω σε σιγανη φωτια,αλλα το ματι στο τερμα.μολις τα βγαλω απ το τηγανι τα βαζω σε πιατελα στρωμενη με χαρτι κουζινας και ο,τι περιττο το απορροφαει το χαρτι.ελπιζω να βοηθησα.
golfo,ευχαριστω για τα πιρουνακια καλη μου.το αλατι ειναι θεμα γουστου,εγω βαζω αρκετη φετα,οποτε το αποφευγω.
 

Τυροπιτάκια μπομπάτα

Bαθμολογία:
       
 
144 ψήφοι
Προστέθηκε από evdoba, 28.03.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Γρήγορα νόστιμα, αφράτα, ευέλικτα και εμφανίσιμα. Φτιάχνει περίπου 32 κομμάτια των 10 εκ.
Τυροπιτάκια μπομπάτα
photo: lenale
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για τη ζύμη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.τσ. αλάτι
  • 1 φακελ. μαγια ξηρή Γιώτης
  • 5 ποτήρια περίπου αλεύρι.

Για τη γέμιση
  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 ασπράδια
  • 2 κρόκους για να αλείψουμε στο τέλος
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Φτιάχνει
περίπου 32 κομάτια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε σε ένα μπωλ το λάδι τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε μετά τη μαγιά. Αφήνουμε 3 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και να διαλυθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και χτυπώντας το ζυμάρι με μια κουτάλα με τρύπα στη μέση.
  4. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50-70°C να φουσκώσει.
  5. Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε τη φέτα, τρίβουμε το κεφαλοτύρι, τα ρίχνουμε σε ένα χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύουμε.
  6. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το μοιράζουμε ξανά και ξανά ώσπου να έχουμε μπαλίτσες σαν ένα μεσαίο μανταρίνι.
  7. Είτε: α) Ανοίγουμε στον λαδωμένο πάγκο της κουζίνας το ζυμαράκι σε τρίγωνο σχήμα περίπου και βάζουμε τη γέμιση στην βάση του τριγώνου και τυλίγουμε κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα στην αρχή προς την κορυφή. Σχήμα μακρουλό και αν θέλουμε του δίνουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου.
  8. β) Ανοίγουμε το ζυμάρι σε τετράγωνο (σε αυτήν την περίπτωση ανοίγουμε όλη τη ζύμη σε ένα φύλλο και χαράζουμε κομάτια τετράγωνα). Βάζουμε τη γέμιση στη μέση και πιάνουμε τις τέσσερεις άκρες και ενώνουμε πάνω στο κέντρο. Ενώνουμε και τις 4 λοξές πλευρές αν θέλουμε.
  9. γ) Το πιο γρήγορο από όλα τα σχέδια. Παίρνουμε την μπαλίτσα στην παλάμη μας και κάνουμε μια λακούβα. Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση και την κλείνουμε μέσα στη ζύμη.
  10. Τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  11. Βάζουμε τα τυροπιττάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα όχι κοντά πολύ για να έχουν περιθώριο να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.
  12. Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο και αφήνουμε στους 50-70°C να φουσκώσουν.
  13. Ψήνουμε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Παρακολουθούμε το ρόδισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για κάτι ακόμα πιο γρήγορο χωρίζουμε το ζυμάρι μόλις φουσκώσει σε 3 ή 4 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομάτι σε ένα παραλληλόγραμο φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση κατα μήκος της μεγάλης πλευράς, τυλίγουμε και τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Αλείφουμε με αυγό και προαιρετικά χαράζουμε λοξά κομμάτια.
ΓΕΜΙΣΗ: Στη γέμιση εκτός από τα τυριά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες ή ακόμα και αλλαντικά.
Τα αποθηκεύουμε σε τάπερ ή πλαστική σακούλα τροφίμων ώστε να μείνουν μαλακά.
Εξαφανίζουνται γρήγορα ζεστά!
Την συνταγή την έχω χρόνια από τη φίλη μου τη Ρούλα. Την ευχαριστώ πολύ, γιατί με έβγαλε ασπροπρόσωπη άπειρες φορές και στο σπίτι και σε εκδρομές!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:
  • Χρησιμοποιήστε αλεύρι και μαγιά χωρίς γλουτένη,
  • Σιγουρευτείτε για τα τυριά.

Τυρόσουπα

Bαθμολογία:
       
 
7 ψήφοι
Προστέθηκε από Amanda, 02.09.08
AdTech Ad

Περιγραφή

Πανεύκολο υπέροχο πιάτο, γεμάτο άρωμα και γεύση!
Τυρόσουπα
photo: Strumfita1
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γραμ. κασέρι
  • 160 γραμ. γάλα
  • 60 γραμ. βούτυρο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 ποτηράκι τσίπουρο
  • 4 φέτες ψωμί από χωριάτικο καρβελάκι
  • Πιπέρι χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Εποχιακά
Μέθοδος
Σερβίρει
4 άτομα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόψτε το κασέρι σε λεπτές λουρίδες, σκεπάστε τις με το γάλα και αφήστε το κασέρι να μαλακώσει μέσα στο γάλα για περίπου 2 ώρες.
  2. Μόλις περάσουν αυτές οι 2 ώρες, βάλτε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώστε 15 γραμ. βούτυρο, προσθέστε το τσίπουρο και το κασέρι - στραγγισμένο από το γάλα - και ανακατεύοντας συνέχεια, αφήστε το να λυώσει.
  3. Προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν ανακατεύοντας συνέχεια. Το μείγμα πρέπει να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
  4. Σε ένα τηγάνι λυώστε το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίστε το ψωμί κομμένο σε μεγάλους κύβους.
  5. Μοιράστε το ψωμί σε 4 μπολ, περιχύστε με το λυωμένο κασέρι και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το δυόσμο και με το χοντροτριμμένο πιπέρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πιάτο αυτό γίνεται ένα υπέροχο ορεκτικό, ειδικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα... είναι πολύ νόστιμο και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! :-)
Καλή σας όρεξη! :-)

Τυρομπαλάκια

Bαθμολογία:
       
 
30 ψήφοι
Προστέθηκε από pinalaki, 30.05.10
AdTech Ad

Περιγραφή

Τυρομπαλάκια πεντανόστιμα .. αν κάνετε δίαιτα μείνετε μακρια!!!!!!!
Τυρομπαλάκια
photo: zafirenia
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:


  • 400 γρ. διάφορα τυρια (κασέρι - γκόυντα - έμενταλ)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κ.σ. κορν-φλάουρ
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι
Στα γρήγορα
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Τρίβουμε τα τυράκια μας και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή.
Βήμα 2
2) Την ανακατεύουμε με τα τυριά και προσθέτουμε το κορν-φλάουρ. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ή μία νύχτα.
Βήμα 3
3) Την επόμενη μέρα τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την Sol81 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
 

Τυροκροκέτες της Σοφίας

Προστέθηκε από sofia91, 01.05.10
AdTech Ad

  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φέτα
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 450 γρ. φριγανιά τριμμένη
  • 1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
  • άσπρο πιπέρι
Στα γρήγορα
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια.
  2. Χτυπάμε τ' αυγά με το γάλα και μέσα σ' αυτό το μείγμα βουτάμε τα κομμάτια της φέτας.
  3. Μετά τα περνάμε ένα - ένα στο αλεύρι, τα ξαναβουτάμε στο μείγμα και τέλος στη φρυγανιά.
  4. Βάζουμε τις τυροκροκέτες στην κατάψυξη και μετά από 2 ώρες τις τηγανίζουμε στη φριτέζα στους 180 ή στο τηγάνι με πολύ λάδι.
 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου