Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ

    Συνταγές   
    Επιλογές   
    Ειδήσεις   
    Εστιατόρια   
    Καφέ/Μπαρ   
    Μαγαζιά   
    Παραγωγοί   
    Συμβουλές   

    ΒΙΝΤΕΟ   
    ΓΑΣΤΡΟΛΟΓΙΕΣ   
    ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ   
    ΒΡΑΒΕΙΑ   
    BLOGS   
    FORUM   
    ΑΦΙΞΕΙΣ   
    PHOTO GALLERY   
    ALTIS ΣΑΛΑΤΕΣ   
    ΜΑΡΙΝOΠΟΥΛΟΣ   

Συνταγές
Γεύμα | Σνακ | Ψάρια/Θαλασσινά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Σουβλάκι από ψαρονέφρι
ΕΠΟΜΕΝΟ
Χοιρινά παϊδάκια με τραγανή γλυκόξινη κρούστα
Τεύχος 96 | Απρ. 2014

Αφιερώματα

    Τα Καθαροδευτεριάτικα
    Κοκτέιλ πάρτυ
    Σπιτικά νιόκι

Μπέργκερ με σολομό και έτοιμη σάλτσα tikka masala
{
20.02.2014   
Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Η ινδική σάλτσα με κόκκινο κάρι και ο σολομός παντρεύονται σε ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο σάντουιτς.
Υλικά

    2 φιλέτα σολομού (περίπου 200 γρ. το ένα)
    150 γρ. έτοιμη σάλτσα Tikka Masala* (κόκκινου κάρι)
    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    4 ψωμάκια για μπέργκερ
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
    λίγα φύλλα μαϊντανού
    χυμός λεμονιού
    αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες ή φύλλα πράσινης σαλάτας (προαιρετικά)

Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄    Ψήσιμο 5΄   

Διαδικασία Κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε 4 κομμάτια, τα αλείφουμε με τη σάλτσα κόκκινου κάρι και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.



Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για μπέργκερ, ανοιγμένα στα δύο, σε τοστιέρα ή στο γκριλ, και μοιράζουμε τα φιλέτα σολομού στα «κάτω» ψωμάκια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, λίγα φύλλα μαϊντανού, περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αν θέλουμε αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες ή φύλλα πράσινης σαλάτας και σκεπάζουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού.



ΣυμβουλήΑν δεν βρούμε έτοιμη σάλτσα Tikka Masala, την αντικαθιστούμε με ένα μείγμα που φτιάχνουμε ανακατεύοντας τα εξής: 1 κουτ. σούπας πελτέ, 2 κουτ. σούπας σόγια σος, 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κάρι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 3 - 4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού.
Tags σάντουιτς, σολομός, tikka masala
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
Για να σχολιάσετε, συνδεθείτε, εάν είστε ήδη μέλος, ή εγγραφείτε πατώντας εδώ.
Email

Κωδικός πρόσβασης

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης
Προσαρμόστε την επιλογή σας
Είδος Γεύμα
Υλικά

    Τελευταία
    Δημοφιλή

    Έξοδος για φαγητό   
    Hytra απλά
    ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Πειραματική μαναβική
    ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Η γκουρμέ εκδοχή του street food
    ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Γιορτινό κέρασμα   
    Μελιτίνια
    ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    Έκτακτο ανακοινωθέν   
    Έφθασε ο ανοιξιάτικος Οινοχόος!
    ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Με αυτό το τεύχος κάνουμε Πάσχα
    ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
    Λέσβος   
    Ουζάκι και παράδοση
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Οινοποιείο   
    Oίνος Αδάμ
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Στην υγειά των πιο χρήσιμων gadget
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
    Εργαλεία κουζίνας   
    5 κουτάλες σε 1
    ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

    Συνταγές
        Ρολό κατσικάκι στην κατσαρόλα, με πορτοκάλι και μυρωδικά
        Πιλάφι µε συκωταριά και µάραθα
        Χούμους με λιαστές ντομάτες, ρόκα και αραβικές πίτες
        Κουπέπια
    Περισσότερα
    Οίνος
        Oίνος Αδάμ
        Ιταλικές φυσαλλίδες
        Οινικό ντουέτο από το Οινοποιείο Σύρου
        Μπεγλέρι 2013, Οινοποιία Αφιανέ
    Περισσότερα
    Εστιατόρια
        Hytra απλά
        Silver Casa
        Trapezaria
        Μπαρµπαδήµος
    Περισσότερα
    Γλυκά
        Μελιτίνια
        Μηλόπιτα Napoleon
        Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα
        Κάπκεϊκ τιραμισού
    Περισσότερα
    Μαγαζιά
        Τρεις κι εξήντα
        Μπαχαρικά με υπογραφή Fotsi
        Φούρνος του Ντάνου
        Box Gourmet
    Περισσότερα

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση και του ΠΕΠ Αττικής.
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης.
© 2014 H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ BLOGS RSS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου