Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΥΡΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ


ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΥΛΙΚΑ:
Για το γύρο:

    1 κομμάτι χοιρινή πανσέτα
    200 γρ. μουστάρδα
    καπνιστή πάπρικα γλυκιά
    αλάτι, πιπέρι
    2 κρεμμύδια λεπτοκομμένα


Για το τζατζίκι:

    500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    3 αγγούρια
    1 πράσινο μήλο
    1 ματσάκι δυόσμο
    ελαιόλαδο
    αλάτι πιπέρι


Για τις πίτες:

    6 μικρές πίτες
    ελαιόλαδο
    φρέσκια ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχίζουμε με το γύρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανοίγουμε κατά μήκος την πανσέτα, αλείφουμε με μουστάρδα και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Την τυλίγουμε σε ρολό και καρφιτσώνουμε με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 20΄ να πάρει χρώμα.

Φτιάχνουμε το τζατζίκι: Τρίβουμε στο σαλατοκόπτη τα αγγούρια και το μήλο. Αλατίζουμε ελαφρά και τα στύβουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα στημένα αγγούρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ η πανσέτα έχει πάρει χρώμα. Τη βγάζουμε από το φούρνο, τη τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμη στους 150 βαθμούς.
Βγάζουμε τη πανσέτα, τη κόβουμε σε λεπτά κομματάκια, τα ανακατεύουμε με το λεπτοκομμένο κρεμμύδι.
Ετοιμάζουμε τις πίτες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη, τις βάζουμε στο φούρνο μαζί με την παντσέτα στους 200 βαθμούς για 10΄.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το γύρο και τις πίτες και συνοδεύουμε σε μπολ με το τζατζίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου