Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ

    Συνταγές   
    Επιλογές   
    Ειδήσεις   
    Εστιατόρια   
    Καφέ/Μπαρ   
    Μαγαζιά   
    Παραγωγοί   
    Συμβουλές   

    ΒΙΝΤΕΟ   
    ΓΑΣΤΡΟΛΟΓΙΕΣ   
    ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ   
    ΒΡΑΒΕΙΑ   
    BLOGS   
    FORUM   
    ΑΦΙΞΕΙΣ   
    PHOTO GALLERY   
    ALTIS ΣΑΛΑΤΕΣ   
    ΜΑΡΙΝOΠΟΥΛΟΣ   

Advertisement Advertisement
Συνταγές
Γεύμα | Μεζέδες/Συνοδευτικά | Κρέας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Κοτόσουπα φρικασέ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Χορτόσουπα µε σύγλινο
Τεύχος 96 | Απρ. 2014

Αφιερώματα

    Τα Καθαροδευτεριάτικα
    Κοκτέιλ πάρτυ
    Σπιτικά νιόκι

Γλυκόξινο μοσχάρι με πικάντικο πουρέ πατάτας
{
31.01.2014   
Συνταγή ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Φωτογραφίες ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
}

Μοσχάρι μαγειρεμένο σε... ρυθμούς σοφρίτο και ένας πικάντικος πουρές πατάτας. Τι άλλο να θέλει κανείς για το τραπέζι της Κυριακής;
Υλικά

Για το μοσχάρι

    4 σνίτσελ (λεπτές, χτυπημένες φέτες) μοσχαριού, ~ 600 γρ. συνολικά, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
    4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
    3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
    1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
    1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
    1 φλιτζ. τσαγιού νερό
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας

    750 γρ. πατάτες
    2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση (χωρίς την πράσινη φύτρα)
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
    1/2 κουτ. γλυκού κοπανισμένοι ανάμεικτοι κόκκοι πιπεριών
    1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό γάλα

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄    Μαγείρεμα 1 ώρα   

ΔιαδικασίαΠουρές: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, για περίπου 50 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις περνάμε μαζί με το σκόρδο από το πρες πουρέ είτε από το μύλο λαχανικών. Ρίχνουμε τον πουρέ σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τα πιπέρια, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με τον αυγοδάρτη ώστε να γίνει λείος. Αν είναι υδαρής, τον στεγνώνουμε λίγο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.



Μοσχάρι: Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δεύτερη πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το αφήνουμε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι στα κενά της κατσαρόλας και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το ξίδι και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο. Αφήνουμε τα μπαχαρικά να σκορπίσουν λίγο το άρωμά τους, σβήνουμε με το νερό, ανακινούμε το σκεύος και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 6 - 7 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το μοσχάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τον πικάντικο πουρέ.



Στο ποτήριΜια σκούρα μπίρα με πλούσιο σώμα, μια trappiste, μπίρα που παρασκευάζεται παραδοσιακά στο μοναστήρι.
Tags πουρές, μοσχάρι, μπαλσάμικο, πικάντικο
(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
Για να σχολιάσετε, συνδεθείτε, εάν είστε ήδη μέλος, ή εγγραφείτε πατώντας εδώ.
Email

Κωδικός πρόσβασης

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης
nicoltatou
06.02.2014 | 23:39
Καταπληκτική συνταγή Την έψαχνα καιρό θα την δοκιμάσω το συντομότερο
Προσαρμόστε την επιλογή σας
Είδος Γεύμα
Υλικά

    Τελευταία
    Δημοφιλή

    Έξοδος για φαγητό   
    Hytra απλά
    ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Πειραματική μαναβική
    ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Η γκουρμέ εκδοχή του street food
    ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Γιορτινό κέρασμα   
    Μελιτίνια
    ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    Έκτακτο ανακοινωθέν   
    Έφθασε ο ανοιξιάτικος Οινοχόος!
    ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Με αυτό το τεύχος κάνουμε Πάσχα
    ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Λέσβος   
    Ουζάκι και παράδοση
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Οινοποιείο   
    Oίνος Αδάμ
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Στην υγειά των πιο χρήσιμων gadget
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Εργαλεία κουζίνας   
    5 κουτάλες σε 1
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

    Συνταγές
        Ρολό κατσικάκι στην κατσαρόλα, με πορτοκάλι και μυρωδικά
        Πιλάφι µε συκωταριά και µάραθα
        Χούμους με λιαστές ντομάτες, ρόκα και αραβικές πίτες
        Κουπέπια
    Περισσότερα
    Οίνος
        Oίνος Αδάμ
        Ιταλικές φυσαλλίδες
        Οινικό ντουέτο από το Οινοποιείο Σύρου
        Μπεγλέρι 2013, Οινοποιία Αφιανέ
    Περισσότερα
    Εστιατόρια
        Hytra απλά
        Silver Casa
        Trapezaria
        Μπαρµπαδήµος
    Περισσότερα
    Γλυκά
        Μελιτίνια
        Μηλόπιτα Napoleon
        Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα
        Κάπκεϊκ τιραμισού
    Περισσότερα
    Μαγαζιά
        Τρεις κι εξήντα
        Μπαχαρικά με υπογραφή Fotsi
        Φούρνος του Ντάνου
        Box Gourmet
    Περισσότερα

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση και του ΠΕΠ Αττικής.
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης.
© 2014 H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ BLOGS RSS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου