ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ
Συνταγές
Επιλογές
Ειδήσεις
Εστιατόρια
Καφέ/Μπαρ
Μαγαζιά
Παραγωγοί
Συμβουλές
ΒΙΝΤΕΟ
ΓΑΣΤΡΟΛΟΓΙΕΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΒΡΑΒΕΙΑ
BLOGS
FORUM
ΑΦΙΞΕΙΣ
PHOTO GALLERY
ALTIS ΣΑΛΑΤΕΣ
ΜΑΡΙΝOΠΟΥΛΟΣ
Advertisement Advertisement
Συνταγές
Γεύμα | Σνακ | Κρέας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Ομελέτα με σπανάκι και καπνιστό χέλι
ΕΠΟΜΕΝΟ
Μπέργκερ με σολομό και έτοιμη σάλτσα tikka masala
Τεύχος 96 | Απρ. 2014
Αφιερώματα
Τα Καθαροδευτεριάτικα
Κοκτέιλ πάρτυ
Σπιτικά νιόκι
Σουβλάκι από ψαρονέφρι
{
18.02.2014
Συνταγή ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}
Διαβάστε πρώτοι μια συνταγή από το νέο τεύχος του Light & Healthy που κυκλοφορεί την Κυριακή στα περίπτερα.
Υλικά
4 πίτες για σουβλάκι (προτιμότερο ολικής άλεσης) ή μεγάλες αραβικές πίτες
περίπου 500 γρ. ψαρονέφρι, σε κομμάτια των 2 - 3 εκ.
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα (προτιμότερο καυτερή)
Ντοματίνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.γ. ξερή
αλατοπίπερο
1 πολύ μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες, ελαφρώς στυμμένες
Σος γιαουρτιού
80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/2 κ.γ. δυόσμος ξερός
1 κ.σ. σόγια σος ή 1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
αλατοπίπερο
Για το τύλιγμα
4 λαδόκολλες, κομμένες 4 εκ. μεγαλύτερες από τη διάμετρο της πίτας
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο περίπου 15΄
ΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη σόγια, το λεμόνι, το λάδι και την πάπρικα. Ρίχνουμε μέσα το κρέας, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες (μέχρι 24 ώρες).
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε (πριν από το σερβίρισμα, αφαιρούμε την κοπανισμένη σκελίδα σκόρδου).
Προθερμαίνουμε το γκριλ ή το φούρνο στη λειτουργία του αέρα,
στους 200° C.
Περνάμε τα κομμάτια από το μαριναρισμένο ψαρονέφρι σε καλαμάκια και ψήνουμε 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, ίσα να γίνει το κρέας, χωρίς να στεγνώσει (αν επιλέξουμε αέρα, ψήνουμε για περίπου 15 - 17 λεπτά).
Τα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος βάζουμε και τις πίτες μέσα στο φούρνο, ίσα να ζεσταθούν. Παίρνουμε μια λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε μια πίτα, με τρόπο ώστε στο κάτω μέρος να προεξέχει η λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα στην πίτα ένα σουβλάκι, κλείνουμε το χέρι μας και τραβάμε το καλαμάκι, έτσι ώστε το κρέας να μείνει μέσα στην πίτα. Ανοίγουμε πάλι την πίτα και βάζουμε το 1/4 από το μείγμα με τα ντοματίνια και 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα με το γιαούρτι. Τυλίγουμε την πίτα, στρίβουμε τη λαδόκολλα στο κάτω μέρος ώστε να κλείσει και συνεχίζουμε με τα επόμενα σουβλάκια. Σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή Γεμίζουμε την πίτα με τα υλικά από τη μέση και πάνω, όχι κοντά στην κάτω άκρη της πίτας, για να αποφύγουμε να τρέξει το ζουμί από το γιαούρτι και τα ντοματίνια.
Tags σουβλάκι, ψαρονέφρι
(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
Για να σχολιάσετε, συνδεθείτε, εάν είστε ήδη μέλος, ή εγγραφείτε πατώντας εδώ.
Κωδικός πρόσβασης
Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης
Προσαρμόστε την επιλογή σας
Είδος Γεύμα
Υλικά
Τελευταία
Δημοφιλή
Έξοδος για φαγητό
Hytra απλά
ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Πειραματική μαναβική
ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Η γκουρμέ εκδοχή του street food
ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Γιορτινό κέρασμα
Μελιτίνια
ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Έκτακτο ανακοινωθέν
Έφθασε ο ανοιξιάτικος Οινοχόος!
ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Με αυτό το τεύχος κάνουμε Πάσχα
ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Λέσβος
Ουζάκι και παράδοση
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Οινοποιείο
Oίνος Αδάμ
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Στην υγειά των πιο χρήσιμων gadget
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Εργαλεία κουζίνας
5 κουτάλες σε 1
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Συνταγές
Ρολό κατσικάκι στην κατσαρόλα, με πορτοκάλι και μυρωδικά
Πιλάφι µε συκωταριά και µάραθα
Χούμους με λιαστές ντομάτες, ρόκα και αραβικές πίτες
Κουπέπια
Περισσότερα
Οίνος
Oίνος Αδάμ
Ιταλικές φυσαλλίδες
Οινικό ντουέτο από το Οινοποιείο Σύρου
Μπεγλέρι 2013, Οινοποιία Αφιανέ
Περισσότερα
Εστιατόρια
Hytra απλά
Silver Casa
Trapezaria
Μπαρµπαδήµος
Περισσότερα
Γλυκά
Μελιτίνια
Μηλόπιτα Napoleon
Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα
Κάπκεϊκ τιραμισού
Περισσότερα
Μαγαζιά
Τρεις κι εξήντα
Μπαχαρικά με υπογραφή Fotsi
Φούρνος του Ντάνου
Box Gourmet
Περισσότερα
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση και του ΠΕΠ Αττικής.
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης.
© 2014 H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ BLOGS RSS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου