Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Chefoulis

    Γλυκα
    Ζυμαρικα
    Θαλασσινα
    Κρεατικα
    Λαδερα
    Λαχανικα
    Ορεκτικα
    Όσπρια
    Πιτεσ Ζυμεσ
    Ποτα Ροφηματα
    Σαλατεσ
    Σαλτσεσ
    Σουπεσ
    Περιστασεισ

Σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι και γιαούρτι

Σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι και γιαούρτι

από ΑρτεμησίαΚατηγορία: Γλυκά
Προετοιμασία: 20 λεπτάΜαγείρεμα: 30-35 λεπτά   
Υλικά

    Γιαούρτι στραγγιστό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού   
    Σιμιγδάλι χοντρό 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού   
    Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού   
    Αυγά 4 τεμ   
    Μαργαρίνη 1 φλιτζάνι του τσαγιού   
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού   
    Αμύγδαλα καβουρδισμένα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού   
    Κονιάκ 4 κουταλιές της σούπας   
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας   
    Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 125 γρ   
    Αλάτι 1 πρέζα   

Για το σιρόπι

    Ζάχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού   
    Νερό 3 φλιτζάνια του τσαγιού   
    Λεμόνι 2 κουταλάκια του γλυκού ΄χυμό και 3 τεμ φλούδα   

Για επικάλυψη

    Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 125 γρ   
    Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας   
    Κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας   
    Νερό 2 κουταλιές της σούπας   

Οδηγίες

Σε μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι με την σόδα και το αλάτι  και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ  χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με την μαργαρίνη , να αφρατέψει, χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους και ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μπολ με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ,το σιμιγδάλι με την σόδα και το αλάτι. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν-μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί , αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).

Για το σιρόπι : Βάζουμε το νερό ,την ζάχαρη , τον χυμό λεμονιού και τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε  περίπου 7-8 λεπτά . Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζουμε από τον φούρνο,  κάνουμε τρύπες μικρές με ένα πιρουνάκι και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

Για την επικάλυψη : Λιώνουμε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαράζουμε σε ρόμβους το γλυκό και το περιχύνουμε με την σάλτσα σοκολάτας.

* Συνοδεύεται πολύ ωραία με παγωτό.
Share:
Print
Δημοφιλέστερες Συνταγές

    Ψωμί σπιτικό
    Ψωμί σπιτικό
    Μακαρόνια φούρνου με φέτα
    Μακαρόνια φούρνου με φέτα
    Μελιτζάνες στον φούρνο
    Μελιτζάνες στον φούρνο
    Τυρόπιτα στιγμής
    Τυρόπιτα στιγμής
    Πατατοκροκέτες φούρνου
    Πατατοκροκέτες φούρνου
    Τάρτα καρμπονάρα
    Τάρτα καρμπονάρα

Like us on Facebook
CookTime.gr
Follow us on Twitter
Top blogs συνταγών

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr.
Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο.
Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές.
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@chefoulis.gr

    Νέα
    Όροι χρήσης

Copyright © 2014 Chefoulis. All Rights Reserved.
Κατασκευή ιστοσελίδων nevma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου