Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ NOODLES

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

700 γρμ. στήθος κοτόπουλου
1/2 πακέτο νούντλς βρασμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετάκια
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
100 γρμ. τζίντζερ σε φετάκια
5 - 6 φύλλα λάιμ ή μισή φλούδα λάιμ
6 - 7 κλαράκια κόλιανδρος
χυμός από 4 λάιμ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 σπιτικός ζωμός κοτόπουλο Knorr
λίγο αλάτι
λίγες σταγόνες σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κοτόπουλο σε φετάκια να βράσει με 2 ποτήρια νερό για 7 - 8 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα φύλλα λάιμ, τον ζωμό και το γάλα καρύδας και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα νούντλς και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε μπολ με το σησαμέλαιο και τον κόλιανδρο.

NOODLES ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

8 μπουτάκια κοτόπουλου βρασμένα
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 πράσινη πιπεριά σε χοντρά κυβάκια
6 κ.σ. σησαμέλαιο
1 πακέτο noodles, βρασμένα

Για την σπιτική γλυκιά τσίλι σως:

2 κόκκινες πιπεριές
1 μικρό καυτερό πιπεράκι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ξύδι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 σπιτικός ζωμός Knorr κοτόπουλου
100 γρμ. τζίντζερ
1 κ.σ. ρυζάλευρο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Περνάμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το πιπεράκι από το πολυμίξερ και τα αλέθουμε αρκετά. Βάζουμε το μίγμα στο γουόκ μαζί με το τζίντζερ, το ξύδι, τη ζάχαρη, μισό φλιτζάνι νερό και το αλάτι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 7 - 8 περίπου λεπτά. Αραιώνουμε το αλεύρι με λίγο νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σος να βράσει για 2 - 3 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και διορθώνουμε τη γεύση τους εάν χρειάζεται. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά μαζί με το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε την σάλτσα, τον ζωμό, το κοτόπουλο και τα noodles, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σουσάμι.

NOODLES ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

1 πακέτο νούντλς βρασμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
12 γαρίδες
8 κ.σ. σησαμέλαιο
8 κ.σ. σόγια σος
λίγος φρέσκος κόλιανδρος
4 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα γουόκ σοτάρουμε το λευκό μέρος των κρεμμυδιών και το σκόρδο με το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το τζίντζερ και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά. Ρίχνουμε στο γουόκ τα noodles, τη σόγια και τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σουσάμι.
Δείτε το σχετικό WebTV video:
Σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας - Noodles με γλυκόξινο κοτόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου