Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΠΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ

    Συνταγές   
    Επιλογές   
    Ειδήσεις   
    Εστιατόρια   
    Καφέ/Μπαρ   
    Μαγαζιά   
    Παραγωγοί   
    Συμβουλές   

    ΒΙΝΤΕΟ   
    ΓΑΣΤΡΟΛΟΓΙΕΣ   
    ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ   
    ΒΡΑΒΕΙΑ   
    BLOGS   
    FORUM   
    ΑΦΙΞΕΙΣ   
    PHOTO GALLERY   
    ALTIS ΣΑΛΑΤΕΣ   
    ΜΑΡΙΝOΠΟΥΛΟΣ   

Advertisement Advertisement
Συνταγές
Γεύμα | Σνακ | Κρέας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Ομελέτα με σπανάκι και καπνιστό χέλι
ΕΠΟΜΕΝΟ
Μπέργκερ με σολομό και έτοιμη σάλτσα tikka masala
Τεύχος 96 | Απρ. 2014

Αφιερώματα

    Τα Καθαροδευτεριάτικα
    Κοκτέιλ πάρτυ
    Σπιτικά νιόκι

Σουβλάκι από ψαρονέφρι
{
18.02.2014   
Συνταγή ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Διαβάστε πρώτοι μια συνταγή από το νέο τεύχος του Light & Healthy που κυκλοφορεί την Κυριακή στα περίπτερα.
Υλικά

    4 πίτες για σουβλάκι (προτιμότερο ολικής άλεσης) ή μεγάλες αραβικές πίτες
    περίπου 500 γρ. ψαρονέφρι, σε κομμάτια των 2 - 3 εκ.
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 κ.σ. σόγια σος
    2 κ.σ. χυμός λεμονιού
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. πάπρικα (προτιμότερο καυτερή)

Ντοματίνια

    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
    1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.γ. ξερή
    αλατοπίπερο
    1 πολύ μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες, ελαφρώς στυμμένες

Σος γιαουρτιού

    80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
    1/2 κ.γ. δυόσμος ξερός
    1 κ.σ. σόγια σος ή 1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
    2 κ.γ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
    1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
    αλατοπίπερο

Για το τύλιγμα

    4 λαδόκολλες, κομμένες 4 εκ. μεγαλύτερες από τη διάμετρο της πίτας

Μερίδες 4
Προετοιμασία 30΄    Ψήσιμο περίπου 15΄   

ΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη σόγια, το λεμόνι, το λάδι και την πάπρικα. Ρίχνουμε μέσα το κρέας, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες (μέχρι 24 ώρες).



Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.



Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε (πριν από το σερβίρισμα, αφαιρούμε την κοπανισμένη σκελίδα σκόρδου).



Προθερμαίνουμε το γκριλ ή το φούρνο στη λειτουργία του αέρα,

στους 200° C.



Περνάμε τα κομμάτια από το μαριναρισμένο ψαρονέφρι σε καλαμάκια και ψήνουμε 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, ίσα να γίνει το κρέας, χωρίς να στεγνώσει (αν επιλέξουμε αέρα, ψήνουμε για περίπου 15 - 17 λεπτά).



Τα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος βάζουμε και τις πίτες μέσα στο φούρνο, ίσα να ζεσταθούν. Παίρνουμε μια λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε μια πίτα, με τρόπο ώστε στο κάτω μέρος να προεξέχει η λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα στην πίτα ένα σουβλάκι, κλείνουμε το χέρι μας και τραβάμε το καλαμάκι, έτσι ώστε το κρέας να μείνει μέσα στην πίτα. Ανοίγουμε πάλι την πίτα και βάζουμε το 1/4 από το μείγμα με τα ντοματίνια και 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα με το γιαούρτι. Τυλίγουμε την πίτα, στρίβουμε τη λαδόκολλα στο κάτω μέρος ώστε να κλείσει και συνεχίζουμε με τα επόμενα σουβλάκια. Σερβίρουμε αμέσως.



Συμβουλή Γεμίζουμε την πίτα με τα υλικά από τη μέση και πάνω, όχι κοντά στην κάτω άκρη της πίτας, για να αποφύγουμε να τρέξει το ζουμί από το γιαούρτι και τα ντοματίνια.
Tags σουβλάκι, ψαρονέφρι
(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
Για να σχολιάσετε, συνδεθείτε, εάν είστε ήδη μέλος, ή εγγραφείτε πατώντας εδώ.
Email

Κωδικός πρόσβασης

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης
Προσαρμόστε την επιλογή σας
Είδος Γεύμα
Υλικά

    Τελευταία
    Δημοφιλή

    Έξοδος για φαγητό   
    Hytra απλά
    ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Πειραματική μαναβική
    ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Η γκουρμέ εκδοχή του street food
    ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Γιορτινό κέρασμα   
    Μελιτίνια
    ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    Έκτακτο ανακοινωθέν   
    Έφθασε ο ανοιξιάτικος Οινοχόος!
    ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Με αυτό το τεύχος κάνουμε Πάσχα
    ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Λέσβος   
    Ουζάκι και παράδοση
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Οινοποιείο   
    Oίνος Αδάμ
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Στην υγειά των πιο χρήσιμων gadget
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Εργαλεία κουζίνας   
    5 κουτάλες σε 1
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

    Συνταγές
        Ρολό κατσικάκι στην κατσαρόλα, με πορτοκάλι και μυρωδικά
        Πιλάφι µε συκωταριά και µάραθα
        Χούμους με λιαστές ντομάτες, ρόκα και αραβικές πίτες
        Κουπέπια
    Περισσότερα
    Οίνος
        Oίνος Αδάμ
        Ιταλικές φυσαλλίδες
        Οινικό ντουέτο από το Οινοποιείο Σύρου
        Μπεγλέρι 2013, Οινοποιία Αφιανέ
    Περισσότερα
    Εστιατόρια
        Hytra απλά
        Silver Casa
        Trapezaria
        Μπαρµπαδήµος
    Περισσότερα
    Γλυκά
        Μελιτίνια
        Μηλόπιτα Napoleon
        Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα
        Κάπκεϊκ τιραμισού
    Περισσότερα
    Μαγαζιά
        Τρεις κι εξήντα
        Μπαχαρικά με υπογραφή Fotsi
        Φούρνος του Ντάνου
        Box Gourmet
    Περισσότερα

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση και του ΠΕΠ Αττικής.
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης.
© 2014 H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ BLOGS RSS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου