ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ
Συνταγές
Επιλογές
Ειδήσεις
Εστιατόρια
Καφέ/Μπαρ
Μαγαζιά
Παραγωγοί
Συμβουλές
ΒΙΝΤΕΟ
ΓΑΣΤΡΟΛΟΓΙΕΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΒΡΑΒΕΙΑ
BLOGS
FORUM
ΑΦΙΞΕΙΣ
PHOTO GALLERY
ALTIS ΣΑΛΑΤΕΣ
ΜΑΡΙΝOΠΟΥΛΟΣ
Συνταγές
Γεύμα | Σνακ | Ψάρια/Θαλασσινά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Σουβλάκι από ψαρονέφρι
ΕΠΟΜΕΝΟ
Χοιρινά παϊδάκια με τραγανή γλυκόξινη κρούστα
Τεύχος 96 | Απρ. 2014
Αφιερώματα
Τα Καθαροδευτεριάτικα
Κοκτέιλ πάρτυ
Σπιτικά νιόκι
Μπέργκερ με σολομό και έτοιμη σάλτσα tikka masala
{
20.02.2014
Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}
Η ινδική σάλτσα με κόκκινο κάρι και ο σολομός παντρεύονται σε ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο σάντουιτς.
Υλικά
2 φιλέτα σολομού (περίπου 200 γρ. το ένα)
150 γρ. έτοιμη σάλτσα Tikka Masala* (κόκκινου κάρι)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για μπέργκερ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
λίγα φύλλα μαϊντανού
χυμός λεμονιού
αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες ή φύλλα πράσινης σαλάτας (προαιρετικά)
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 5΄
Διαδικασία Κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε 4 κομμάτια, τα αλείφουμε με τη σάλτσα κόκκινου κάρι και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για μπέργκερ, ανοιγμένα στα δύο, σε τοστιέρα ή στο γκριλ, και μοιράζουμε τα φιλέτα σολομού στα «κάτω» ψωμάκια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, λίγα φύλλα μαϊντανού, περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αν θέλουμε αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες ή φύλλα πράσινης σαλάτας και σκεπάζουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού.
ΣυμβουλήΑν δεν βρούμε έτοιμη σάλτσα Tikka Masala, την αντικαθιστούμε με ένα μείγμα που φτιάχνουμε ανακατεύοντας τα εξής: 1 κουτ. σούπας πελτέ, 2 κουτ. σούπας σόγια σος, 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κάρι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 3 - 4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού.
Tags σάντουιτς, σολομός, tikka masala
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
Για να σχολιάσετε, συνδεθείτε, εάν είστε ήδη μέλος, ή εγγραφείτε πατώντας εδώ.
Κωδικός πρόσβασης
Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης
Προσαρμόστε την επιλογή σας
Είδος Γεύμα
Υλικά
Τελευταία
Δημοφιλή
Έξοδος για φαγητό
Hytra απλά
ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Πειραματική μαναβική
ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Η γκουρμέ εκδοχή του street food
ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Γιορτινό κέρασμα
Μελιτίνια
ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Έκτακτο ανακοινωθέν
Έφθασε ο ανοιξιάτικος Οινοχόος!
ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Με αυτό το τεύχος κάνουμε Πάσχα
ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Λέσβος
Ουζάκι και παράδοση
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Οινοποιείο
Oίνος Αδάμ
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Στην υγειά των πιο χρήσιμων gadget
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΟΙΝΟΧΟΟΣ
Εργαλεία κουζίνας
5 κουτάλες σε 1
ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Συνταγές
Ρολό κατσικάκι στην κατσαρόλα, με πορτοκάλι και μυρωδικά
Πιλάφι µε συκωταριά και µάραθα
Χούμους με λιαστές ντομάτες, ρόκα και αραβικές πίτες
Κουπέπια
Περισσότερα
Οίνος
Oίνος Αδάμ
Ιταλικές φυσαλλίδες
Οινικό ντουέτο από το Οινοποιείο Σύρου
Μπεγλέρι 2013, Οινοποιία Αφιανέ
Περισσότερα
Εστιατόρια
Hytra απλά
Silver Casa
Trapezaria
Μπαρµπαδήµος
Περισσότερα
Γλυκά
Μελιτίνια
Μηλόπιτα Napoleon
Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα
Κάπκεϊκ τιραμισού
Περισσότερα
Μαγαζιά
Τρεις κι εξήντα
Μπαχαρικά με υπογραφή Fotsi
Φούρνος του Ντάνου
Box Gourmet
Περισσότερα
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση και του ΠΕΠ Αττικής.
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης.
© 2014 H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ BLOGS RSS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου