Αστρολογικές προβλέψεις
Θα ξαναειμαστε μαζι; Πως θα εξελιχθει η σχεση μου; Ποτε να αρχισω διαιτα για να χω επιτυχια; Που να ταξιδεψω για να βρω τον ερωτα;
Αναλύσεις γενέθλιου χάρτη,συναστρίας,ηλιακής και σεληνιακής επιστροφής.Διελεύσεις πρόοδοι .Αμεσες απαντησεις εχεμυθεια σοβαροτητα : astro-danai@hotmail.com
astro-danai.webnode.gr
Υλικα
1 προς 3 αναλογια πιλαφι νερο η ζωμος κοτας
βουτυρο 3 κ σουπας ανα ποτηρι ρυζιου
αλατι πιπερι
πρωτα αφηνουμε το πιλαφι 1 ωρα σε ζεστο αλατισμενο νερο
μετα καβουρντιζουμε βουτυρο, ριχνουμε πιλαφι και μετα νερο, καπακωνουμε και αφηνουμε να σιγοβρασει 10-15 λεπτα.
βγαζουμε απο φωτια, βαζουμε καθαρη πετσετα και το σκεπαζουμε παλι και τ αφηνουμε να σιγοβρασει αλλα 15-20 λεπτα.καθολου δεν ανακατευουμε γιατι λασπωνει.
με ξυλινη κουταλα μονο οταν ειναι να σερβιριστουμε.
http://e-sofia.gr/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%95%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%93%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3/36-syntages-katsarolas/503-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%A0%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%A6%CE%99
7 Φεβρουαρίου 2014
Πώς φτιάχνουμε σπυρωτό πιλάφι (και το πρώτο μου βίντεο!)
Ένα από τα πράγματα που μου έμαθε η μαμά μου και το οποίο, ομολογουμένως, φτιάχνει πολύ πετυχημένα, είναι το σπυρωτό πιλάφι. Το θεωρώ μάλιστα κάτι τόσο απλό και στάνταρ στην κουζίνα μας, που δεν έδωσα ποτέ σημασία, θεωρούσα ότι το να φτιάξει κανείς ένα πιλαφάκι είναι απλή υπόθεση! Μέχρι που μίλησα με μερικές φίλες μου οι οποίες με πληροφόρησαν ότι πιλάφι αποφεύγουν να φτιάξουν γιατί τους βγαίνει συνήθως λαπάς. Αφού σταυροκοπήθηκα με απορία, σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να αφήσω τον κόσμο έτσι να ταλαιπωρείται άδικα κι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τα μυστικά για πετυχημένο πιλάφι.
Σημείωση: αυτές οι οδηγίες είναι για ρύζι που είναι ΜΑΛΑΚΟ και σπυρωτό. Αν σας αρέσει το ρύζι πιο "al dente", μειώστε την αναλογία του νερού σε 1 ρύζι προς 2 νερό.
Έχουμε και λέμε:
Πρώτον, χρησιμοποιούμε το σωστό ρύζι, που είναι είτε parboiled (τύπου Uncle Ben's δηλαδή) ή να γράφει "για πιλάφι". Οι οδηγίες που σας δίνω ισχύουν και για ρύζι μπασμάτι.
1 : 3, η "μαγική" αναλογία. Δηλαδή: 1 φλιτζάνι ρύζι με 3 φλιτζάνια νερό. Ή 2 φλιτζάνια ρύζι, 6 φλιτζάνια νερό και πάει λέγοντας.
Δεν το ανακατεύουμε! ΠΟΤΕ! Βάζουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο μέχρι να τελειώσει το νερό του και να μαλακώσει. Δεν το πειράζουμε όλη την ώρα να δούμε αν έχει γίνει. Προς το τέλος μόνο, σπρώχνουμε λίγο στην άκρη το ρύζι να δούμε αν έχει ακόμα νερό και δοκιμάζουμε αν έχει μαλακώσει όσο θέλουμε. Συνήθως σε 20 λεπτά είναι έτοιμο. Αν έχει γίνει μαλακό και δεν έχει πιει όλο του το νερό, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να τελειώσει το νερό.
Βάζουμε λίγο βουτυράκι, αν θέλουμε, από πάνω, σκεπάζουμε ξανά κι αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει μόνο του.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το βίντεο που σας ετοίμασα (και με επιείκεια παρακαλώ, γιατί είναι το πρώτο μου!)
http://www.foodaki.gr/2014/02/how-to-make-pilafi.html
Θα ξαναειμαστε μαζι; Πως θα εξελιχθει η σχεση μου; Ποτε να αρχισω διαιτα για να χω επιτυχια; Που να ταξιδεψω για να βρω τον ερωτα;
Αναλύσεις γενέθλιου χάρτη,συναστρίας,ηλιακής και σεληνιακής επιστροφής.Διελεύσεις πρόοδοι .Αμεσες απαντησεις εχεμυθεια σοβαροτητα : astro-danai@hotmail.com
astro-danai.webnode.gr
Υλικα
1 προς 3 αναλογια πιλαφι νερο η ζωμος κοτας
βουτυρο 3 κ σουπας ανα ποτηρι ρυζιου
αλατι πιπερι
πρωτα αφηνουμε το πιλαφι 1 ωρα σε ζεστο αλατισμενο νερο
μετα καβουρντιζουμε βουτυρο, ριχνουμε πιλαφι και μετα νερο, καπακωνουμε και αφηνουμε να σιγοβρασει 10-15 λεπτα.
βγαζουμε απο φωτια, βαζουμε καθαρη πετσετα και το σκεπαζουμε παλι και τ αφηνουμε να σιγοβρασει αλλα 15-20 λεπτα.καθολου δεν ανακατευουμε γιατι λασπωνει.
με ξυλινη κουταλα μονο οταν ειναι να σερβιριστουμε.
http://e-sofia.gr/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%95%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%93%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3/36-syntages-katsarolas/503-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%A0%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%A6%CE%99
7 Φεβρουαρίου 2014
Πώς φτιάχνουμε σπυρωτό πιλάφι (και το πρώτο μου βίντεο!)
Ένα από τα πράγματα που μου έμαθε η μαμά μου και το οποίο, ομολογουμένως, φτιάχνει πολύ πετυχημένα, είναι το σπυρωτό πιλάφι. Το θεωρώ μάλιστα κάτι τόσο απλό και στάνταρ στην κουζίνα μας, που δεν έδωσα ποτέ σημασία, θεωρούσα ότι το να φτιάξει κανείς ένα πιλαφάκι είναι απλή υπόθεση! Μέχρι που μίλησα με μερικές φίλες μου οι οποίες με πληροφόρησαν ότι πιλάφι αποφεύγουν να φτιάξουν γιατί τους βγαίνει συνήθως λαπάς. Αφού σταυροκοπήθηκα με απορία, σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να αφήσω τον κόσμο έτσι να ταλαιπωρείται άδικα κι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τα μυστικά για πετυχημένο πιλάφι.
Σημείωση: αυτές οι οδηγίες είναι για ρύζι που είναι ΜΑΛΑΚΟ και σπυρωτό. Αν σας αρέσει το ρύζι πιο "al dente", μειώστε την αναλογία του νερού σε 1 ρύζι προς 2 νερό.
Έχουμε και λέμε:
Πρώτον, χρησιμοποιούμε το σωστό ρύζι, που είναι είτε parboiled (τύπου Uncle Ben's δηλαδή) ή να γράφει "για πιλάφι". Οι οδηγίες που σας δίνω ισχύουν και για ρύζι μπασμάτι.
1 : 3, η "μαγική" αναλογία. Δηλαδή: 1 φλιτζάνι ρύζι με 3 φλιτζάνια νερό. Ή 2 φλιτζάνια ρύζι, 6 φλιτζάνια νερό και πάει λέγοντας.
Δεν το ανακατεύουμε! ΠΟΤΕ! Βάζουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο μέχρι να τελειώσει το νερό του και να μαλακώσει. Δεν το πειράζουμε όλη την ώρα να δούμε αν έχει γίνει. Προς το τέλος μόνο, σπρώχνουμε λίγο στην άκρη το ρύζι να δούμε αν έχει ακόμα νερό και δοκιμάζουμε αν έχει μαλακώσει όσο θέλουμε. Συνήθως σε 20 λεπτά είναι έτοιμο. Αν έχει γίνει μαλακό και δεν έχει πιει όλο του το νερό, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να τελειώσει το νερό.
Βάζουμε λίγο βουτυράκι, αν θέλουμε, από πάνω, σκεπάζουμε ξανά κι αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει μόνο του.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το βίντεο που σας ετοίμασα (και με επιείκεια παρακαλώ, γιατί είναι το πρώτο μου!)
http://www.foodaki.gr/2014/02/how-to-make-pilafi.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου