Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα τυριών και μανιτάρια!!



Υλικά:

100ml Βιτάμ Culinesse

300 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. φέτα τριμμένη

100 γρ. μανούρι τριμμένο

100 γρ. ανθότυρο τριμμένο

50 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου τριμμένο

Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Λίγο κορν φλάουρ για τη σάλτσα και για τα φιλέτα (3-4 κ.σ.)

Λίγο νερό

500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε κομμάτια και ελαφρά χτυπημένα και ανοιγμένα

θυμάρι

6 μανιτάρια φρέσκα λευκά μεγάλα κομμένα σε φέτες

Λίγο κονιάκ ή λευκό κρασί ξηρό

Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι θερμαίνουμε το  Βιτάμ Culinesse και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού βράσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε όλα τα τριμμένα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου λιώσουν τα τυριά και η σάλτσα δέσει ελαφρά.
    Προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο κορν φλάουρ αραιωμένο σε νερό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα ανοιγμένα φιλετάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε με το κορν φλάουρ.
    Ρίχνουμε λίγο Βιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι και το θερμαίνουμε καλά. Σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές τα φιλετάκια.
    Στη συνέχεια καρυκεύουμε με λίγο θυμάρι και προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε έως ότου μαλακώσουν και τα μανιτάρια.
    Σβήνουμε με κονιάκ ή λευκό ξηρό κρασί και σοτάρουμε λίγο ακόμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους.
    Σερβίρουμε τα φιλετάκια με τη σάλτσα τυριών από επάνω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου