Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΕΤΣΙΝΑΣ

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ρετσίνας

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ρετσίνας


Υλικά:

    1 συσκευασία χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
    ελαιόλαδο
    8 -10 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
    1 ποτήρι κρασιού ρετσίνα
    αλάτι
    πιπέρι
    1 λεμόνι
    φρέσκο θυμάρι
    20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τις μπριζόλες σε λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με την ρετσίνα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε χυμό από λεμόνι, το βούτυρο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η ρετσίνα στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.

Μία συνταγή από τον σεφ Βασίλη Αλβανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου