Θράψαλα ροδέλες με ρύζι
Υλικά:
1 συσκευασία θράψαλα
1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
3 φύλλα δάφνης
1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
4 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλα
1/2 ποτήρι κρασιού ξύδι
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι-πιπέρι
350 γρ ρύζι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο.
Σοτάρουμε τα θράψαλα σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια.
Σβήνουμε με το ξύδι και το κόκκινο κρασί και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγο-μαγειρεύουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και τα θράψαλα.
Πλένουμε καλά το ρύζι και το βράζουμε 2 προς ένα.
Σερβίρουμε το στοιφάδο με το ρύζι.
Μία συνταγή από τον σεφ Βασίλη Αλβανίδη
Υλικά:
1 συσκευασία θράψαλα
1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
3 φύλλα δάφνης
1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
4 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλα
1/2 ποτήρι κρασιού ξύδι
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι-πιπέρι
350 γρ ρύζι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο.
Σοτάρουμε τα θράψαλα σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια.
Σβήνουμε με το ξύδι και το κόκκινο κρασί και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγο-μαγειρεύουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και τα θράψαλα.
Πλένουμε καλά το ρύζι και το βράζουμε 2 προς ένα.
Σερβίρουμε το στοιφάδο με το ρύζι.
Μία συνταγή από τον σεφ Βασίλη Αλβανίδη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου