ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ
Συνταγές
Επιλογές
Ειδήσεις
Εστιατόρια
Καφέ/Μπαρ
Μαγαζιά
Παραγωγοί
Συμβουλές
ΒΙΝΤΕΟ
ΓΑΣΤΡΟΛΟΓΙΕΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΒΡΑΒΕΙΑ
BLOGS
FORUM
ΑΦΙΞΕΙΣ
PHOTO GALLERY
ALTIS ΣΑΛΑΤΕΣ
ΜΑΡΙΝOΠΟΥΛΟΣ
Advertisement Advertisement
Συνταγές
Γεύμα | Μεζέδες/Συνοδευτικά | Κρέας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Κοτόσουπα φρικασέ
ΕΠΟΜΕΝΟ
Χορτόσουπα µε σύγλινο
Τεύχος 96 | Απρ. 2014
Αφιερώματα
Τα Καθαροδευτεριάτικα
Κοκτέιλ πάρτυ
Σπιτικά νιόκι
Γλυκόξινο μοσχάρι με πικάντικο πουρέ πατάτας
{
31.01.2014
Συνταγή ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Φωτογραφίες ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
}
Μοσχάρι μαγειρεμένο σε... ρυθμούς σοφρίτο και ένας πικάντικος πουρές πατάτας. Τι άλλο να θέλει κανείς για το τραπέζι της Κυριακής;
Υλικά
Για το μοσχάρι
4 σνίτσελ (λεπτές, χτυπημένες φέτες) μοσχαριού, ~ 600 γρ. συνολικά, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας
750 γρ. πατάτες
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση (χωρίς την πράσινη φύτρα)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1/2 κουτ. γλυκού κοπανισμένοι ανάμεικτοι κόκκοι πιπεριών
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό γάλα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 1 ώρα
ΔιαδικασίαΠουρές: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, για περίπου 50 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις περνάμε μαζί με το σκόρδο από το πρες πουρέ είτε από το μύλο λαχανικών. Ρίχνουμε τον πουρέ σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τα πιπέρια, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με τον αυγοδάρτη ώστε να γίνει λείος. Αν είναι υδαρής, τον στεγνώνουμε λίγο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Μοσχάρι: Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δεύτερη πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το αφήνουμε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι στα κενά της κατσαρόλας και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το ξίδι και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο. Αφήνουμε τα μπαχαρικά να σκορπίσουν λίγο το άρωμά τους, σβήνουμε με το νερό, ανακινούμε το σκεύος και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 6 - 7 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το μοσχάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τον πικάντικο πουρέ.
Στο ποτήριΜια σκούρα μπίρα με πλούσιο σώμα, μια trappiste, μπίρα που παρασκευάζεται παραδοσιακά στο μοναστήρι.
Tags πουρές, μοσχάρι, μπαλσάμικο, πικάντικο
(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
Για να σχολιάσετε, συνδεθείτε, εάν είστε ήδη μέλος, ή εγγραφείτε πατώντας εδώ.
Κωδικός πρόσβασης
Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης
nicoltatou
06.02.2014 | 23:39
Καταπληκτική συνταγή Την έψαχνα καιρό θα την δοκιμάσω το συντομότερο
Προσαρμόστε την επιλογή σας
Είδος Γεύμα
Υλικά
Τελευταία
Δημοφιλή
Έξοδος για φαγητό
Hytra απλά
ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Πειραματική μαναβική
ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Η γκουρμέ εκδοχή του street food
ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Γιορτινό κέρασμα
Μελιτίνια
ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Έκτακτο ανακοινωθέν
Έφθασε ο ανοιξιάτικος Οινοχόος!
ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Με αυτό το τεύχος κάνουμε Πάσχα
ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Λέσβος
Ουζάκι και παράδοση
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Οινοποιείο
Oίνος Αδάμ
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Στην υγειά των πιο χρήσιμων gadget
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Εργαλεία κουζίνας
5 κουτάλες σε 1
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Συνταγές
Ρολό κατσικάκι στην κατσαρόλα, με πορτοκάλι και μυρωδικά
Πιλάφι µε συκωταριά και µάραθα
Χούμους με λιαστές ντομάτες, ρόκα και αραβικές πίτες
Κουπέπια
Περισσότερα
Οίνος
Oίνος Αδάμ
Ιταλικές φυσαλλίδες
Οινικό ντουέτο από το Οινοποιείο Σύρου
Μπεγλέρι 2013, Οινοποιία Αφιανέ
Περισσότερα
Εστιατόρια
Hytra απλά
Silver Casa
Trapezaria
Μπαρµπαδήµος
Περισσότερα
Γλυκά
Μελιτίνια
Μηλόπιτα Napoleon
Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα
Κάπκεϊκ τιραμισού
Περισσότερα
Μαγαζιά
Τρεις κι εξήντα
Μπαχαρικά με υπογραφή Fotsi
Φούρνος του Ντάνου
Box Gourmet
Περισσότερα
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση και του ΠΕΠ Αττικής.
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης.
© 2014 H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ BLOGS RSS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου